@Trident
Razmišljam o kupovini stana u Airport Garden, ali još uvek nisam potpisao ugovor.
Iz dosadašnje komunikacije, moje iskustvo je da je odnos prema kupcu veoma korektan, a da je direktorka prodaje kompetentna, odmerena i iskusna (doduše, uz pomoć mlade ekipe koja još može da uči). Dobio sam konkretne i relevantne informacije, korisne savete i dovoljno vremena. Bez pritiska, bez bajki i pljuvanja konkurencije. Meni takav pristup odgovara.
Što se tiče materijalizacije, klase opreme su definisane, ali ne i svi detalji. Npr. parketi su izabrani, a pločice još uvek nisu.
Da bi se održala dinamika izgradnje i smanjili troškovi, kupci nemaju mogućnosti promene (izbora)... ali na prvi pogled izgleda da je do sada izabrana oprema pristojna.
Iz moje perspektive, prednosti su:
Pouzdan investitor-izvođač (Gradina 50% stoji iza projekta), napredan i efikasan sistem grejanja, odmakla faza u odnosu na okolne slične projekte (Soul 64, Pupinova palata, i sl), korektna komunikacija.
Takođe, privatno sam imao prilike da vidim kako Jerry (drugi investitor, vlasnik farme Bela reka, restorana Bela reka i Jerry) gradi za sebe i deluje mi je da je u pitanju neko ko zaista želi da se izdvoji profesionalnim pristupom i kvalitetom. Nadam se sličnom i ovde (iako ne mogu da znam da li će tako zaista i biti).
Mane:
Rizik (kao i uvek kada se kupuje nekretnina u izgradnj), nedostatak projektnog finansiranja (banka koja stoji iza projekta smanjuje rizik), mada kažu da se na tome navodno radi.
Deo objekta će biti okrenut prema oblasti koja će tek postati gradilište... i možda dugo i biti gradilište.
Ovo su samo moja razmišljanja. Ne ubeđujem nikoga da sam u pravu.