Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 243 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,7%

  • Ukupno glasača
    255
I da opozicija pobedi ne verujem da bi kupovali Solarise upravo zbog toga što su iz SSP rekli za novosadske da su nekvalitetni i staromodni.

Što se Strele tiče oni su naspram većine prevoznika u Beogradu odlični i smatram da trebaju ostati makar u prigradu, jer tu posao odlično rade. Jedina mana im je nameštanje tendera sa aktuelnim vlastima ali svakako i bez toga bi oni bili super prevoznik.
 
Pa naravno da ce opozicija da kudi nabavku vlasti, kao sto ovima nista ne valja od starih. Sto se strele tice, mora se proveriti kako neko za deset godina od 3 autobusa i istecaja dogura do par stotina autobisa i ugovora u nisu gradova. Svako tuzilastvo u svetu bi to proverilo, bez obzira na njihovu sadasnju korektnost.
 
I da opozicija pobedi ne verujem da bi kupovali Solarise upravo zbog toga što su iz SSP rekli za novosadske da su nekvalitetni i staromodni.

Što se Strele tiče oni su naspram većine prevoznika u Beogradu odlični i smatram da trebaju ostati makar u prigradu, jer tu posao odlično rade. Jedina mana im je nameštanje tendera sa aktuelnim vlastima ali svakako i bez toga bi oni bili super
Strela je super to stoji. Što se mene tiče bolje i ona nego pogon Zemun
 
Nema Strela toliko novca zato što im vlast tek tako trpa u džepove, već zato što ih drži jedna dosta moćnija firma koja posluje u Rusiji i Evropskoj Uniji.
 
Jel znas nekog privatnika da je odustao od gradskog saobracaja-Ne. Kako, pa dobijaju ekonomski isplativu cenu, ne moraju da kupuju delove javnim nabavkama gde dobijaju najlosije delove i gde im firme tendere za nabavku delova obaraju svaki cas. Privatnik ne kupi autobuse na gas, pa ide 30 km da sipa gas, svako vece. Po cenama koje daju privatnicima, kao i po pravilima koja vaze za privatnike i gde ne moze svaka smizla iz stranke da vam naredjuje, GSP bi procvetao. Pa oni po partijskoj direktivi rentiraju desetine sluzbenih octavija po ceni koje su vise nego da su ih kupili za to rentiranje od par godina....
 
Sad sam baš čuo od jednog vozača da je dosta vozača prešlo sa NBG na Karaburmu i u Dorćol. S tim što vozači koji su prešli na Karaburmu ostaju trajno. Jel postoji neki razlog ili će NBG da preda Karaburmi neku liniju?
 
Мени се чини да се иде ка томе да ГСП има само три-четири погона, Космај за соло аутобусе и Космај 2 за тролејбусе/електробусе, Карабурму за аутобусе, и нови Нови Београд иза блокова за трамваје.
 
mislim pogon zemun ne treba računati kao pogon. tako da ih tehnički ima 4 :ROFLMAO: ali razumemo se svakako :)
 
I da opozicija pobedi ne verujem da bi kupovali Solarise upravo zbog toga što su iz SSP rekli za novosadske da su nekvalitetni i staromodni.
Ni jedni ni drugi ne znaju niti šta o autobuskoj industriji, niti šta o rešavanju problema javnog prevoza i celokupnog saobraća, niti bilo šta o rešavanju bilo kakvog komunalnog problema u gradu. Otuda i takve debilne izjave. Samo da jedno drugo podbodu.
 
Jedini koji nešto znaju o gradskom prevozu su iz Cls-a, ma da i oni nekad daju pogrešne informacije
 
Pa da li bi ste Božjanku tramvaj, elektro Higere, gasne autobuse bez punionice u okviru GSP pogona, ukinut trolejbuski podsistem (iako su tek od pre neki dan počeli da pričaju da će ih ipak nabaviti, jer im je izgleda neko dojavio da nije dobra priča o ukidanju), Strelu, metro koji povezuje livade i sl. ili bi ste drugu stranu koja priča o nabavci novih trolejbusa, uvođenju reda u autobuski podsistem, reviziju tramvajskog podsistema i metroa koji bi išao tamo gde ima putnika...?​
 
I za 01.11. se svašta pričalo, pa na kraju ništa. 53 i 89 prešle u Nbg, ali sve solo vozila na obe linije, odnosno bez redovnih zglobova.
Da jer su već izašli rasporedi linija po pogonima za mesec decembar, ali od 1.1. verujem da će biti svašta jer 2003. odlazi u rashod a Karaburma ne može bez Japanaca (koje većinom šalje na smence) da održava zglobne linije
Ne brini se, imaju Higere da pokriju Japance ili će opet 2-3 linije da uvale (polovično) Kosmaju u krajnjem slučaju. Ako neko ima bar trunku mozga, odustaće se od povlačenja Japanaca, al to je izuzetno nerealna priča.
 
Vrh