Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
"Zemunci" u Beogradu, pardon, Zemunu :lol:

mm.jpg

mm-2.jpg

mm-3.jpg

mm-4.jpg

Ову предњу маску сам некако могао да "сварим", али ентеријер су скроз усрали! Седишта су ОЧАЈНА и ови црни поклопци у угловима су :blah:
Једино ми се свиђа што су изменили предњи "сепаре" односно седишта окренута једна према другим. Мало су их подигли и чини ми се одаљили да може лепо да се седне и да се ставе ноге, а не као у ГСП-овим ИК112Н где може да седне само двоје или четворо, али да укрсте ноге :rant:

Jel moze neko da mi objasni ZASTO GRAD BEOGRAD NE OBAVEZE SVE KOJI SE BAVE JAVNIM PREVOZOM DA VOZILA MORAJU DA BUDU U JEDNOJ KOLOR SEMI?!!!
da li je moguce da je to nemoguce?!?

Ne znam da li je ovo neko već postavljao na forum - fotka odlično ilustruje koliko automobila je u stanju da zameni samo jedan jedini zglobni autobus ili tramvaj, ako vozači tih automobila odluče da koriste gradski prevoz... :)

zt20.jpg

Beograđanka bejzbol palicom razlupala autobus

Nepoznata devojka sinoć je oko 21 sat bez ikakvog povoda bejzbol palicom oštetila autobus na liniji 58 u Dečanskoj ulici.

Kako nezvanično saznajemo, devojka koja je upravljala belim "jugom" bez registracija, zaustavila se na semaforu u Dečanskoj ulici, a zatim bejzbol palicom oštetila farove i brisače na autobusu na liniji 58.

Tom prilikom niko nije povređen, a devojka se pre dolaska policije odvezla u nepoznatom pravcu.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/beogradanka-bejzbol-palicom-razlupala-autobus/21361.phtml

Што се Икара тиче ентеријер је као из 80их.Исто се може рећи и за шоферку. Невероватно је то да је иста фирма још 90их имала шоферке које су биле модерније од истих код свих светских произвођача аутобуса.

Molim sampanjac, u 95-ici je jutros KONACNO proradilo grejanje :laugh: Da nije smesno bilo bi zalosno...

Somi303":1xpsyqzb je napisao(la):
Ајде ти сад мени лепо кажи шта није у реду са овом шоферком? :rolleyes:

Конкретно њен оквир .Стоји да је то само естетика али много ми то ружи аутобус.

А на ово сам мисли рекавши да су некада имали много модерније решење

2it3fur.jpg

Или да су бар само затамнили тај оквир и "спустили" шоферку као што је случај са практично истим моделом развијеним у сарадњи са Бредом

krokus_21.jpg

Koliko je ta soferka bila ispred vremena, i dan danas bi odlicno izgledala uz manje promene.
Evo jos jedne ,,mrak'' verzije.
image.jpeg

Delija":st8cwjly je napisao(la):
Somi303":st8cwjly je napisao(la):
Ајде ти сад мени лепо кажи шта није у реду са овом шоферком? :rolleyes:

Конкретно њен оквир .Стоји да је то само естетика али много ми то ружи аутобус.

А на ово сам мисли рекавши да су некада имали много модерније решење

2it3fur.jpg

Или да су бар само затамнили тај оквир и "спустили" шоферку као што је случај са практично истим моделом развијеним у сарадњи са Бредом

krokus_21.jpg

Вероватно с' разлогом нису ставили такву. Можда зато што је ово нископодан модел, а онај из 90'то није :)
Између осталог оне Икаре који су урађени у сарадњи са Бредом је фарбао Икарбус, а овај је вероватно офарбан онако како је аутопревозник хтео. Значи није Икарбус крив :p

Kakve veze ima niskopodnost sa tim? Ikarbus je kriv za okvir iz osamdesetih a prevoznik za izbor boja.

Откуд ја знам. Рекао сам да је таква шоферка стављена с' разлогом, а који је то разлог не знам! :mad:

Mali of - deca me vec sada zapitkuju o redu vožnje autobusa
u novogodišnjoj noći / jutra
- naročito oko ovih nekoliko novih noćnih autobuskih linija
dal se vec sada zna išta ?
:rolleyes:

boca-ica: trebalo bi cele noci da radi prevoz, makar je tako bilo predhodnih godina koliko se secam :)
Inace meni je ikarbusov Avancity prelep autobus, kad bi ga ovako obojili :cool: ovaj je samo pod Bredinim znakom
6be5ce5132c34966b8b20727.jpg

avancityvf5.jpg

avancity-s--interno-1.jpg

i zanimljivo da iza motora kod brede nije staklo, vec neki lim
avancity-s--esterno-2jpg.jpg

Zaboravih na tebe

boca-ica":1pavuxlt je napisao(la):
Mali of - deca me vec sada zapitkuju o redu vožnje autobusa
u novogodišnjoj noći / jutra
- naročito oko ovih nekoliko novih noćnih autobuskih linija
dal se vec sada zna išta ?
:rolleyes:

bgd12b01novinocniredvoz.jpg

Umesto povećavanja bolje da su napravili nove linije... i da spoje druge delove grada..

Ono govore o povećanju, a to n ije uglavnom povvečćanje već pomeranje polazaka. 706 je recimo isao u 00.10, 1.10, 1.40 i 2.40,

ranije 15 je iisao u x.00 i x.10, a sad je x.00 i x.30

Nemojte nocni 33 da bude cesci molim vas :) Mislim da bi ibla odlicna ideja da 95 kao verovatno najduza linija u gradu radi od 0-24...I neka neko objasni ovima iz direkcije da na liniji 72 koja vozi na medjunarodni aerodrom budu samo NISKOPODNI autobusi....Zar je to toliko tesko????

incidente":2lvnynx8 je napisao(la):
Nemojte nocni 33 da bude cesci molim vas :) Mislim da bi ibla odlicna ideja da 95 kao verovatno najduza linija u gradu radi od 0-24...I neka neko objasni ovima iz direkcije da na liniji 72 koja vozi na medjunarodni aerodrom budu samo NISKOPODNI autobusi....Zar je to toliko tesko????
niskopodni + najnoviji + da se svako jutro proveri da li radi klima/grejanje - to je ipak u neku ruku reprezentativna linija, jos samo kad bi popravili (ne zakrpili) taj sporedni put za aerodrom.

Vrh