Ehhh... dobro, ajde da okončamo, jer mi je teško da čitam više koprcanja u... vakuumu bez oslonca, samo da ne biste rekli OK na najbanalniju moguću istinu. Stvarno ne bih da budem Master of obvious. Je li ti poznato i da je pre neku godinu, samo zahvaljujući larmi koju su podigli roditelji iz kraja, zaustavljeno gašenje OŠ Đuro Strugar u 37. bloku? Moja škola je ugašena, ima već četvrt veka. Eto, tolike su gužve u novobeogradskim školama, u sadašnjem, dvosmenskom režimu rada (ako sad neko upotrebi repliku: "Pa sam si rekao da treba nove škole!", treba da se ubije, da ne proizvodi višak CO2 - naglašavam "dvosmenskom", a ima o tome u prethodnim porukama). A ponegde ipak i sad treba nova škola - kao što je svojevremeno 15 godina nije bilo na Bežanijskoj kosi, a sad su dve.
A naravno, kao što i sam kažeš, jedno s drugim nema veze - investitori u komercijalne nekretnine ne grade škole. Da sprečimo gradnju na građevinskim placevima dok se ne izgrade škole?? O čemu to, života ti. Pa kad je Blok 70 useljen, godinama se išlo u "školu" u zajedničkim prostorijama po stambenim zgradama, dok ne napraviše "20. oktobar". Ajde, nek pobriše Igor poslednje dve strane, stvarno je mučno čitati ovo.