Šta je novo?

Airport Garden

Ja Vas nisam vređao.

Ugovor predviđa rok od 30 meseci od datuma prijave radova, uz moguće dodatno produženje za 6 meseci iz opravdanih razloga koje se mora prethodno najaviti kupcima pisanim putem. To se i dogodilo krajem januara, čime je i rok pomeren na kraj jula-početak avgusta. Samim tim, kašnjenje je 47 dana, kao što sam prethodno napisao. Savetovao bih Vam da kada obavljate jednu od verovatno najvećih transakcija u životu, čitate ono što potpisujete.

P.S. Sledeći put pitajte čuvare na gradilištu da Vam kažu gde ti ljudi sa imenom i prezimenom što valjda žive na aktivnom gradilištu idu u WC kad zgrada nema priključak
Vi ne razumete pravnu terminologiju ali baš nimalo. Koji je opravdani razlog kašnjenja? Nemogućnost dobijanja dozvola za radove/priključenja nije opravdani razlog. A svakako ne spada u višu silu.
Ali da se ne objašnjavamo više Vi i ja i da se manemo Vaših suvislih saveta.

Gospođa koja živi u Lameli C sa svojim detetom sigurno zna gde obavlja nuždu.

Vi ne razumete pravnu terminologiju ali baš nimalo. Koji je opravdani razlog kašnjenja? Nemogućnost dobijanja dozvola za radove/priključenja nije opravdani razlog. A svakako ne spada u višu silu.
Ali da se ne objašnjavamo više Vi i ja i da se manemo Vaših suvislih saveta.

Gospođa koja živi u Lameli C sa svojim detetom sigurno zna gde obavlja nuždu.

Nekoliko ljudi je ovdje pisalo da su dobili usmenu i pismenu potvrdu da će za kašnjenje preko 6mj. biti isplate kupcima kako je definisano u predugovoru. Ipak ne tretiraju to kašnjenje kao višu silu.

Šta znači jako dugo? Prema ugovoru, zaključno sa današnjim danom prva faza kasni 47 dana. Da sutra bude primopredaja investitor bi platio samo jedan mesec penala jer se penali obračunavaju mesečno.

Inače sa velikom sigurnošću mogu da tvrdim da niko zapravo ne živi u zgradi, već je samo određenom broju ljudi bliskih investitoru/izvođačima radova dopušteno da opremaju stanove jer ti ljudi svakako verovatno ne bi koristili standardan postupak primopredaja-otklanjanje nedostataka.
To sto je ugovorom definisano da ne placaju 6 meseci nakon probijanja roka ne znaci da ne kasne.

Vrh