Šta je novo?

Airport Garden

Pa ima smisla. Predugovor si potpisao na određeni iznos koji treba da isplatiš u cjelosti.
Taj iznos će biti osnova za povrat PDV-a ako planiraš ulaziti u tu proceduru. Neko je dobio kredit na osnovu tog predugovora. Mogu se praviti aneksi, ali odbijanje penala od poslednje rate bi samo zakomplikovalo stvar svima. A predugovorom je predviđena isplata penala, tako da...
Pa iskreno, stan je isplaćen, to jest onaj deo za povrat PDV je dat u celosti, šta je ostalo (zadnja rata) je jedan veći deo za parking mesto koje nije za povrat PDV-a.

Eto, platiće se, puna rata, pa ćemo valjda vratiti!

Pa iskreno, stan je isplaćen, to jest onaj deo za povrat PDV je dat u celosti, šta je ostalo (zadnja rata) je jedan veći deo za parking mesto koje nije za povrat PDV-a.

Eto, platiće se, puna rata, pa ćemo valjda vratiti!

Pretpostavljam da je garažno mesto na istom ugovoru kao i stan. Kao što je @Xorcore napisao, predugovor ne predviđa način na koji se povrat za kašnjenje vrši, te smanjiti samo iznos poslednje rate da li garaže ili stana, svakako predstavlja problem i za kupca i za investitora, zato što se ugovor onda ne smatra izvršenim kako celokupan iznos na koji je potpisan ugovor i knjigovodstveno obračunat PDV, nije uplaćen. U tom slučaju najverovatnije bi morao da se ugovor aneksira kod notara. Nisam pravnik ali ovo mi se čini da je logika. Komšinica jedna je pisala Viber na grupi vezano za te penale sa pravnog aspekta, pa bi trebalo ispratiti.

Prošao sam malopre pored gradilišta, ulica izmedju AG i rode se ponovo kopa, to je po treći put. Prvi put je bio vodovod, zatim kanalizacija, sad ne znam za šta je ovo treći put, slika ispod. Dok tamo ka gredinoj zgradi nastavljaju da kopaju kanalizaciju, ne znam dokle planiraju da idu, moguce sve do mazde i pupinove zgrade. U Djorjda Stanojevića osim onog kanalčića za vodovod što su završili, nema aktivnosti. Gledao sam na mapi, ovo dosad što su kopali oko AG je oko 250m, dok ovaj potez od AG do Omladinskih ima oko 300m, sto bi se reklo nisu jos ni na pola zavrsenih radova.
IMG_6457.jpeg

Meni iskreno ovo sa slike deluje kao kanalizacija, zbog širine iskopa.

Vrh