Било би добро поред тога отворити део само за наше држављане као што је то у Истанбулу случај. Поред аутоматске пасошке контроле још четири "кућице" само за наше држављане, поред тога једна линија (у одласку и пасошке и КД-контроле) за инвалиде и породице са децом би олакшала проток путника нарочито у шпицевима.Dakle, automatska pasoška kontrola za srpske državljane od 1.11.Belgrade Airport launching passport eGate registration
eGate passport control at Belgrade Airport to be initially limited to Serbian passport holders.www.exyuaviation.com
Znaš kako kažu, aerodrom je prvi kontakt ljudi sa državom, tu mogu i naši i stranci da vide kako naša država tretira svoje gradjane i koliko su joj bitni. Isto važi i za granične prelaze.То је толико нормално, да не могу да схватим, да треба да стојим у ситом реду са странцима кад улазим у своју рођену земљу. Свуда стојим у "остали", и нимало се не љутим што за "своје" имају брзу контролу. Али сам ван себе, што такав исти третман имам у рођеној земљи.
Gde si video da postoji posebna kolona samo za domace, a ne grupu drzava, kao sto je EU?То је толико нормално, да не могу да схватим, да треба да стојим у ситом реду са странцима кад улазим у своју рођену земљу. Свуда стојим у "остали", и нимало се не љутим што за "своје" имају брзу контролу. Али сам ван себе, што такав исти третман имам у рођеној земљи.
Postojalo je na BEG na dolascima pre renoviranja, postoji i u Istanbulu. Sasvim je normalno da posebne linije imaju drzavljani svoje zemlje.Gde si video da postoji posebna kolona samo za domace, a ne grupu drzava, kao sto je EU?
Što bi bilo potpuno legitimno sa naše strane.Koliko smo ludi ne bi me čudilo da stavimo Srbiju, Rusiju, Belorusiju, Kubu, Severnu Koreju i Iran u poseban red.
Na Hitrou sam ove godine video da ima posebna linija za EU, SAD, NZ, AUS, Kanadu, Japan i Južnu Koreju.
Iznenadio sam se da su sve svoje "prijatelje" stavili u poseban red.
Koliko smo ludi ne bi me čudilo da stavimo Srbiju, Rusiju, Belorusiju, Kubu, Severnu Koreju i Iran u poseban red.
Ako pod mi mislis na drzavnu firmu, podsetnik da drzavna firma Air Serbia vec ima svoj lounge.Danas sam bio u Biznis Klubu. Mislim da je to odličan podsetnik na to kakav je aerodrom bio i kakav bi nastavio da bude da ga vodimo mi a ne Vinci.
Na Hitrou sam ove godine video da ima posebna linija za EU, SAD, NZ, AUS, Kanadu, Japan i Južnu Koreju.
Iznenadio sam se da su sve svoje "prijatelje" stavili u poseban red.
Koliko smo ludi ne bi me čudilo da stavimo Srbiju, Rusiju, Belorusiju, Kubu, Severnu Koreju i Iran u poseban red.
Taj AS salon je takodje rezultat mešanja Etihada u početku. Nakon što je Etihad otišao, salon je dosta propao dok ga Marek nije opet doveo u red otprilike pre godinu, dve.Ako pod mi mislis na drzavnu firmu, podsetnik da drzavna firma Air Serbia vec ima svoj lounge.
Па европске државе које су у ЕУ, то је домаће, Шенгенски простор, зар не?Gde si video da postoji posebna kolona samo za domace, a ne grupu drzava, kao sto je EU?
Taj Biznis Klub se seli u sadašnji Air Serbia Lounge onda kad se sadašnji Er Srbija Salon preseli na novu lokaciju na C strani. Nisam siguran kako će ta prvobitna misao izgledati posle svih ovih tumbanja?Taj AS salon je takodje rezultat mešanja Etihada u početku. Nakon što je Etihad otišao, salon je dosta propao dok ga Marek nije opet doveo u red otprilike pre godinu, dve.
Stojim iza svoje prvobitne misli: Biznis Klub je baš kako bi naša država bez stranog mešanja organizovala ekskluzivan salon za poslovne ljude.
Kada smo kod gejtova i kontrola, čisto informacija za koju malo ko zna - srpski državljani (i drugi) sa boravišnom dozvolom neke EU države smeju da koriste EU kontrolne punktove na aerodromima.
Kada smo kod gejtova i kontrola, čisto informacija za koju malo ko zna - srpski državljani (i drugi) sa boravišnom dozvolom neke EU države smeju da koriste EU kontrolne punktove na aerodromima.