Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Pa eto, znači isto kao i iz Zagreba što lete, a ja sam se, ako ništa, ponadao da će leteti za Barselonu ili Madrid, pošto mi je prosto idiotski to što nemamo direktnu vezu sa Španijom, dok npr iz Hr lete i Iberia i TAP.

Pa dobro, ovo su prve linije...sigurno nece ostati i jedine ;)

proširiće se oni. ionako su najavili da će leteti na najmanje 7 destinacija iz Beograda

edit: a zašto Dortmund? ima tamo dosta naših

Isto tako, ne vidim nikakav smisao da mi kao pojedinci kritikujemo izbor velikog privatnog avioprevoznika gde će leteti.

a sta je sa Olympic Air-om? Najavljivani 2xdaily od 01.01.2010., pa onda od 11.01.2010. nesto redje, a ni do dan danas nema letova iz Atine otkad je Aegean poceo da leti...

Inace, Austrian je uveo 4xweekly let za BEG, slece se u ponoc u BEG a polazak u 4:40 (!?) za VIE... Neka me neko ispravi ako gresim, ali koliko se secam ranije je bilo neko ogranicenje da poletanja i sletanja ne mogu ici u tim nocnim terminima zbog buke (osim chartera leti).

I da, slazeme se da je apsolutno nenormalno da nemamo direkte letove ka Iberiji, mada sumnjam da tu Lufthansa ima umesane prste jer koga god da znam da je isao za Spaniju ili Portugal je isao preko MUC (i retko FRA), gde leti samo LH i to 3xdaily.

zhaba":292jarz0 je napisao(la):
Srbi vole sve da kritikuju!!!
praguc: Iz Zagreba leti Croatian Airlines, ne Iberia ili TAP
Ajmo sad lepo njihov sajt ili vikipedijica, pa pogledaj destinacije u ponudi.

Kartograf":tcw784ma je napisao(la):
Inace, Austrian je uveo 4xweekly let za BEG, slece se u ponoc u BEG a polazak u 4:40 (!?) za VIE... Neka me neko ispravi ako gresim, ali koliko se secam ranije je bilo neko ogranicenje da poletanja i sletanja ne mogu ici u tim nocnim terminima zbog buke (osim chartera leti).
gledaj to sa ove strane, prvi jutarnji busevi kreću u 4:00 i to tandrče tako glasno, da je buka aviona mizerna u poređenju sa tim busevima. a i ne sećam se da je bilo nekih ograničenja

Evo baš sad nešto gledam wikipediju, updateovan je članak o BEG-u, i na tom članku više nema Croatia Airlines-a za ZAG. Meni je to i delovalo sumnjivo da će se otvoriti linija.

a na stranici vezano za destinacije Kroacije stoji da počinju od 01.05., kao i na Exyuaviaton (mada ni jedni ni drugi nisu puno relevantni). opet, i da ne krene let BEG-ZAG, ne verujem da bi bila velika šteta

pa znam, ali što da ne, ako postoji za Sarajevo, Skoplje, Ljubljanu i Podgoricu, što ne bi bilo i za Zagreb.. Naravno, shvatam ja blizinu itd.. Al kontam da će prvenstveno biti namenjeno biznismenima, mada mislim da bi pametnije bilo jedan let ujutro, jedan uveče, za one koji hoće samo jedan dan u Zagrebu da ostanu (poslom itd)

isplati se više letova dnevno, kao za TIV i TGD. a ne jedan, i to 4 puta nedeljno. čak će i BEG-LJU imati veću frekvenciju kada Adria krene da leti

za TIV/TGD se isplati vise letova dnevno jer je najbrza alternativa (ukoliko nemate helikopter, a postujete zakone ove zemlje) minimum 7h voznje autom. Uz to, duopol JU-MGX je na snazi, tako da se isplati itekako.

za ZAG iz BG-a se stigne za 3h autom, biznismeni i brze jer imaju dobra kola i ne placaju kazne :) Uporedi to sa 40min leta i akanja oko check in-a i transfera aerodrom-grad i eto zasto jos uvek nema interesa za letove (osim politickih, moguce).

za LJU ok, tu vec ima nekog rezona.

