Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Pa ne mogu, bulevar ce morati da presece FOB, tako da nece sigurno srusiti samo sredinu FOBa.
Naravno, logično je da će da sruše ceo FOB a ne samo deo, ono što mene brine jeste taj bulevar. Ako su investitori u obavezi da ga izgrade, a te parcele ostanu prazne, onda pitanje da li će se išta desiti. Po meni najveća šansa da se to sve sredi jeste da prođe PDR za IMT, i da se krene u izgradnju Green Line-a, to će pogurati ceo kraj.

Da smo normalna država pa da se uradi putna i ostala infrastruktura prvo, i onda da se grade, onda ne bih strepio. Ovako zavisimo da li će Toriox da se odluči da gradi...

Naravno, logično je da će da sruše ceo FOB a ne samo deo, ono što mene brine jeste taj bulevar. Ako su investitori u obavezi da ga izgrade, a te parcele ostanu prazne, onda pitanje da li će se išta desiti. Po meni najveća šansa da se to sve sredi jeste da prođe PDR za IMT, i da se krene u izgradnju Green Line-a, to će pogurati ceo kraj.

Da smo normalna država pa da se uradi putna i ostala infrastruktura prvo, i onda da se grade, onda ne bih strepio. Ovako zavisimo da li će Toriox da se odluči da gradi...
Livnica je otkupljena krajem 2022 godine za 43 miliona EUR, ne verujem da ce je ostaviti da stoji tek tako, to bi bila mrtva investicija onda.
Kao sto sam rekao u drugoj temi, mislim da investitor samo ceka povoljan trenutak da krene u izgradnju, po mom licnom misljenju sada bi mu bila prevelika konkurencija jer se gradi 4 novogradnje u radijusu od 100 metara ovde.

IMT PDR je usvojen krajem 2022 godine isto tako, tako da nema sta da "prodje PDR":

Samo je pitanje kada ce krenuti izgradnja, trenutno ima dosta gradilista pa je pitanje da li se moze jednostavno naci ljudi dovoljno za te projekte (a i EXPO ne pomaze u toj prici)

Ja bas mislim da je sad idealan trenutak kada je krenuo da se razvija deo bloka, po meni ne vidim problem sa konkurencijom vec samo prednost u svemu tome...evo npr BNV koliko se zgrada radi u isto vreme i na svakih 2 meseca krece nesto novo, a prodaja ide odlicno za sada.Mene sama pomisao da cemo 3,4 god mi kao buduce komsije iz ostalih kompleksa gledati u to ruglo, prolaziti pored itd bas nervira!

Ja bas mislim da je sad idealan trenutak kada je krenuo da se razvija deo bloka, po meni ne vidim problem sa konkurencijom vec samo prednost u svemu tome...evo npr BNV koliko se zgrada radi u isto vreme i na svakih 2 meseca krece nesto novo, a prodaja ide odlicno za sada.Mene sama pomisao da cemo 3,4 god mi kao buduce komsije iz ostalih kompleksa gledati u to ruglo, prolaziti pored itd bas nervira!
To je sve super, ali svi znamo da su BNV i EXPO povlasceni projekti drzave, tu se ne brine o konkurenciji i radnoj snazi kao kod pojedinacnih investitora jer su vec u debelom plusu od starta svake sledece zgrade.

I meni nije svejedno, ali mislim da je to neki realni vremenski okvir (2-4 godine) do rusenja tih zgrada. Nadam se da gresim doduse :D

I ja se nadam da posle Expa nece da stane prodaja pa da nam ostanu rzavaljene fabrike pune pacova:)

Livnica je otkupljena krajem 2022 godine za 43 miliona EUR, ne verujem da ce je ostaviti da stoji tek tako, to bi bila mrtva investicija onda.
Kao sto sam rekao u drugoj temi, mislim da investitor samo ceka povoljan trenutak da krene u izgradnju, po mom licnom misljenju sada bi mu bila prevelika konkurencija jer se gradi 4 novogradnje u radijusu od 100 metara ovde.

IMT PDR je usvojen krajem 2022 godine isto tako, tako da nema sta da "prodje PDR":

Samo je pitanje kada ce krenuti izgradnja, trenutno ima dosta gradilista pa je pitanje da li se moze jednostavno naci ljudi dovoljno za te projekte (a i EXPO ne pomaze u toj prici)
Da, usvojen je PDR I faza, dok je druga faza bila na ranom uvidu prošle godine https://www.beograd.rs/lat/gradski-...medju-ulica-jurija-gagarina-i-zemunske-imt_2/ . Druga faza se odnosi na samo kompleks bivšeg IMT-a. Evo i vizuelnog prikaza sa GIS-a, ljubičasto je usvojeni PDR na kojem se grade svi ovi projekti o kojima diskutujemo, a plavo je u fazi ranog uvida i odnosi se na područije gde bi se gradio Green Line, i kroz koji bi prolazio nastavak tog bulevara.
1740041612515.png

Po meni usvajanje tog PDR, druge faze, i početak izgradnje Green Line-a bi dosta ubrzalo sve u okolini, pa i rušenje livnice.

Slažem se sa tobom da sledeće 2-4 godine vrv neće biti nekog pomaka, i vrlo moguće čekaju da se izgrade Soul, The one druga faza, Pupinova Palata, itd. kako ne bi imali previše konkurencije prilikom prodaje stanova... A možda i nemaju novca da grade tu trenutno. Bilo kako bilo mi budući stanari ostajemo da gledamo Livnicu koju su opustošili Romi. Da država radi svoj posao to bi sve bilo srušeno, izgrađene saobraćajnice, pa vi investitori gradite i plaćajte porez u celosti. Ovako ostaje da se nadamo da će Toriox krenuti u izgradnju nekog projekta što pre 😅

Danas sam prošao pored Airport Gardena i Kvarta 64, čini mi se kao da su počeli krov da ruše od ostatka livnice koji je izmedju Kvarta 64 i Airport Garden-a.

Ova hala je tačno preko puta Lamele D.

IMG_8994.jpeg

Dok sam ovu drugu sliku napravio, radnici su pri kraju hale probijali krov, možda da bi se manje prašina pravila kada krenu betonske grede da ruše…

IMG_8995.jpeg

Prosao sam jutros bas da vidim jel ima ljudi i da li se ista radi oko livnice.
Nazalost zbog kamiona itd nisam se mogao zavlaciti:

media_20250221_090226_1905198730049176602.jpg

Ima ljudi na gradilistu svakako, radi se punom parom rekao bih.
U Airport Garden temi kazu sledece vezano za livnicu:
Nove informacije vezane za livnicu. U vlasništvu je Alta banke (ili je ona budući projektni investitor nisam baš najbolje razumela). Radnici su već sve unutra rasčistili, odneli mehanizaciju, masine itd, ostala je samo zgrada koju ne mogu da sruše dok ne dobiju gradjevinsku dozvolu. Dozvolu su tražili i čekaju odgovor. Planira se da u narednih godinu dana bude u potpunosti srušena. Što se tiče onog dela izmedju AG i Rode, pripada onom čija je i Roda (SportVision osoba 😊) i to neće biti rasčišćeno dok oni ne krenu sa radovima (2030). E tu možemo da insistiramo da se i to obezbedi ili rasčisti pre nego što krenu sa izgradnjom.

Ja na CEOPu nisam video nista doduse za tu dozvolu, tako da mi zvuci samo kao prazna price investitora 😅

Vrh