Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Iskreno meni je to strašno čudno, niti JAT niti Iberia, ni bilo koji low cost nema letove za Španiju... Sećam se da su nešto kratko bili neki letovi za Ibicu ili Palma de Majorku, ali su brzo otkazani.

Pa dobro, ne putuju samo rođaci u Španiju, ima ovde masa sveta koja bi da turistički obiđe tu zemlju. Samo preko apsolventskih ekskurzija iz Srbije godišnje preko 30.000 studenata obiđe Barselonu. Uostalom pogledaj moj potpis (koji je ustvari shabanajzerovo maslo);-)

Jedan moj prijatelj iz Sarajeva je čitao nekakav tekst u lokalnim novinama o "bumu na beogradskom aerodromu" i o tome kako je zainteresovanost stranih avio kompanija za Beograd naglo skočila. U tom tekstu se pominju dve prave poslastice. Navodno je Air Canada planirala da leti iz Montreala i "neka" indonežanska avio kompanija bi letela iz Džakarte do Beograda via Dubai.
Kada mi je prijatelj ispričao šta je pročitao ja sam ostao u šoku. Ne mogu da verujem. Prvo mi nije jasno što bi Air Canada povezivala BG i Montreal kada biu Toronto bio mnogo bolje rešenje, drugo uopšte ne vidim interes za povezivanjem Džakarte i Beograda!!!
Iako me je ova vest na prvi pogled obradovala, nešto nisam u stanju da poverujem u to. Sve mi tu nešto deluje čudno.
Zna li neko nešto više?

442doBGD":2sr1caq0 je napisao(la):
A odakle ti takav podatak... Nije da sumnjam u tebe, ali stalno slušam naslove kako samo 10% ljudi ima pasoše u Srbiji, da je jako mali broj ljudi ikada izašao iz ove zemlje, a sada ispada da su svi studenti iz Srbije bili u Barseloni... to je obično diplomsko putovanje, a u Srbiji godišnje diplomira oko 20000 studenata... znači svako ko je diplomirao u Srbiji, je (barem statistički posmatrano) bio u Barseloni?!?! Izvor: http://www.cep.edu.rs/?q=node/17
To je podatak od zaposlenog u jednoj od agencija koje vode te ture, a na njih ne putuju samo studenti završnih godina (od kojih dosta ne diplomira u toj godini, ne zaboravi) već i studenti mlađih generacija, a nije redak slučaj da se prišljamče i ljudi sa strane (drugarice, drugovi, momci, devojke, sestre, braća). U turi u kojoj sam ja išao početkom maja, krenulo je preko 20 autobusa (par komada i na sprat) i to je bila samo jedna tura i za samo jednu agenciju. Umalo da zaboravim, sada i srednjoškolci masovno idu na te ture.

A zašto da ne Džakarta? Indonezija je jedna fantastična i ogromna zemlja. Čak je najveća muslimanska država na Svetu. Muslimanski biznis se naglo razvija u našem užem regionu, tako da sigurno neki interes postoji. BG je toliko dobro pozicioniran i ima dovoljno dobru infrastrukturu za status regionalnog huba.

Ocenio bih ovaj pokušaj duhovitosti kao izuzetno neuspešan, ali opet možda grešim.

Najbolje je ništa ne očekivati, i ništa ne raditi, pa se ništa neće ni desiti.

Ja vodim firmu koja posluje u više okolnih zemalja, pa valjda imam dovoljno kredibiliteta za prethodne stavove, a lekcije iz ekonomije na nivou foruma mi sigurno ne trebaju.

Takođe nema razloga da cepidlačiš sa pitanjama, smatram da je apsolutno jasno šta sam napisao.

442doBGD":yz3urboa je napisao(la):
Ma kakva Džakarta i Garuda Indonesia... ma ljudi vi ste totalno van tokova, od 2012 Beograd postoja ultra mega regionalni hub za svemirske letove... prvo se kreće sa letovima za Orbitu, da bi zimskim redom letenja 2012/2013 bili uvedeni letovi za Mesec sa međusletanjem na svemirsku stanicu Mir. Najavljuju se i ekskluzivni letovi za Mars... rezervacije već krenule
Nemoj bespotrebno unositi zabunu i inače čudnu i sumnjivu vest dodatno naduvavati. Molim te da pre nego što počneš da arogantno komentarišeš ubuduće pažljivo pročitaš šta piše. Niko nije pominjao Garudu već "neku indonežansku kompaniju". Ovo bi moglo da znači da će npr. Air Asia da otvori tu liniju. Ne zna se. Informacija je stigla iz Bosne. Tamo je o tome neko nešto pisao. Ne znam ko i ne znam ništa više. Zato sam je ovde i izneo da vidim da li je još neko nešto čuo. Prilično sam iznenađen i nešto baš ne verujem da će to da se desi. Informaciju nisam izmislio ni ja niti bilo ko drugi sa ovog foruma.

