jesam do AtineDa li si bat jednom išao do Grčke busom?
Iskreno redovna linija San Francisco - Frankfurt (al nije bas 15) ali cesto sa tri leta BEG-FRA-SFO-HNL (24-27 sati ukupno traje put).Боље је питање ли је путовао 15ч авионом. У ствари то питање ума смисла ако је старији од 45 за млађе људе је све једно..
jesam do Atine
Iskreno redovna linija San Francisco - Frankfurt (al nije bas 15) ali cesto sa tri leta BEG-FRA-SFO-HNL (24-27 sati ukupno traje put).
Iz mog iskustva mnogo je lakse odjednom preleteti duzom linijom nego presedanje.
O kojoj redundantosti mi ovde govorimo? Staza kosta recimo 20 miliona USD da se napravi. Koliko sadasnja staza dugo mora da stoji zatvorena usled neke opstrukcije da bi se napravio gubitak od 20 miliona USD? Koliko puta i na koji vremenski period je od 1962. godine, kad je aerodrom zvanicno otvoren, zatvarana sadasnja staza zbog opstrukcije?Ne mislim, spominjem je samo u kontekstu investicija...da je mala šansa da će koncesionar pristati da pravi još jednu. Kapacitativno nije neophodna, a umetnutom je rešen problem redundantnosti. Mislim i da se država izborom umetnute oprostila od druge piste na duži period. Jedino realno rešenje za proširenje je novi terminal na postojećoj pisti, a tom novom realnošću se, čini mi se, niko nije bavio još
Не морамо ни да узимамо у обзир катастрофичне сценарије. Довољно је да се авиону при прекинутом полетању запали гума услед снажног кочења (врло чест случај код широкотрупаца), или да му се при слетању оштети стајни трап. У том случају, стаза мора да буде затворена неколико сати док не прођу инспектори Директората и полиција да обаве увиђај, и да га техника одвуче на стајанку.O kojoj redundantosti mi ovde govorimo? Staza kosta recimo 20 miliona USD da se napravi. Koliko sadasnja staza dugo mora da stoji zatvorena usled neke opstrukcije da bi se napravio gubitak od 20 miliona USD? Koliko puta i na koji vremenski period je od 1962. godine, kad je aerodrom zvanicno otvoren, zatvarana sadasnja staza zbog opstrukcije?
Ako dobro čitam one NOTAM-e, u noć sredu na četvrtak počinje da se koristi umetnuta pista kao RWY sa oznakama 12R/30L ?
npr ovako https://www.blic.rs/vesti/beograd/tuca-taksista-na-aerodromu/vr9fsqxZavisi kako definišeš užas.
Mislio sam na građevinski haos, sa taskistima znam već kako treba. Nadam se da će stvarno završitiZa taj haos se ne zna.
A ovaj građevinski... Opet kažem, zavisi kako definišeš, radovi će trajati godinama, ali će ovaj deo oko centralnog procesora biti gotovi do leta.
Iskreno, nisam optimista i da će okončanje radova na novoj zgradi i saobraćajnici značiti kraj haosa.Mislio sam na građevinski haos, sa taskistima znam već kako treba. Nadam se da će stvarno završiti