Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Realno 71 ima 25 semafora na relativno kratkoj trasi (10km). Potpuno ludilo. I preko dana retko kad uhvati bilo koji zeleni talas, eventualno uveče. U Bulevaru umetnosti ga svaki uhvati. A gde su ostali.
Истина, ја баш никад нисам имао проблема са 71, до душе углавном идем ван шпица радним даном. Викендом ме доста пута спашава.

Može vrlo lako jer se sve dogovara pre tendera. Kažeš im lepo da kupe nekog od renomiranih proizvođača, inače neće dobiti tender i kraj priče. Vrlo lako može da se povuče tender koji je raspisan, a privatnici onda nek se snađu sa tim krševima koje su nabavili.
Bas tako dosta je turskog otpada po beogradu...

Има их гомила нормалних на НБГД, погледајте 37 и 88.

Нпр. 99% возача са линије 56 који раде 27 и 37 и неки на 83 али нисам се код свих возио.
Vozac 3044 sa 37 nije normalan ama baš svaku rupu je potrefio,gas otpusta kad netreba,naglo koči ostali su ok za razliku od kosmajevih moji često vole da krate i kasne

Ne znam kakav je, ali skoro sam se vozio sa 3236 na 38L i oduševio se u kakvom je stanju, bus je top i nakon 7 godina rada. Ipak ima i loših poput 3258 koji je baš razvaljen, ali on je radio na 408 i prešao neverovatnih 1.3m km
Koja je logika da daju 112M na 38L koja uopste nije opterecenja a da na 37 i 74 daju 112Le??? Bacanje resursa.

Verovali ili ne, Kosmaj je bolji od NBG na 74. Higeri koji rade na 74 su u skroz ok stanju.
E, sad ćemo da opovrgnemo ovo. 3533 na 74:

Ovo je nekih 30 sa 20 cm.
IMG_20241216_002105.jpg
IMG_20241216_002210.jpg

Strašno koliko su kilavo odrađene neke stvari na tim autobusima. Kako sam pisao i pre, Higer stvarno nije tamo neki anonimus, iako Kinez. Danas kao možemo videti ozbiljnije automobile iz Kine, mada i za njih vreme treba da pokaže o kakvim se proizvodima tačno radi, s tim što je napredak i više nego očigledan u odnosu na period pre deset i više godina.

ljudi, usavršio sam veštine nevidljivosti, ceo autobus sam sklonio sa radara:
(ovo očigledno nije Solaris)
Screenshot_2024-12-16-19-22-43-282_buslogic.beogradplus.jpg
IMG_20241216_192341.jpg
IMG_20241216_192407.jpg
IMG_20241216_192925.jpg

Poslednja izmena:
Kako stvari stoje, izgleda da sam prvi vozač u Beogradu koji je sa B položio za D po ovom novom zakonu. Zvao sam amss da se raspitam oko cpc-a i kažu mi da nemaju pojma jer još niko tako nije išao i da bih ja bio prvi i da zovem agenciju za bezbednost saobraćaja za više informacija. Ovo samo govori koliko ima zainteresovanih ljudi za posao vozača, a on je baš mizerno mali i još uvek ljudi idu sa C na D, iako je ovde prednost što se obuka završi mnogo brže i ja sam za 3 meseca sve završio. Na teorijskoj obuci je još jedan čovek išao sa mnom, a na polaganju sam ja bio jedini za D kategoriju. Država bi time morala da se pozabavi i da napravi neku vrstu kampanje jer ovako će nas uskoro voziti samo crnci.

I ja sam razgledao kako bih mogao da polažem za D kategoriju, ali na veb-sajtovima različitih auto-škola i dalje stoji da mora da se polaže za C, pa za D pa sam se malo obeshrabrio. :D

I ja sam razgledao kako bih mogao da polažem za D kategoriju, ali na veb-sajtovima različitih auto-škola i dalje stoji da mora da se polaže za C, pa za D pa sam se malo obeshrabrio. :D
Nije ažurirano, ali može tako da se polaže. Imaš na sajtu desetke plus sve detalje i cenu.

Radi LE i na 27e i cuvena treca vrata.
Zamislite to u spicu...
M serija takodje, sa gotovo redovnom postavkom: 3234, 3255, 3257

opet sam učinio ceo bus nevidljivim, danas je to 3188

počeli su baš dosta u zadnje vreme 65 da postaju nevidljivi na app, bar dva svaki dan... mora da ima neki portal na Zvezdari.

Vrh