Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694252#p694252:1wml8ylj je napisao(la):
JohnnyLee » Uto Dec 31, 2019 11:19 am[/url]":1wml8ylj] овим стварима треба дати времена, постепено радити. а то значи да се шири терминал докле има простора и логике. после, када нестане простора, онда се креће нови терминал, а и то тек када се дође до неких 80% капацитета изграђеног терминала (а то је по мојој процени тек за 10 година)
Vrlo romantična i idealizovana vizija koncesije. U stvarnosti firme ne vole nepredvidljivost pa prave različite scenarije rasta i tako je u Beogradu, planovi postoje za svih 25 godina. Kapitalne investicije su veće na početku koncesije da se omogući povraćaj uloženog. Nema nikakve šanse, dakle apsolutno 0%, da će se praviti novi terminal posle 10 godina. U sledećih godinu dve uradiće se ono što sam nacrtao u prethodnim porukama a sve što posle može da se dogodi je dalje produženje A ili C gejtova, nova B stajanka, nova A stajanka gde su sad mali avioni-GA itd. Ne budite naivni, nema potpuno novog terminala u Beogradu do kraja koncesije.

Upravo tako poslednjih 10 godina koncesije ne očekujte bilo kakva ulaganja sem niskog nivoa održavanja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695415#p695415:3scs83f5 je napisao(la):
peper.mint » 04 Jan 2020 18:06[/url]" ..... nema potpuno novog terminala u Beogradu do kraja koncesije.

\A da tuga bude veca nema ni novog dr. Bg aerodroma ( na primer Bataja za low costere )
ccamotinja :(

Прође Божић...

Или они по традицији, три дана славе?

Ima li neko da preporuci neki dobar rent a car na aerodromu. Citao sam iskustva na google maps i po starom srpskom običaju prevare na svakom koraku.

Konkretno Avis i EuropCar sam proveravao i ako je sudeći po komentarima neljubaznost, prevara i dranje je zagarantovano.

Ili grešim?

Ne znam kako moze da te neko prevari za rent a car, ali najbolje je da na americkoj verziji sajta rezervises auto, mnogo je jeftinije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696768#p696768:drqp8vb1 je napisao(la):
bit » 09 Jan 2020 01:09 am[/url]":drqp8vb1]Ima li neko da preporuci neki dobar rent a car na aerodromu. Citao sam iskustva na google maps i po starom srpskom običaju prevare na svakom koraku.

Konkretno Avis i EuropCar sam proveravao i ako je sudeći po komentarima neljubaznost, prevara i dranje je zagarantovano.

Ili grešim?
Moje iskustvo sa Budget-om u Beogradu je dobro (iznajmljivao auto da odem na more sa porodicom).

Sad sam procitao sve utiske sa gugla, ono je sramota kako pljackaju ljude za ostecenja na kolima koja su vec bila, pogotovo strance.

Nikad nisam iznajmljivao u Srbiji, tek sad na prolece cu prvi put.

U Americi sam se odusevio, sa aerodroma te odveze mini bus, das vozacku dozvolu na salteru i j
kazu ti izadji ispred i izaberi koji hoces auto iz te klase koje si rezervisao. A ono 100ak automobila i 10ak modela. Ja stao ispred i gledam sta sad da radim, svi automobili otkljucani i kljucevi unutra, sednes i vozis. Na izlazu na rampi samo ti skeniraju kola koja si uzeo i to je to.

Najbolje je da rezervišeš online preko velikih kuća tipa Sixt ili Europcar. Mislim da se oni ne bave sitnim prevarama poput lokalnih agencija u raznim zemljama.

Pa napisao je bas za njih, komentari su katastrofa... Koja oljacka ljudi

Verujem da im usluga nije na nivou zapadnih zemalja, ali nije ni da je na zapadu sve sjajno u smislu da negativne i slične komentare imaju i na drugim aerodromima. Uostalom te Google (i slične) recenzije uglavnom ostavljaju ljudi koji su imali neko negativno iskustvo. Malo je njih sa super pozitivnim iskustvom koji će ući na Google i ostaviti komentar. Verujem da je mnogo više ljudi imalo pristojno iskustvo.

Svakako je preporuka rezervisati i platiti automobil online kod većih agencija (ja lično preferiram Sixt jer sam uvek imao sjajno iskustvo sa njima, mada nikada nisam iznajmljivao u Srbiji). Online je jasno naznačeno šta plaćas i šta je uključeno u cenu. A pre nego što sedneš u kola napravi par fotografija ili video zapis stanja vozila tako da imaš dokaz za eventualne štete.

