Autobus koji vozi od Glavne železničke u Pragu do aerodroma. Unutra ima posebne pregrade za kofere. Vožnja traje oko 40 minuta a cena je oko 100CZK, što je valjda oko 4eur. Takt je na svakih 20 minuta tokom dana.
Pogledajte prilog 168936
Осим ако у Француску не долећеш из неЕУ земље. Нигде нам нису посебно ради, али француско издрндавање "не знање" енглеског и слишна иживљавање, почевши од маркације корица пасоша још од Москве, нећу ни да помињем. Далеко им лепа кућа.
Potvrđujem saleću kao osice a komunalci bleje ispred u autuUpravo sam sleteo na beogradski aerodrom i na dolascima je bilo jedno 5-6 divljih taksista. Da sramota bude veća, taksisti su stajali PORED šaltera na dolascima za izdavanje taksi vaučera.
Nadam se da ovo neko iz MGSIa ili MUPa čita da vide kolika je šarena laža njihovo proterivanje divljaka sa aerodroma.
Nažalost, slali smo kriminalce u te zemlje dosta pre poslednjih 30 godina.Не бих да нас правдам али узми било који европски народ и у пропроцији га третирај 30 година онако како су они нас третирали и добићеш катаклизму целог континнта.
Последњи пут кад су Немци нпр трпели нешто грубљи третман и то само на економском плану (дакле без милионских избеглица, потпуне изолације, 3 бомбардовања) страдало је 50 милиона људи.
Nažalost, slali smo kriminalce u te zemlje dosta pre poslednjih 30 godina.
U Skandinaviji je "Yugo mafia", kako su je zvali, počela sa radom 60tih i 70tih godina.
Arkan je 1972. počeo sa prvim otmicama i pljačkama.
Serb mafia in Scandinavia - Wikipedia
en.wikipedia.org
Uostalom, sumnjam da bilo koji policijski službenik u ovim zemljama ima vremena ili volje da racionalizuje zašto je nešto kako jeste. Oni misle da samo rade svoj posao.
Da li statistički iz neke zemlje dalazi povećan broj kriminalaca nego iz drugih? Ako da, onda proveravaj.
Da li je možda imao lično iskustvo sa par kriminalaca iz neke zemlje? Ako da, onda opet proverava.
Ne sumnjam da postoje i drugi apekti, tipa da neka zemlja vrši pritisak pomoću vizne politike. To se sigurno dešava i ima smisla.
Na kraju krajeva svaka zemlja upravlja svojim granicama i ima pravo da prima ili odbija koga hoće ili pak da destimuliše posete iz određenih zemalja tako što će cimati ljude na granicama.
Mislim da bi svako od nas da je policijski službenik više proveravao ljudi iz određenih zemalja nego drugih, zbog statističke verovatnoće ako ni zbog čega drugog.
Dva automobila oduzeta su večeras prilikom policijske akcije na aerodromu "Nikola Tesla" jer se sumnja da su ih vozili divlji taksisti. Policija je tokom kontrole taksi prevoza kontrolisala taksiste na punktovima na izlazu sa aerodroma.
Odmah da kažem, da ne bude zabune, podržavam primenu represije kako bi se problem sa divljim taksistima rešio. Treba problem rešiti i udariti najjače što se može.
Ali,
Na osnovu kojih propisa se oduzimaju vozila ako su u legalnom posedu?
Nisam pravnik pa me interesuje. Znam da se imovina može oduzeti ako je stečena na nelegalan način, kao i da se može zamrznuti raspolaganje istom tokom trajanja nekog procesa kako bi se sprečile posledice koje bi mogle nastati prodajom ili ukoliko preti opasnost da se pomoću nje učini krivično delo. Nelegalni taksisti pri tome ne mogu da čine krivično delo (nanošenje telesne povrede, ubistvo, teška krađa, delo protiv države,.....), već samo prekršaj.
Dakle, koji je pravni osnov za oduzimanje automobila ukoliko je taj automobil u legalnom posedu?
Ponavljam jesam za represiju, ali ako je propisana. Ako adekvatna represija nije propisana, dajte da se napravida bude propisana.
Pošto se nelegalni taksisti stalno vraćaju moj zaključak je da ne postoji pravni osnov za adekvatno represivno kažnjavanje koje bi dovelo da rizik i kazna prevazilaze dobit ostvarenu nelegalnim vožnjama. Verovatno se sve svodi na lakši prekršaj sa eventualnom manjom novčanom kaznom.
Pa ja kao jedino rešenje vidim da se na jednom od brojnih skupštinskih zasedanja usvoji dopuna odgovarajućeg zakona jednim običnim članom, nešto tipa: ,,ko prevozi drugo lice do/sa aerodroma za novčanu nadoknadu, a da pri tome nije registrovani taksista, ili ako je registrovani taksista a vožnju ostvaruje bez uključenog taksimetra, kazniće se __________ " (dopuniti po volji sa maksimumom od 20 godina zatvora).