nikola novi bg
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 01.09.2024.
- Pohvaljen
- 479
Тако већ има смисла. Граду је првобитно лошом контролом карата где контролори нису имали никаква овлашћења и где нису били комуналци, а затим и самњењем цене карата за 30% (није се драстично смањио број људи који су плаћали карту кад сд узме у обзир мања цена и бесплатан превоз за младе и пензионере) опала наплата од продаје карата. Вероватно је процењено да то није превелики удео прихода од карата и зато ће се то покрити из буџета као и осталих малтене 80-90% субвенција. По мени је то добар потез, видећемо колико је одржив наравно.Nije profitabilan za naručioca (Grad), ali jeste za prevoznike koji imaju sigurne prihode kojima Grad mora uvek isplatiti voženo po kilometraži, nebitno da li su prevezli 5 ili 500 putnika. Grad svoje prihode stiče praktično samo od naplate koja nikada (pa ni u najboljem sistemu) nije dovoljna da se pokriju 100% troškovi. Bitan je taj odnos naplate i subvencije, jer gledaš da naplata ima što veći udeo u pokrivanju troškova uz naravno racionalnu cenu prema korisnicima.
Искрено мене не погађа шта други мисле, слажем се да сам некада можда нападан са истицањем свог мишљења. Просто сам такав по природи, волим све своје ставове целовито да искажем када полемишем на неку тему.Vidi, ja lično ne mislim da si bot niti da svojim pisanjem stičeš neku materijalnu korist. Ali, večito upadaš u polemike što znači da ti je pristup loš i da bi trebalo da filtriraš šta ćeš pisati na temama, ovako sebe izlažeš neprilikama i to iskreno sopstvenom krivicom. Ne znači da trebaš da se iščlaniš ili promeniš glavne stavove, al batali to um na drum pisanje, nekada su se za takve stvari na forumima dobijali banovi.
Postao si Vradovic na temam o JGP, a taj Vradovic makar ima neku beneficiju zbog pisanja, ti apsolutno ništa osim što sam sebe ponižavaš.
Shvati ovo kao prijateljski savet.
Хвала ти на савету и на мишљењу о мени, потрудићу се да мало променим приступ у писању. Стварно немам никакве корсити и ово је мој слободан избор. Надам се бар ако ме и банују (али нема разлога јер никога не вређам, чак ни кад мене вређају) могу да пратим постове које се каче на темама о јавном превозу јер ме стварно занима више о томе и благовремена обавештеност.