Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 300 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    317
Nije profitabilan za naručioca (Grad), ali jeste za prevoznike koji imaju sigurne prihode kojima Grad mora uvek isplatiti voženo po kilometraži, nebitno da li su prevezli 5 ili 500 putnika. Grad svoje prihode stiče praktično samo od naplate koja nikada (pa ni u najboljem sistemu) nije dovoljna da se pokriju 100% troškovi. Bitan je taj odnos naplate i subvencije, jer gledaš da naplata ima što veći udeo u pokrivanju troškova uz naravno racionalnu cenu prema korisnicima.
Тако већ има смисла. Граду је првобитно лошом контролом карата где контролори нису имали никаква овлашћења и где нису били комуналци, а затим и самњењем цене карата за 30% (није се драстично смањио број људи који су плаћали карту кад сд узме у обзир мања цена и бесплатан превоз за младе и пензионере) опала наплата од продаје карата. Вероватно је процењено да то није превелики удео прихода од карата и зато ће се то покрити из буџета као и осталих малтене 80-90% субвенција. По мени је то добар потез, видећемо колико је одржив наравно.
Vidi, ja lično ne mislim da si bot niti da svojim pisanjem stičeš neku materijalnu korist. Ali, večito upadaš u polemike što znači da ti je pristup loš i da bi trebalo da filtriraš šta ćeš pisati na temama, ovako sebe izlažeš neprilikama i to iskreno sopstvenom krivicom. Ne znači da trebaš da se iščlaniš ili promeniš glavne stavove, al batali to um na drum pisanje, nekada su se za takve stvari na forumima dobijali banovi.
Postao si Vradovic na temam o JGP, a taj Vradovic makar ima neku beneficiju zbog pisanja, ti apsolutno ništa osim što sam sebe ponižavaš.
Shvati ovo kao prijateljski savet.
Искрено мене не погађа шта други мисле, слажем се да сам некада можда нападан са истицањем свог мишљења. Просто сам такав по природи, волим све своје ставове целовито да искажем када полемишем на неку тему.

Хвала ти на савету и на мишљењу о мени, потрудићу се да мало променим приступ у писању. Стварно немам никакве корсити и ово је мој слободан избор. Надам се бар ако ме и банују (али нема разлога јер никога не вређам, чак ни кад мене вређају) могу да пратим постове које се каче на темама о јавном превозу јер ме стварно занима више о томе и благовремена обавештеност.

Шта ће гсп-у тренутно 200 нових дуплих бмц, а биће још нових дуплих и соло возила. Ако се планирла да се разделе овако јаке линије? Ово су приче које по мени немају смисла.
zato što se isto "ispod ruke" planira spuštanje granice na 7 godina, skoro ceo pogon zemun do 2027 ide u rende, kao i dobar deo kosmaja, a za novu starosnu granicu moraju da se nabave nova vozila.

p.s. BMC stiže 100, a ne 200, ako posedujem dobre informacije. takođe, planira se da se gsp "drži" na nivou od nekih 500 vozila.

За шта треба да штрајкуку, колико знам услови у ГСП су никада бољи?
Ласта има своје проблема у пословању већ дужи низ година.

Не видим да би се променом власти променио однос линија гсп и приватних превозника. Проста ствар је да живимо у систему где се приватизује све што је могуће. Тренд приватизовање је засутпљен свуда у Европи, па и на свету.

Пребацивање приватних возила у гсп није могуће. Могу само да их продају, ако изгубе линије, а то се неће десити макар дошла и друга власт. Направиће договор и са њима и идемо опет у круг или ће да се промени други приватник који ће имати опет масовни број линијa
Gde si bio danas na Kosmaju da vidis, 30 autobusa u garazi ni jedan ispravan. Malo je ispravnih i na linijama. Skoro svakom fali nesto.

Шта ће гсп-у тренутно 100 нових дуплих бмц, а биће још нових дуплих и соло возила. Ако се планирла да се разделе овако јаке линије? Ово су приче које по мени немају смисла.
Svi ti autobusi lagano mogu da se prebace u Strelu. Verujem da ce deo njih i propasti dok se GSP raspadne. Generalno sva ta kupovina je za profit naprdnjaka i dobijanje glasova od pacenika koji samo slusaju na TV-u i prodaju se za sendvice i 2000 dinara. Kao sto ce tek remontovane trole iz Korduna da bace, tako ce i tek kupljene autobuse da bace. Ne samo da se trolejbuski sistem ukida, nego ceo GSP.

zato što se isto "ispod ruke" planira spuštanje granice na 7 godina, skoro ceo pogon zemun do 2027 ide u rende, kao i dobar deo kosmaja, a za novu starosnu granicu moraju da se nabave nova vozila.

p.s. BMC stiže 100, a ne 200, ako posedujem dobre informacije. takođe, planira se da se gsp "drži" na nivou od nekih 500 vozila.
А пре две године што је стигло 100, то су и даље нова возила колико знам. 50 соло Отокара треба да стигне. Колико знам иде набавака за гсп од још 250 возила и плус трамвај.
Gde si bio danas na Kosmaju da vidis, 30 autobusa u garazi ni jedan ispravan. Malo je ispravnih i na linijama. Skoro svakom fali nesto.
Нормално да има неисправних, од тога највише старих возила, зато се и набављају нови. Пролазио сам баш поред Космаја, оно постало гаража за неиспрванва возила.

Svi ti autobusi lagano mogu da se prebace u Strelu. Verujem da ce deo njih i propasti dok se GSP raspadne. Generalno sva ta kupovina je za profit naprdnjaka i dobijanje glasova od pacenika koji samo slusaju na TV-u i prodaju se za sendvice i 2000 dinara. Kao sto ce tek remontovane trole iz Korduna da bace, tako ce i tek kupljene autobuse da bace. Ne samo da se trolejbuski sistem ukida, nego ceo GSP.
Не могу да се пребаце нигде јер у набавци тих аутобуса учествује само град. То није набавка кроз јавно-приватно партнерство. Нису аутобуси тротинети, па да се тако пребацију олако са власника (Града Београда) на приватника. То су празне приче.

Kada se bude desilo ispasce ti jezik. Ne bi prvi put bio da nesto nelegalno urade. Uostalom, Strela je tehnicki njihova.

А пре две године што је стигло 100, то су и даље нова возила колико знам. 50 соло Отокара треба да стигне. Колико знам иде набавака за гсп од још 250 возила и плус трамвај.

Нормално да има неисправних, од тога највише старих возила, зато се и набављају нови. Пролазио сам баш поред Космаја, оно постало гаража за неиспрванва возила.
Samo 30 higera je bilo sinoc u kvaru. Nije imao sta da mi da za 37

Vrh