vucko":3ml5tlfl je napisao(la):
A,misliš da će isporučiti neki redizajnirani model N serije,koji do sad nisu isporučivali,pošto sam ja čuo da će biti kao oni koji su isporučeni Veoliji,bar što se prednje maske tiče :kk:spatiotecte":yaj874bn je napisao(la):Jedva cekam da vidim dizajn nove serije Ikarbusa, posto ova N serija je bila sasvim pristojna po izgledu.
NOVI 011":2jzgvp00 je napisao(la):Danas sam od jednog vrlo bitnog čoveka u skupštini Beograda saznao da kada se sledeće godine bude raspisivao tender za nabaku autobusa,to sigurno neće biti Ikarbus,već neki od stranih dobavljača. Rekao mi je da su kreditori predložili tri opcije Mercedes,Man,Skanija..
NOVI 011":3si2xg22 je napisao(la):Danas sam od jednog vrlo bitnog čoveka u skupštini Beograda saznao da kada se sledeće godine bude raspisivao tender za nabaku autobusa,to sigurno neće biti Ikarbus,već neki od stranih dobavljača. Rekao mi je da su kreditori predložili tri opcije Mercedes,Man,Skanija..
Uglavnom svi gradovi evrope kupuju Mečke iz kredita,ali pošto se ona nije pokazala baš kod nas,bar ona jedna što je bila na probi,a skanija je misaona imenica za održavanje.mislim da će biti Man,ali da ne bude da pričam u prazno,čekaćemo tender.... :kk:laki72":vayml5e5 je napisao(la):NOVI 011":vayml5e5 je napisao(la):Danas sam od jednog vrlo bitnog čoveka u skupštini Beograda saznao da kada se sledeće godine bude raspisivao tender za nabaku autobusa,to sigurno neće biti Ikarbus,već neki od stranih dobavljača. Rekao mi je da su kreditori predložili tri opcije Mercedes,Man,Skanija..
Pa zar si sumnjao? Pa razmisli odakle su kreditori ???
http://www.gspbeograd.net/viewtopic.php?f=13&t=80&start=700"nikoleta"":27sjm5hi je napisao(la):Што се тиче куповине нових возила, ево информација из прве руке:
• победник на тендеру за набавку 10 нових аутобуса на ЦНГ погон је компанија „Вуловић транспорт“ из Крагујевца
• возила ће бити купљена сопственим средствима ГСП „Београд“, уз коришћење субвенционисаног кредита Министарства економије и регионалног развоја, с обзиром да се купују возила домаћег произвођача
• рок за испоруку возила је до краја 2011. године
Уговор са крагујевачком фирмом закључен је почетком октобра.
Што се тиче учесника на тендеру за набавку 10 нових аутобуса - знам само да су учествовале још две фирме, обе из иностранства, али да практично нису имале шансу, с обзиром да су због субвенције државе возила домаће производње далеко повољнија.
Такође, када се ради о куповини 25 нових аутобуса - тендер је био само формалност, јер су и пре тога били познати услови „Икарбуса“, тако да је и постигнута цена од 158.000 евра по возилу била најповољнија.
Када је реч о набавци нових 15 злобних тролејбуса, уговор је још прошле године закључен са произвођачем „Белкоммунмаш“ из Белорусије, и било је предвиђено да зглобни тролејбуси пристигну ове године, али је испорука одложена за наредну годину.
"nikoleta"":27sjm5hi je napisao(la):Требало је да буде 250 нових аутобуса, али Град највероватније неће имати новца за толику инвестицију, већ ће бити купљено око 150 аутобуса...
Jeste bilo napredno ali mogli su da im stave brisače za jednodelnu šoferku, a ne ovakve.Александар":3l5ru0nw je napisao(la):Pa sad zavisi, ja bih rekao obratno, spolja je bio dosta napredan po dizajnu, bar kada to govorimo u kontekstu kada je nastao, a to je prva polovina devedesetih. Zamislite ruse kakav bi komentar tada imali na šoferku :laugh: Tada ni MAN i MB nisu još počeli da ugrađuju ovakve "napredne" vetrobrane na svoje gradske modele
gsp2.euromedija.rs