EDIT: Naknadno sam primetio da je 442 pominjao Garudu pa sam uradio edit kako ne bih duplirao postove. Izvinjavam se.

belgrey":3lvwhamf je napisao(la):
442doBGD":3lvwhamf je napisao(la):
Ma kakva Džakarta i Garuda Indonesia... ma ljudi vi ste totalno van tokova, od 2012 Beograd postoja ultra mega regionalni hub za svemirske letove... prvo se kreće sa letovima za Orbitu, da bi zimskim redom letenja 2012/2013 bili uvedeni letovi za Mesec sa međusletanjem na svemirsku stanicu Mir. Najavljuju se i ekskluzivni letovi za Mars... rezervacije već krenule
Informacija je stigla iz Bosne. Tamo je o tome neko nešto pisao. Ne znam ko i ne znam ništa više. Zato sam je ovde i izneo da vidim da li je još neko nešto čuo. Prilično sam iznenađen i nešto baš ne verujem da će to da se desi.
Air Canada je samo objavila da će uvesti sezonske letove idućeg leta za Atinu i Barselonu... http://www.cnw.ca/en/releases/archive/August2009/28/c8335.html

neka dođe koji god hoće low-cost u Srbiju, osim Ryan Air-a. ne da su bezobrazni, nego....
i kada sam već kod Ryan-a. 2005. godine je kružila glasina da je hteo da napravai hub u Beogradu, ali ne znam ništa više od te glasine. najrealnija situacija je da Viz ovde napravi hub

442doBGD":15wtktmw je napisao(la):
GOJE":15wtktmw je napisao(la):
Ja vodim firmu koja posluje u više okolnih zemalja, pa valjda imam dovoljno kredibiliteta za prethodne stavove, a lekcije iz ekonomije na nivou foruma mi sigurno ne trebaju.

Takođe nema razloga da cepidlačiš sa pitanjama, smatram da je apsolutno jasno šta sam napisao.
Za mene nemaš, jer meni kreditibilitet gradiš tvojim razmišljanjima... A to što ti zoveš cepidlačenjem sa pitanjima, e to je drugar moj osnovno bez čega iole ozbiljna firma neće ni započeti razgovor sa tobom... nažalost nisam radio sa firmama iz regiona, ali sa velikim multinacionalnim kompanijama jesam... Oni bi se samo osmehnuli ;)
Čisto reda radi: Moja firma posluje već 20 godina i to uglavnom sa velikim firmama, od kojih je dosta internacionalnih. Najviše me nervira to što svako daje sebi za pravo da sudi o drugima.

Pojma nemam koja je tvoja pozadina, ali se barem ne pravim pametan oko toga.

A odakle ti takav podatak... Nije da sumnjam u tebe, ali stalno slušam naslove kako samo 10% ljudi ima pasoše u Srbiji, da je jako mali broj ljudi ikada izašao iz ove zemlje, a sada ispada da su svi studenti iz Srbije bili u Barseloni... to je obično diplomsko putovanje, a u Srbiji godišnje diplomira oko 20000 studenata... znači svako ko je diplomirao u Srbiji, je (barem statistički posmatrano) bio u Barseloni?!?! Izvor: http://www.cep.edu.rs/?q=node/17
Pored silnih studentskih putovanja za Barselonu, od ove i prosle godine bas dosta srednjih skola je islo u Spaniju na matursku ekskurziju, tako da ima dosta turista vo Srbija...

JohnnyLee":3n1s6ssk je napisao(la):
pa da. Niki planira da od Beograda napravi hub. pogotovo sada sa ukidanjem viza i otvorenim nebom, niko ne može da nu kaže ne
mnoji snovi kao i postovi na raznim forumima od pre 5-6 godina se obistinjuju! mogao bih da pocnem da radim u politici kao vizionar

Vrh