U potpunosti se slažem. Budućnost prevoza BG-ZG je u vozu. :) Jeste da je sada 6h, odnosno 7h u povratku, ali u Hr se lagano sve diže na 160km/h, kod nas da se osposobi od Šida do Golubinaca na 120km/h (potrebno je samo ugraditi balize pored pruge koje su ukradene), i remontovati drugi kolosek (bilo bi lepo na 160km/h - ipak je ta pruga u potpunosti ravna), a kako će zbog Beovoza da srede deo Beogradskog čvora, ni u Beograd se neće više ulaziti 30 minuta, središe od Golubinaca do Batajnice - sa onim železničkim nadvožnjakom. Milina.

Kad se sredi pruga, što će biti jednog lepog dana. A do tada, i ovo je opcija... I to, po mom mišljenju realna.. E sad, da li je isplativa, to pretpostavljam da su ljudi iz Croatie odradili studiju, pa ako ne bude bila, neće se ni pojaviti ovde, i kraj.

Sumnjam da letovi mogu da zažive, osim ako ne lete malim izrazito rentabilnim avionom. Jer, prvo dok stigneš do aerodroma, čekriaš prtljag, prođeš sve žive kontrole, letiš jedno sat vremena, sačekaš prtljag, i opet prođeš pasoše, carinu, pokupiš prtljag, sačekaš autobus i još pola sata se klackaš do Zagreba. Meni je to cimanje, lepo sedneš u voz, zabodeš se u kafanu, uzmeš da čitaš knjigu i uživaš. Usput naravno sretneš i upoznaš apsolutno genijalne ljude, i totalne bu**** (koje te, doduše nude odličnom domaćom orahovačom). Jedeš flambiranu Karađorđevu šniclu, Tikveško vino ili flašu vodke koju si poneo i - pušiš dok pičiš 160km/h. Izvini, čak ni u Jatu toga nema, a kamoli Kroaciji.

Vetar pri 160 je vrlo dobar za dimljenje xD.. Ma crknite, zbog vas ratni zločinci izgledaju kao bebe, prvo ste ukinuli odeljke za pušače koji su bili striktno (u onim sa avionskim sedištima razlikom u pritiscima) odvojeni od delova za nepušače, pa sad moraš da juriš na kojoj stanici voz staje duže od 5 minuta, i još hočete da mi oduzmete ono malo zadovoljstvo - koje nikog ne ugrožava jer se izvodi u jednoj dvadesetini voza - na pruzi pored puta bratstva i jedinstva (osim onaj deo kod Novske, tu uvek ulazi neki debeli supervizor pred koijm se ne puši) za putovanje koje traje tri puta duže nego što bi trebalo - E PA NE MOŽE! ¡No Pasarán!

opet mislim da je auto bolji od voza, jer imas auto kojim mozes da se vozis po zg i bg. Ovako opet ti treba transfer od zel. stanice do odredista, pa jos ako imas dosta prtljaga...

naravno, ovo vazi uglavnom za ozbiljne poslovne ljude :), mi ostala bag** cemo lako i vozom :vops:

Vozovi ce biti regularna stvar a avioni i kola za lusksuz dok autobusi ce zasluzeno u penziju,jedva cekam :kk:

Na 5. min od kolodvora je Šeraton, i onih još nekoliko fancy hotela u Zg, a tamo idu poslovni ljudi. Nešto sam računao, valjda te kolima dođe dva-tri puta skuplje da ideš. Vozovi će biti budućnost, na žalost poskupeće. No jbga.

Pa nece toliko poskupeti jer ce struja pojeftiniti a u in the big picture i automobili ce biti na struju :vops:

Vrh