Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Требала је држава да поклони Икарбус МАНу а ФАП Мерцедесу, да раде њихове моделе.

Riba smrdi od glave, to kažem jer im je menadžmet pa i inžinjeri u koliziji sa zdravim razumom. Bila ih je briga za kvalitet ili bilo šta jer su znali da će grad Beograd da ih kupuje, razna preduzeća po Srbiji. Radnici su pratili tu politiku. Očigledno su svi mislili da će biti tako dok grad nije dobio kredit za Solarise pa su krenuli i privatnici da kupuju tursko smeće koje je daleko jeftinije. Na kraju im se tlo izmaklo i upali su u sopstvenu septičku jamu.

Odavno podržavam udaju za JEDAN evro.
Problem je što Mercedes u velikom problemu i prodaje komercijalni deo, MAN/Neopran nema blage veze šta će i koliko se sećam sve ili veliki deo buseva je prebacio u Tursku.
Ostaje CAF Solaris kao svetla tačka u evropi.

#322-73

DKuNfUE.jpg

Podsetilo me na scenu iz filma "Mediteraneo" kad popravljaju avion,pilot završi i kaže gotovo,a drugi dođe iza njega i daje mu neko veliko crevo koje je ostalo,pilot ga uzme,pogleda i baci ga,kaže višak:)

Evo od mene jos jednog veterana koi ove godine puni 20 godina 990 slikan 5.3.2021. na liniji 707.
20210307_203317.jpg

20210307_203357.jpg

Lepo izgleda ovo..Hoce li i druge garaze dobiti ovako nesto?

Od mene #3040 koji je u nedelju uvece ostao u kvaru, majstor mu je dosuo 70 litara vode :)

ta9p8xJ.jpg

h4fQB49.jpg

g3DE3LR.jpg

Pa to je zapremina skoro celog rashladnog sistema?!

Toliko je rekao, dobro smo čuli @busspoter i ja.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ne kazem da je nemoguce,samo je mnogo. :wink:
Izgleda da mu je puklo neko crevo.

Кад погледам возило са горње фотографије, схватам да су дошла времена потпуног мрака и губитка сваког критеријума квалитета како естетског тако и материјалног.

Na stranu kvalitet ali šta mu fali vizuelno? Po meni dizajn dva koplja ispred Kobre koja je na istoj fotografiji a tek sovjetskih čuda tehnike.

Ma šta je važan izgled? Neka izgleda kao kao fap 537 iz 2000, ali neka valja!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=830673#p830673:1iqi133t je napisao(la):
Igor » Pet Mar 12, 2021 9:48 pm[/url]":1iqi133t]Na stranu kvalitet ali šta mu fali vizuelno? Po meni dizajn dva koplja ispred Kobre koja je na istoj fotografiji a tek sovjetskih čuda tehnike.

Tu se slažemo. Cobre, ma koliko ovako bile solidne, stvarno svojim kičastim dizajnom svakim kvadratnim centimetrom karoserije otkrivaju svoje poreklo. Još im najbolje izgleda prva visoka Cobra GD272. Otokar i Anadolu Isuzu su već druga priča. Higeri spreda, bar meni, ne izgledaju tako loše, mada mi je zadnja stena već gadna.

branik":1iqi133t je napisao(la):
Ma šta je važan izgled? Neka izgleda kao kao fap 537 iz 2000, ali neka valja!

Tu se već ne mogu složiti s tobom. Izgled svakako nije najbitniji, al ipak ne trebaju gradski autobusi baš nalikovati karakondžulama. Trebaju biti prijatni i za videti, jer jednim dobrim delom doprinose i vizuelnom utisku grada po kojem voze.

Vrh