Samo u vrlo specifičnim situacijama. U principu - ne.
Sve zavisi, ja sam letos sa klincem išao za London iz Budimpešte. Ryanom i to ne zato što mi je karta bila jeftinija, već primarno iz dva razloga:
1.) Ryan leti za Stansted koji je celo leto funkcionisao manje-više korektno za razliku od Heathrow-a koji je bio u "raspadu". Mesec dana pre našeg polaska Heathrow je ukinuo drugi let AirSerbia vikendima jer nije u mogućnosti da ishendla putnike. Kad smo mi kretali za London tih dana je zvanično obaveštenje za Heathrow bilo - posle sletanja očekujte da je moguće do tri sata čekanja na prtljag i formalnosti. Za poletanje sa Haethrow-a su preporučivali dolazak 5 sati ranije. Ma kako da ne - baš ću tako da se zabavljam.
2.) Iz BG postoji samo jedan let, i ako nešto ode dođavola taj dan više ni nemam vremenski efikasnu alterativu, iz Budimpešte je tokom avgusta bilo 4 leta Ryan, 3 Wizz i valjda 1 ili 2 BA. Pa na nešto bih se već ukrcao.
Odlazak sa Stansteda u London nije ništa komplikovaniji nego sa Heathrow-a (iako je malo dalje) - voz polazi sa terminala, pa možete ili do London Liverpool station, ili samo do Tottenham Hale-a pa na Victoria line podzemnu. Karta je nešto skuplja ali kupio sam Two Together rail card pa smo na sve voznje vozom imali 30% popusta, a posle na podzemnoj Oyster card (ona svakako ima daily-cap što se tiče cene) i ćao. Sve u svemu - posle sletanja smo bili za 15-ak minuta na stanici ispod terminala sa sve koferima, i 48 minuta kasnije u centru Londona.
Karta za let je sa plaćenim koferom, rezervacijom sedišta i "Fast security check" opcijom bila i dalje jeftinija nego Air Serbia u istom periodu, ali to u ovom slučaju i nije bilo presudno, već sve ovo gore. Granicu sa Mađarskom smo odradili izbegavajući Horgoš - preko Kelebije (45 minuta u odlasku, i samo 10 miunuta u povratku jer smo stigli na granicu malo pre ponoći).