lukakaludjerovic
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.08.2019.
- Pohvaljen
- 2.588
Nemacka je jos uvek otvorena, ali kada se zatvori nece vise biti mogucnosti da lete ka ovom delu Evrope.
Biće zanimljivo videti kako će se povratni let iz Beograda za Šeremetjevo vratiti. Verovatno će morati preko, između ostalog, Turske i Kazakstana.Luka,
Kao što si i najavio, Aeroflot je otkazao letove za Beograd.
Za sada 28.februar i 01.mart ali jasno je da će to potrajati...
Današnji let je obavljen preko Finske, flight time: 04:07
Pa mi možemo da kupimo od koga hoćemo to je tačno, ali ako je prodamo na preradu Gaspromu, a on bude obuhvaćen sankcijama automatski možemo mi doći pod sankcije. Tako da je realno da u slučaju sankcija Gaspromu OMV i MOL postaju zapravo glavni opskrbljivači a rafinerija odlazi u gubitke dok rusi ne odu iz vlasništva.Нафта је у слободној продаји, држава може да је купи од кога хоће и онда да је прода у Панчево на прераду. Сопственом експлоатацијом задовољавамо око 50 посто потреба.
А могу и да се увезу готови нафтни деривати. ОМВ би их нпр. радо увозио из своје рафинерије код Беча.
U Srbiji je u 2020. godini prerađeno 825.000 tona (23%) domaće i 2.495.000 tona uvozne nafte (77%).Pa mi možemo da kupimo od koga hoćemo to je tačno, ali ako je prodamo na preradu Gaspromu, a on bude obuhvaćen sankcijama automatski možemo mi doći pod sankcije. Tako da je realno da u slučaju sankcija Gaspromu OMV i MOL postaju zapravo glavni opskrbljivači a rafinerija odlazi u gubitke dok rusi ne odu iz vlasništva.
Zna li se da li je preživeo drugi, nezavršen komad?Jedan mali off-topic, uništena je Mrija
Uništen An-255, najveći avion na svetu | Avio Press
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba saopštio je na svom Twitter nalogu da je najveći avion na svetu, Antonov An-225, uništen. Letelica je bila parkirana u hangaru na aerodromu Gostomel oko koga su se u prethodnih nekoliko dana vodile žestoke borbe. Snimci drona koji je kružio oko...www.aviopress.rs
Nema ovo nikakve veze sa NATO-om. Sami Rusi su zatvorili svoj vazdušni prostor jer sa svoje teritorije su napali Ukrajinu, pa je to verovatno procenjeno da im ta zona nije bezbedna.Претерано. Надам се да ће временом ипак краћи правци би бити могући. Мада НАТО је то. .