Šta je novo?

Airport Garden

Svemirski Jahac

Intermediate
Učlanjen(a)
10.02.2021.
Poruke
152
Pohvaljen
132
Videh danas ovu tablu pored Airport City-a pa odlucih da otvorim temu jer vidim da ne postoji a deluje mi da su radovi vec u zaletu, ima li neko neki info o projektu / investitoru bilo sta?


Screenshot 2022-10-02 at 18.43.53.png
 
Investitori su Gradina Zemun i vlasnik Bele Reke
 
2014. su takodje postavljali banere, vozili brendirane smart-ove itd.
 
Pošto mi kancelarija gleda na gradilište, jedino što mogu da dodam jeste da stalno ima 6-7 mašina koje vrše pripreme za temelj. Ima aktivnosti. Ali osim promo materijala koji mi je stajao na stolu u Beloj Reci, ne bih rekao da će pre proleća sledeće godine ozbiljnije krenuti u realizaciju.
 
Zna li neko mogu li negde da se pogledaju stanovi i ponuda? Nigde ništa nema na internetu, ni sajt niti bilo šta
 
Kako li su dobili dozvolu da tamo grade. Bukvalno nema osnovnih uslova za zivot. Nit trotoara, nit ulice. Okolo uglavnom neke hale. Kupovina stana ovde ce podrazumeti zivor na gradilistu barem narednih 20 godina. I na sve to traze veoma skroman iznos od 3.700 evra
 
Znam odlično lokaciju iz prve ruke.

Kolega gore je potpuno u pravu, ko tu kupi stan osudio je sebe na život na gradilištu, u buci i prašini, sledećih ca. 15-20 godina. Imajući to u vidu, potpuno nerealna cena. Može da plati samo veliki optimista, nepažljiv/neiskusan čovek ponesen euforijom da reši pitanje stanovanja ili neko ko kupuje iz katalaga (investiciono, bez ličnog prisustva).
 
Zelenila ima samo na okolnim placevima, dok se i tamo ne izgradi neki garden!
 
Takođe iz ličnog iskustva i prve ruke govorim. Stvarno mi nije jasno o kakvih 20 godina izgradnje pričate. To je totalna besmislica. Ceo blok će biti izgrađen kroz nekih 5 godina i posle toga će se tražiti stan više jer igla više neće biti gde da padne. Tako da ne trolujte bez potrebe.
A ako ipak tražite parkove i livade, onda ste omašili grad, a ne naselje.
E jeste dva tromesecja. Samo da se sve srusi, dobiju silne dozvole i raspodele parcele ce proci 5 godina, realno bez 10 godina nema sanse da se zavrsi ceo blok. Od kako se zna da ce ovaj projekat ipak da se radi je proslo sigurno godinu dana, a oni jedva da su poceli da rade.
 
Ne znam da li je 3630e cena samo za garsonjere, ali meni deluje previse, uzimajuci u obzir da zgrada ne postoji. Rizik kupovine u izgradnji uvek postoji i trebala bi cena da bude niza od okolnih izgradjenih zgrada.
Ali svakako investitor gura cenu koju moze. Ako su kupci zadovoljni sa tom cenom, onda nema nikakvih problema.
 
Ovo izgleda još gore nego The One preko puta... Negde od ABlok-a i West 65 smo videli koliko blizu investitor može da nagura zgrade, napravi uzane lavirinte između zgrada, a sada imamo trend da više nema nikakvog razmaka, već kao u košnici. Iskorišćenje parcele >90%... Ako je ovo luksuz, šta je socijala...
 
Zelenila ima samo na okolnim placevima, dok se i tamo ne izgradi neki garden!

Možda se vidi neko zelenilo sa terase u ovim stanovima koji gledaju na Tošin Bunar tj. na ono veliko brdo u koje se ukopavaju Macura i ostali mali privrednici... Možda ti stanovi sa "pogledom" budu i skuplji.
 
Ovo izgleda još gore nego The One preko puta... Negde od ABlok-a i West 65 smo videli koliko blizu investitor može da nagura zgrade, napravi uzane lavirinte između zgrada, a sada imamo trend da više nema nikakvog razmaka, već kao u košnici. Iskorišćenje parcele >90%... Ako je ovo luksuz, šta je socijala...
Pa kako stoje stvari, socijala ce biti neki soliteri u kojima ce ljudi iznajmljivati kaveze kao u hong kongu unuar jedne sobe njih 20..


Sve je super dok ne pocnemo da gradimo komplekse poput naselja Kudrovo u St Petersburgu, meni je to bilo jezivije nego HK, dok sam setao kroz taj reon osecao sam se kao da ce me sve zgrade progutati.. HK mi nekako ima dusu, ovo mi je 10x gore od nasih blokova, tako da je beograd i nase zgrade koje zidamo skroz super.

1-64.jpg
3-64.jpg
 
Vrh