[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764464#p764464:2jx7z3c2 je napisao(la):Пантограф » Sun Aug 09, 2020 5:16 pm[/url]":2jx7z3c2]Prošlogodišnji gubitak je zapravo veoma mali.
To što ljudi ne shvataju osnovne koncepte (ekonomije, države... života), poput principa spojenih sudova, pa misle da će ovde biti više da se podeli narodu ako svaki put kad nekud letimo platimo prvo Švabi da nas preveze do Beča ili do Minhena, govori, čini mi se, o našem školskom sistemu, čija je posledica takva naivna javnost.
Apsolutno u centar. Školski sistem bi mogao puno biti bolji. Kada pogledam unazad, za 4 godine gimnazijskog obrazovanja nisam ništa naučio o ekonomiji, ekonomskom patriotizmu i sličnim temama. Osnovnu školu ne račun jer si tu praktično još uvek dete, a fakultet je usko specijalizovan. Sa druge strane, stalno sam slušao o tome kako su druge države bolje, strane kompanije su bolje, sve strano je bolje. Takvu sudbinu doživljava i AirSerbia. Moje lično mišljenje je da su benefiti koje ona donosi puno veći od gubitaka koje napravi. Za sve koji misle da nam ne treba nacionalni avioprevoznik neka pogleda situaciju sada u okolnim nam državama koje ih nemaju poput Slovenije, Makedonije, Bosne ili Albanije.