Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 265 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 13 4,7%

  • Ukupno glasača
    278
Jel ovo intouro na 601?
IMG_6860.png
 
To je stariji zglobni Conecto koji radi od 1.11. na 601. 70206 Citaro na 601, izgleda da Citaro ne idu u Kg bar za sada, u Kragujevcu znam da rade Intouro.
 
Poslednja izmena:
Има ли Стрелиних возила којима су додељени гаражни бројеви после 70250?Тај је стално на линији 860У Ушће - Индустријска зона Барич.И занима ме који су даљи планови Стреле,дал ће да се шири даље или ће бити ту где јесте.
 
Има ли Стрелиних возила којима су додељени гаражни бројеви после 70250?Тај је стално на линији 860У Ушће - Индустријска зона Барич.И занима ме који су даљи планови Стреле,дал ће да се шири даље или ће бити ту где јесте.
Jel 70226 garazni broj novog conecta na 610?
 
"Ikarbus" i na struju
P. ŽIVKOVIĆ | 10. januar 2019. 06:26 | Komentara: 1

Sredinom ove godine konačno se očekuje privatizacija zemunske fabrike autobusa. Novi partner kineski "Jinlong" koji bi da proizvodi elektrovozila

Sredinom ove godine očekuje se privatizacija "Ikarbusa" iz Zemuna, a novi većinski vlasnik biće kineski "Jinlong", koji planira proširenje proizvodnje i na elektrovozila.
- Proces privatizacije je već počeo kroz Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR), a očekujemo da će sredinom juna kineskom partneru biti prodato 51 odsto "Ikarbusa" - kaže generalni direktor zemunske fabrike Aleksandar Vićentić.

Država Srbija će zadržaće oko 26 odsto, a preostali deo akcija biće u vlasništvu malih akcionara. Kineski partner će otkupiti i oko 9,5 milione evra duga "Ikarbusa".
- Trenutno završavamo sedam autobusa za kupca u Mađarskoj, još dva autobusa za lokalne kupce, a radimo i velike remonte za GSP - rekao je Vićentić.

Za socijalni program, koji je sproveden pred kraj prošle godine, opredelilo se oko 140 zaposlenih koji su dobili 200 evra po godini radnog staža, a u preduzeću je ostalo 120 radnika.
- Otišli su uglavnom stariji zaposleni. Uspeli smo da sačuvamo kompletan inženjerski kadar što je i nama i firmi koja nas kupuju najbitnije - rekao je Vićentić.

Kineski "Jinlong" je jedan od najvećih svetskih prozivođača baterija za elektrovozila, ali i veliki proizvođač elektroautobusa, elektrokamiona i elektrodostavnih vozila.

"Jinlong" planira da zadrži postojeći proizvodni program i proširiće ga elektrovozilima koje planira najpre da ponudi zemljama Jugoistočne Evrope, a potom i ostalom delu Evrope - rekao je Vićentić.

"Ikarbus" je osnovan 1923. godine, kao prva fabrika aviona na Balkanu, da bi kasnije promenio delatnost. Prvi autobus u "Ikarbusu" proizveden je 1954. godine, po licenci austrijske firme "Saurer". Dosad je u ovoj fabrici proizvedeno više od 20.000 autobusa, od čega je znatan deo izvezen.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... -na-struju

Samo što je ispravan naziv valjda KingLong?
Inače vozio sam se u jednom njihovom turističkom autobusu kad sam bio u Rusiji. Vozilo je zaudaralo na plastiku, a i celokupan utisak je bio takav.
Mada beše to pre nekoliko godina, možda su se poboljšali od tada.
Trenutno se ništa ne dešava po pitanju ikarbusa ni kineza a ni proizvodnje i to traje od septembra 2019 do danas ko neveruje nek proveri da je u ikarbusu 5 firmi iznajmio prostor a radnici su na prinudnom od septembra 2019 do danas takvo je stanje.
 
Da li neko zna koje godine je poslednji model autobusa proizveden u ikarbusu i kod koga su otišli?
 
Da se ja pitam sve bi to steceno kriminalom i korupcijom bilo oduzeto i predato GSP i lasti. Da vidis kako bi se zanovio vozni park na brzinu u javnim preduzecima.
 
A Strela izgleda tako brzo dobija poslove, da kupuje gde šta nađe, imam utisak. Nekome kao da se mnogo žuri.

Isto se desilo u Nišu, krenuli su sa Otokar Navigo pa su pazarili 2 BMC-a na brzinu koja im crkavaju često pa uskaču Navigo.
Inače Navigo kao vozila krše tendersku dokumentaciju u Nišu, ali koga briga...
 
taj japanac ima najčudniji zvuk motora koji sam ja u životu čuo.
 
Bas me zanima kako li ce da funkcionišu bez njih od januara ili će doći u stadijum pogona Zemun salji solo gde god stigneš
 
Vrh