Bel Rent a car. Bez učešća u šteti i depozita. Dovoze auto na dogovoreno mesto i fleksibilni su. Automobili im nisu novi i reprezentativni (bar ovi koje sam ja iznajmljivao) ali nisu ni loši, najvažnije da su čisti i ispravni. :) Očekuj da ćeš na kraju imati doplatu za pranje auta, ali to je zanemarljivo.

Sad sam pogledao cene, duplo skuplji od Hertza npr za isti model.

Nemoguće, ovi bi trebalo da su jeftiniji čak i od cene sa učešćem u šteti kod velikog rentacara. Pride, drugi vozač je gratis.

Ja sam uzeo opel corsu automatik za 130evra za 10 dana, kod njih je 230.
Pricam za osnovnu cenu, kome treba drugi vozac i ostale stvari mozda ispadne povoljnije.

Ne znam koje ima, tek treba da uzmem auto, rezervisao sam ga preko amricke verzije. NE planiram nikakva dodatna osiguranja da uzimam. Ako neko uzima ceo dodadni paket, kasko, drugi vozac i ostale stvari, kada se nakrca verovatno dodje na isto. Osnovna cena je duplo jeftinija.

Odosmo od teme ali treba uvek imati pokriće, ono čisto da te neko ne zvekne na parkingu dok nisi tu, a i za najmanji udes koliko znam panduri treba da izlaze na uviđaj doduše ne znam koliko se sve to strogo poštuje kod nas, al ako je kako pričaju onda stvarno treba dobro birati.

Citajte dobro uslove i sta je ukljuceno u cenu. Osiguranje u Srbiji uzeti pod obavezno! Pri svakoj predaji vozila na parkingu radi se zapisnik stanja vozila. Dobro gledati vozilo i paziti da se sve sto je osteceno upise. Kad se dobro obrati paznja na ovo gore navedeno, nema problema na kraju.
Vrlo niske cene su obicno bez ikakvog ukljucenog osiguranja ( za sajtove iz USA), ili sa osiguranjem sa ucescem u steti (visina ucecsa zavisi od firme do firme i od klase automobila). Kockanje tipa platio sam najam auta smesno ali bez ikakvog osiguranja, moze veoma lose da se zavrsi!

Sent from my iPhone using Tapatalk

I na srpskim verzijama su cene bez osiguranja. Samo bu**** moze da plati osiguranje koje je dvostruko skuplje od najma automobila i da se pita sta ce biti i sa osiguranjem. Ovde su prevaranti ocigledno kad hoce da izvacare za svaku sitnu ogrebotinu, ali sa ÚS kreditnom karticom taj film nece da gledaju.

Sa US kreditnom karticom platis stetu, a refundira ti kreditni klub odnosno banka. Depoziti su besmisleno veliki.
A na srpskim i evropskim verzijama sajtova su cene sa osiguranjem sa ucescem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pre svega Hvala na odgovorima.

Već sam imao dosta iskustva sa velikim kucama sirom sveta i retko kad je bilo problema osim jedne situacije u Španiji kada sam doživeo klasično vaćarenje što je izgleda i ovde uglavnom slučaj. Sve velike firme na BG aerodromu su koliko mi je poznato lokalne franšize koje izgleda ne mare mnogo za zadovoljstvo korisnika.

Sudeci po ocenama prevare su raznovrsne, od klasične naplate nepostojeće štete, naravno meseca dana nakon vracanja automobila, naplate sipanja benzina, prodaje duplog osiguranja pa čak i do unošenja pogrešne sume u aparat za karticu pre naplate. Sve u svemu oprez.

Ono sto ja uvek radim pri preuzimanju vozila, je da isto slikam svojim telefonom ispred predstavnika agencije, za svaki slucaj ako mu je nesto promaklo da upise od sitnih ogrebotina. Mada nikad do sad nisam imao problema, sto u Srbiji sto u inostanstvu.

Гледао сад јавни увид плана за аеродром, који обухвата мало и Ледине.

Морам да се запитам, да ли су нормални? Разумем ја да има ситуација када треба користити улице са успореним саобраћајем, тзв колско-пешачке, али да направиш плански цело насеље од тога је максимални идиотлук

Vrh