Šta je novo?

Airport Garden

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu, i zainteresovan sam za kupovinu stana u ovom ili slicnom projektu na NBG.

S' obzirom da mi je ovo prvi stan, zanima me neko okvirno misljenje da li bi ovo bila ok - dobra kupovina da se tako izrazim

Hvala unapred
 
Radi se i nedeljom…
IMG_1948.jpeg
IMG_1950.jpeg
 
Zanimljivo je da je trasa metroa planirana ulicom pored objekta, a tu je negdje u blizini i stanica.
Čudi me da ovo nisu naveli u propagandnim materijalima. Znam da su neki projekti blizinu metroa navodili kao prednost.
Pogledajte prilog 158358
Zato što je na trasi linije 3 koja treba da ispravi grehe pogrešno postavljenih linija 1 i 2 i koja će da bude građena za jedno mnogo godina, ako ikad bude.
 
Ne stižem da obiđem, ali vidim da su pre 2 dana postavili video sa trenutnim stanjem, mada iz te perspektive nije baš lako sagledati gde je koja lamela: link
 
Dobio sam i ja email sa obaveštenjem.

U skladu sa inicijalnim planom izgradnje iz novembra 2022, okončanje nulte kote je trebalo da bude u 1. kvartalu 2023, što znači da trenutno radovi kasne 6 nedelja, što nije strašno. Pretpostavljam da se to desilo jer vidim da je investitor rešio da radi i lamelu A istovremeno, što nije bilo predviđeno u prvoj fazi. Ovo je dobro za stanove koji gledaju prema lameli A, jer neće gledati dugo u gradilište.

Po istom planu, finalizacija konstrukcije je planirana za 3. kvartal 2023.
U skladu sa aktivnostima na gradilištu, meni deluje da je ovo sasvim moguće, tj. da će izvođač zaista završiti konstrukciju pre kraja septembra, a možda i ranije. Naravno, ako nastavi da radi sa trenutnom dinamikom i preko leta.
 
Mislim da se rade samo garaže ispod lamele A a da će stanove lamele A ipak graditi nakon izgradnja lamela B i C.
 
Da, moguće je da će stati u nivou zemlje.

Ovo je stanje na lameli A, koje sam kroz ogradu snimio 13. maja:
1684329522396.jpeg
 
Možda jesu originalni, ali stvarno... e, svašta.
 
@ilija
Hvala na nedeljnom izveštavanju 👍
Ne stižem da obiđem, pa mi ovo baš znači!
 
Cena garsonjere od 32,28 m2 je 3.511,00 eura po kvadratu. što je oko 113.341.56 eura sa pdv-om. naravno na ovu cenu imaš povraćaj 10% ukoliko ti je prva nekretnina.
Ona je sa francuskim balkonom, ima i sa terasom od 37-38 kvadrata ali 4 kvadrata ti je 14000 eur plus na cenu.
Takođe ukoliko se plati predugovor u visini od 50% dobija se popust 5%, a u visini od 90% dobija se popust od 8%. ( mada je to bilo zaključno s majom jer im prodaja ide lagano⚡🔥, pa mislim da popust možda više i ne važi)
Tako da na ovu cenu, ukoliko platiš pola, kvadrat ti izlazi oko 2.984,51 eur( kada vratiš pdv i dobiješ popust) e sad ko koliko može spram svojih mogućnosti.
sve u svemu garsowera te na kraju izađe 96.340.30 eur. predugovor se potpisuje sa generalnim direktorom, kod notara, cena overe kod notara je 15800 dinara i nakon uplate sledeći dan dobiješ fiskalni račun po predugovoru. 80% se očekuje u avgustu/ septembru, dok se predaja kqučeva očekuje u decembru 2024 ili januaru 2025. E sad da li će biti kašnjenja, to niko ne zna ali si osiguran plaćanjem penala. Uredna građevinska i svi papiri 1/1.
 
Poslednja izmena:
Vrh