Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 308 94,8%
  • BMC

Glasovi: 17 5,2%

• Ukupno glasača
    325
Znači, ipak se može bez stranaca.
A može se i bez Turskih autobusa.

1000049518.jpg

Makar nek opstane brend, mislim da bi svi bili srećni.
Verujem da će biti neki restoran "Ikarbus" u novom "lux" naselju :(
Ima pitanje u zapisniku jednog od akcionara da li je tačno da je gospodin "Ping Pong" u nekim drugim slučajevima uništio fabrike i izvukao lovu, na šta je ovlašćena prestavnica "Wing Cing" rekla da nije. Na vama je da joj verujete ili ne.

Ovako, primetio sam da su vraćena dva polaska NBG na liniji 27E i sad ima opet dva solarisa. Trenutno 3053 i 3121.

Linija 58 ima ČAK 2 solarisa. To se i juče desilo, a i danas.

To i nije loše. Realno svaka linija može bar dva zgloba da ima da se rasterete pojedini polasci u špicu. Mislim na linije koje su trenutno komplet solo - 27E, 58, 71, 75, 78, 82, 84. Nažalost, 74 ne može jer je Kosmaj, a na 84 su problem parkirana vozila u Galenici.

To i nije loše. Realno svaka linija može bar dva zgloba da ima da se rasterete pojedini polasci u špicu. Mislim na linije koje su trenutno komplet solo - 27E, 58, 71, 75, 78, 82, 84. Nažalost, 74 ne može jer je Kosmaj, a na 84 su problem parkirana vozila u Galenici.
Mogli su i na 74 da ostave bar dva polaska Nbgd-u, ali je poenta da u Kosmaju polaske sa Nbgd-a rade vozači koji su bili na 70.

Linije treba da budu ili skroz zglobne ili skroz solo.... !!! Mešavine razlicitih vozila na istim linijama su glupost! Isto važi i za tramvaje!

Eventulano na nekim zglobnim linijama vikendom mogu da rade solaći... ali nikako ne treba mešati kapacitete vozila na istim linijama!

Pod hitno linije poput 48 i 78 treba prebaciti u 100% zglobne...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je ok da poneki polazak bude zglobni. Sad je bar lako brojačima putnika ustanoviti koji. Godinama je 4/53 radio solo, iako je zbog poslednjeg polaska trebalo da bude zglobni. To je samo jedan primer.

Ovako, primetio sam da su vraćena dva polaska NBG na liniji 27E i sad ima opet dva solarisa. Trenutno 3053 i 3121.

Linija 58 ima ČAK 2 solarisa. To se i juče desilo, a i danas.
Juče sam isao od zeleznika do grada bmc na 58 sve vreme skoro pun a po povratku prepun jer nije bilo 37-ice tako da u nekim satima i opravdava zgloba

Ja mislim da je ok da poneki polazak bude zglobni. Sad je bar lako brojačima putnika ustanoviti koji. Godinama je 4/53 radio solo, iako je zbog poslednjeg polaska trebalo da bude zglobni. To je samo jedan primer.
Nije OK. To je loša praksa koja se nigde sem kod nas ne primenjuje i posledica je samo našeg buženja i krpljenja što je nekako tokom vremena "legalizovanо"...

Gužve u pojedinim vremenskim intervalima se rešavaju dodatnim polascima...

Poslednja izmena:
Nije OK. To je loša praksa koja se nigde sem kod nas ne primenjuje i posledica je samo našeg buženja i krpljenja što je nekako tokom vremena "legalizovanо"...

Gužve u pojedinim vremenskim intervalima se rešavaju dodatnim polascima...
Ne znači ni dodatni polazak, kad su gužve. U tom slučaju je bolje da posle pola sata postoji mogućnost da dođe vozilo većeg kapaciteta.

To nam je donelo pilićare kojih evo već 27 godina ne možemo da se otresemo.

Не видим проблем дајте Депо Дорћол и нове електробусе приватнику, дајте цео ГСП још боља идеја.

I meni ovih dana nailaze vise Solarisi nego Qrc na 31, ne znam statistiku, ali sam mislio da ih necu uopšte vidjati na 31 nakon sto su prebacili deo Solarisa na NBG, drago mi je da nisam bio u pravu. Na 17 samo Solarisi
Baš dosta guraju Solarise na 31, bilo ih je sigurno više nego Bmc dok nisu prebacili deo na Nbgd, al ih još uvek ima dosta

Vrh