Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Screenshot_2023-11-02-12-49-40-321-edit_com.twitter.android.jpg
 
samo šine moogu olakšati problem sa divljim taaksistima kojih će još dugo biti.
Oni koji sada koriste taksi a preći će na voz kada veza do Aerodroma bude otvorena, stvarno će izbeći problem sa divljim taksistima. Ali voz neće rešiti problem sa divljim taksistima. Aerodromi koji imaju šine do aerodroma i dalje svi do jednog imaju i taksi za sve one kojima voz ne odgovara. Ti aerodromi su rešili problem sa taksistima ne tako što su uveli voz nego tako što su permanentno uveli red sa taksistima.
 
Niko nije rekao da taksisti ne treba da postoje nego da ih treba civilizovati i gurnuti u drugi plan. Putnik kad dolazi treba prvo da bude usmeren ka javnom prevozu, šatlu za parking, ili tunelu gde je žel.stanica (utopijski).
A pre svega toga treba da postoje automati za karte ili šalter gde neko moze da pomogne zbunjenom turisti
Pa tek onda taksisti na kraju lanca ishrane 😃 a ne odma da skaču na tebe čim se otvore vrata i ugledaš i kročiš u majku Srbiju
 
Znam da je jeftinije, nije u tome poenta. Platiću i više samo da ne učestvujem u tom šibicarenju
 
Ja koristim car:go. Uvek ih ima tu po aerodromu

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
Ja uspešno bojkotujem taksi prevoz otkako se pojavio Kargo, to mu dođe već nekih 5-6 godina, možda i više. Cene jesu vremenom rasle ali je Kargo i dalje nešto najbliže civilizovanom taksiranju što postoji u Srbiji. U konkretnom slučaju Aerodroma, u koje god doba dana da sam naručivao Kargo preko aplikacije, uvek je bilo dostupnih vozača tu okolo i nikad nisam čekao duže od nekoliko minuta da neko od njih prihvati moj zahtev.

Što se mene tiče, ne samo da su odlična alternativa taksi kanceru, nego su i super stvar sami po sebi.
 
BA lepo al beskorisno.
Baš će narod da daje 140 jura za UK vizu i vadi papirologiju ko da uknjižava stan.
Što je najgore, ja ne vidim da ću doživeti da je ukinu.
Šta su odgovorili onoj maloj što je napravila peticiju i potpislo 10K ljudi, nešto u stilu nije u planu?
Avioni za London su redovno puni.
Mo’š milsiti peticija, šta smo mi (naše ministarstvo inostranih poslova i Vlada) uradili u bilateralnim kontaktima da se to ostvari - ništa.
Hrvatskoj su vize za UK ukinute pre 20+ godina (dakle ama baš nikakve veze sa EU po tom pitanju nije bilo), ali je tome prethodilo 2-3 godine stalnog pregovaranja. UK nije nikada ni bila u Šengenu, tako da nas ama baš niko nije sprečavao da se time sistemski bavimo.
Ali kako je nekima vrhunac angažovanja zapevanje ”Miljacke” ko će se baviti tim dosadnim sitnicama, a ko želi da putuje nek se sam snalazi.
 
Poslednja izmena:
Jel može malo više o tom Kargu, moram da priznam da nemam pojma o čemu se radi
Car:go = Uber, skineš aplikaciju, povežeš karticu i poručuješ vožnje. Imaš više kategorija vozila, čak možeš videti i okvirnu cenu pre vožnje. Pošalješ zahtev za vožnjom, vozač prihvati (ti vidiš i ko je vozač, koje je vozilo, tablice i sve) i voziš se gde želiš
 
Moje iskustvo sa Car:Go nije baš sjajno. Poslednja dva puta kada sam bio u Beogradu nisam mogao da poručim vožnju jer niko nije hteo da prihvati.

Poslednji put sam pokušao od Galerije do Studentskog Trga, čekao jedno 15 minuta i na kraju otišao peške.

Čak sam i dodao ekstra na cenu za prioritet, probao skuplja vozila, ali bezuspešno.
 
bio sam danas na P2 čekao prijatelja, nije mi uopšte naplatio parking a bio sam sigurno preko 15min...sna li neko koja je tu tolerancija?
 
Da li neko zna od kad do kad traju talasi i kad su prvi i poslednji letovi sa Tesle
 
Evo ga i 600 od 06.11.2023
Sama trasa i nije toliko loša, ne piše da li će da se plaća extra i kakvi su busevi, da li su sa pregradama za kofere.
I opet prvi sa Prokopa u 04.45 a zadnji sa Aerodroma u 23.55, nismo ništa rešili.
Sa tim u 04.45 od Prokopa ne može da se stigne na prvi talas od 06-07.00 (jedino ako ima već check in) može ove iza 07.00, a ovi što sleću u 23.30 jedino da ne kasne i da trče kroz hodnike i preko pasoške i podizanja prtljaga i mole Boga da stignu.
IMG-5d9baf8dbbc9c6e20f86f34cfe0acc98-V.jpg
 

Prilozi

  • 600 od 06.11.2023.pdf
    119,5 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Vrh