Богме, ако се можда сећаш, ја ти и пре годину дана написах да ове године неће бити ништа од стварног опоравка и бројки од 5, 6 милиона путника - што је тада наишло на негодовање оптимиста, а некако ми се не чини да ћемо на светском нивоу скоро имати преткоронарне бројке. Можда ни 2040 (бар у међународном саобраћају - домаћи се у нпр. Кини увелико опоравио, па ће имати раст и даље). У међувремену је за свагда отказано проширење главног париског аеродрома, одлучено да се укине један у Стокхолму... Није само вирус, шире се, посебно по Европи, разне агенде које не одговарају авијацији (ЦО2), а у свету је нови Хладни рат. Масовна путовања из Кине на запад? Кад заузму Тајван? Из Русије? Хмх. Кад направише ономад Берлински зид, потрајао је 28 година. Тешко се дух враћа у боцу.
То наравно не мора да значи да београдски, или неки други конкретан аеродром неће премашити убедљиво преткризне бројке кроз неку годину, услед разних околности, али мислим да је реално што су очекивања (знатно) смањена - једноставно, стари свет више не постоји и не делује да ће бити васпостављен.