hazard":2qepa3od je napisao(la):
btw ako hoce da prave novu kompaniju...nek drzava prestane sa subvencionisanjem Jata, pa nek Jat uleti u stecaj - onda moze da se osnuje nova kompanija Air Serbia ili kako vec koja ce otkupiti ono Jatovo sto vredi (ATRove, slotove na svetskim aerodromima, i sl.) i koja ce moci da bira koliko osoblja da preuzme i da zaposli. Toj kompaniji onda pomoci da kupi nove avione (kao zamenu za B737) a ostatak Jata nek se likvidira...tako cemo bar imati novu, modernu aviokompaniju bez dugova, i nize cene aerotransporta.
to je i moja misao isto bila. samo ne znam da li bi se time anuliaro ugovor sa Airbus-om iz 90tih godina.
praguc":2qepa3od je napisao(la):
pa ne znam, meni ipak je malo žao ako će to da urade, ne zato što ja ne želim da naša nac kompanija ima nacionalno obeležje, ali mi se to Serbia Airlines baš ne sviđa.... nekako me asocira na nešto malo... ovo (koliko god da nije ostalo veliko) mi barem ima neku asocijaciju na veliku kompaniju.. ovako bi mi bilo slično kao Kosova airlines.. notok notok
kompanije koje imaju Airlines u sebi (vredne pomena, naravno):
[ol]Austrian Airlines
Brussels Airlines
B&H Airlines
TAM Airlines (Brazil, jedna od najvećih na južnoj hemisferi)
Croatia Airlines
Czech Airlines
Scandinavian Airlines System
Ethiopian Airlines (četvrta najveća u Africi)
Japan Airlines
Asiana Airlines (Južna Koreja, jedna od šest aviokompanija koja ima 5 zvrezdica na Skytrax)
Malaysia Airlines (jedna od šest aviokompanija koja ima 5 zvrezdica na Skytrax)
Montenegro Airlines
Royal Dutch Airlines (KLM na engleskom)
Pakistan International Airlines
LOT Polish Airlines
China Airlines (Tajvan)
Singapore Airlines (jedna od šest aviokompanija koja ima 5 zvrezdica na Skytrax)
SriLankan Airlines
Swiss International Air Lines
Turkish Airlines[/ol]
tako da nije bitno da li je Airlines ili nešto drugo, bitno je samo da više ne bude JAT Airways! Airways!!! Jugoslovenski AeroTransport Airways? ko je tu lud?