Šta je novo?

Airport Garden

Zanimljivo kako se Aroma uvek gura u te novije zgrade, posebno ako je luks varijanta

Vezano za diskusiju oko ostatka livnice, danas kada sam prolazio pored AG-a i Kvarta 64, video sam radnike na krovu jedne od hala kako probijaju limeni krov. Slike su na thread-u Kvarta 64:

Post in thread '"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]'
https://forum.beobuild.rs/threads/kvart64-stambeno-poslovni-kompleks-60-598-60-m2.5770/post-1401992

Od prošlog leta rade na krovu.
Demontiraju ga milimetar po milimetar.

Imaće sekundarne sirovine bar za jednu garsonjeru.

Koliko vidim pre sedam dana je bila prijava radova po III put, valjda će biti treća - sreća.

Zadnja dva puta je trebalo oko dve nedelje da se reši, tako da očekujem do kraja februara (dža ili bu).

Nove informacije vezane za livnicu. U vlasništvu je Alta banke (ili je ona budući projektni investitor nisam baš najbolje razumela). Radnici su već sve unutra rasčistili, odneli mehanizaciju, masine itd, ostala je samo zgrada koju ne mogu da sruše dok ne dobiju gradjevinsku dozvolu. Dozvolu su tražili i čekaju odgovor. Planira se da u narednih godinu dana bude u potpunosti srušena. Što se tiče onog dela izmedju AG i Rode, pripada onom čija je i Roda (SportVision osoba 😊) i to neće biti rasčišćeno dok oni ne krenu sa radovima (2030). E tu možemo da insistiramo da se i to obezbedi ili rasčisti pre nego što krenu sa izgradnjom.

Nove informacije vezane za livnicu. U vlasništvu je Alta banke (ili je ona budući projektni investitor nisam baš najbolje razumela). Radnici su već sve unutra rasčistili, odneli mehanizaciju, masine itd, ostala je samo zgrada koju ne mogu da sruše dok ne dobiju gradjevinsku dozvolu. Dozvolu su tražili i čekaju odgovor. Planira se da u narednih godinu dana bude u potpunosti srušena. Što se tiče onog dela izmedju AG i Rode, pripada onom čija je i Roda (SportVision osoba 😊) i to neće biti rasčišćeno dok oni ne krenu sa radovima (2030). E tu možemo da insistiramo da se i to obezbedi ili rasčisti pre nego što krenu sa izgradnjom.
Kada i kako možemo da počnemo da insistiramo? :)

Odakle su te informacije? 😀

Prosao sam jutros krajem, par slika.
Ne secam se da je ova ploca bila postavljena:

media_20250221_090209_5074669425155208446.jpg
media_20250221_090209_7480758040468125537.jpg

Mazda + druga strana (faza 2):
media_20250221_090226_1905198730049176602.jpg

media_20250221_090209_5691342353243051869.jpg
media_20250221_090209_9113876700074908587.jpg

Na CEOPu nema nista sto se tice gradjevinske dozvole za te parcele, sad ne znam da li su mislili na dozvolu za rusenje, znam da je bila citava dilema/prica i kada se hotel Jugoslavije rusio da li se resenja za uklanjanje objekata vidi na CEOPu.

Na CEOPu nema nista sto se tice gradjevinske dozvole za te parcele, sad ne znam da li su mislili na dozvolu za rusenje, znam da je bila citava dilema/prica i kada se hotel Jugoslavije rusio da li se resenja za uklanjanje objekata vidi na CEOP

Predpostavljam za rušenje. Ne verujem da će se tu zidati dok ne krene i Green line, jer koliko sam shvatila Alta i Macura (koji zida Green line) ima tesne veze 😁

Generalno je dosta čudna priča za ove dve parcele livnice. Za obe parcele, i za parcelu između Rode i AG (2906/16), kao i za parcelu između Rode i budućeg Green Line-a (2906/45) je u katastru upisano državno vlasništvo, dok su objekti na njima u privatnom vlasništvu firme Toriox (Toriox je takođe jedan od 7-8 imaoca prava na tim parcelama).

Sa druge strane, na primer na parceli budućeg Green Line projekta je vlasnik i zemljišta i objekata firma ABL Solvent, jedino su dva manja dela parcele u državnom vlasništvu, što je pretpostavljam, imajući u obzir PDR za područje IMT-a, zemljište za buduće javne ustanove u okviru tog bloka (vrtić i osnovna škola ako se dobro sećam).

Dodatna informacija koju sam saznao, a ne sećam se da je neko pomenuo na temi, je da je investitor AG treći deo parcele (2906/32) pored AG i Mazde prodao firmi BG Invest, i da su oni već početkom februara predali za lokacijske uslove.

Vrh