Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

logo je degradirajuci u svakom smislu. Zamislite ga samo na nekom privesku ili na zgradi samog aerodroma, smesno u poredjenju sa predhodnim. Da bi ovaj logo bio uoptreblijv mora se koristiti iskljucivo u formi table, a tek font bez karaktera skroz :violina: :bash: :notok:

Pa dobro toliko grozan i nije. Treba mu definitivno malo vise karaktera, specificnosti ali da sada kazem da je poslednje djubre ne mogu.

Mislim da je logo fenomenalan. Font je standardan, logo je nenametljiv, upravo podseca putnika da nije u pitanju brend koji mu neko prodaje, vec usluga. Znam da cete baciti drvlje i kamenje na mene, ali eto... mislim sluzi svrsi i da bas lici na svetske logoe.

budapest-airport-logo.png

LCY%20Logo%20300dpi.jpg

berlin_airport_logo_apr09_01.jpg

jovanovm":2731qdpf je napisao(la):
Meni je ovaj logo sjajan. Moderan, anacionalan, stilizovan. Upravo sve ono sto treba da predstavlja uspesan aerodrom.
Logo je genericki, "suvise se trudi" da lici na nesto ali izostaje efekat. Stari logo ima neki smek zato sto je onako retro, a i tu je vec dugi niz godina i prepoznatljiv je. Meni je taj avion sa slovima "AB" bio jedan od dragih znakova - odma sam znao da sam u Beogradu, da sam kod kuce. Trebalo je samo malo modernizovati i doderati ga.

I sta ako "lici na svetske logoe"? Je li to neko merilo uspesnosti dizajna? Ne mora bas sve da lici i da bude neka "me-too" kreacija. Toga i onako imamo dovoljno.

Slazem se da je genericki, to je po meni i pozitiva. Vise skromnosti u ovoj drzavi nikad nije na odmet... Ali to je samo moje licno misljenje :)

I po cemu je bolji od starog logoa? Ni stari logo nije bio nesto bogznakako originalan (ima avion - aerodrom je, kao i svi drugi logoi koje si postavio), ali je bar bio prepoznatljiv...jednostavan...zasto je bilo potrebno menjati ga, i to sa ovim novim resenjem? Cemu to? Cini mi se da je opet neko uzeo veliki kes za jedan dan rada u Photoshopu...

Sta je to u starom logou bilo neskromno? Nametljivo? Dakle, koji je razlog sto je potroseno X novca (a sigurno je potroseno) da bi se izgradio novi vizuelni identitet aerodroma, koji po nicemu nije bolji od starog?

Dakle, koji je razlog sto je potroseno X novca (a sigurno je potroseno) da bi se izgradio novi vizuelni identitet aerodroma, koji po nicemu nije bolji od starog?
Tu si u pravu, samo kazem da nije upropasceno kao sto je recimo sa Beogradskim Univerzitetom, tj. prijatno je. Naravno da mislim da neka update-ovana verzija starog loga bi bila mnogo bolja, ali mi se ovo vise svidja od starog (onakav kakav je) i od novog. Standardan font po pravilima (koji postoji i u cirilici), umeren izbor boja (umesto one plave), stilizovan avion/ptica koji podseca na obrise save i dunava, znaci logo je prepoznatljiv sam po sebi bez slova. Po standardima to je prilicno dobro uradjen logo. Ne znam sta kazu za njega na DizajnZoni, jedino...

jovanovm":6gfi1kgm je napisao(la):
umeren izbor boja (umesto one plave), stilizovan avion/ptica koji podseca na obrise save i dunava,
Mene nervira upravo ta crvena...a stari logo je takav da je "otporan" na bilo koju boju - nebitno da li je plav (u originalu) ili crno-belo odstampan negde, izgleda isto manje-vise, cak i kad bi bio crven, zelen...btw mislim da si malo preterao sa ovim obrisima save i dunava :) - ako je dizajner stvarno mislio i na to onda mu svaka cast, ali sumnjam - pre ce biti da je samo "A" stilizovano u nesto sto podseca na pticu/avion.

btw na ovom logou se simbolika jasno vidi...ajfelova kula sa krilima :)

logo_aeroports_de_paris.gif

A ove tačkice i naši avioni tj. boja su bez veze ne znam što nisu malo kreativniji npr.

qnwsg5.jpg

Air Jamaica

qs89q0.jpg

AirCanada Jazz

14ybp5h.jpg

Caribbean airlines

dlq92b.jpg

Jal -ana-boeing-747-400

63rfhu.jpg

Jet2 aeroplane

2wd6ah5.jpg

KLM

wa51l3.jpg

Lufthansa Star Alliance Boeing 747

6sanau.jpg

Mango Airlines-južna afrika
Ovo je moj favorit definitivno :)

sz7g9z.jpg

Oasis Hong Kong

24dj0yg.jpg

qantas group -australia

2j2sq5i.jpg

Singapore airlines

Mogli bi da budu kreativniji ali bolje tačkice nego Pokemoni!

Pokemoni su supeeeer....
Bilo bi genijalno da JAT uradi Baltazara!!! Balthazar!!!!
draft_lens2114324module11015143photo_121899955937_Profesor_Baltazar_1.jpg

[video]http://www.youtube.com/watch?v=dZMztkXlsMc[/video]

Pikachu ^^

Hoću Pikachua na avionu...

...ili Hello Kitty :D

I ona gore sličica Baltazara bi dobro izgledala :)

Sad vidim da je neko već stavio Hello Kitty na avion :D. link

Jat nije kreativniji zato sto to kosta. Zato je i izabran dizajn sa tackicama poznat kao "zecititis" (ako se secate crtaca sa duskom dugouskom:)) jer je jako jeftino ofarbati avione tako i odrzavati taj dezen.

:blond_moment: Pa nema veze, sad će JAT da kupi MAT, pa onta Montenegro, onda Bosance, i Kroaciju, pa će opet da bude Balthazar! :)

Bosance i Hrvate će malo teže kupiti, jer je B&H već prodata Turcima, a Hrvati će malo teže prodati Kroaciju.
za Montenegro trebaju pare, koje Jat nema, a sa Makedoncima je već godova priča, samo ne znam što se Makedonci nećkaju k'o seljačke mlade.

nego, pitanje za avijatičare:
je li Aeronais još čeka dozvolu, ili su i njega zatvorili?

Mislim da ta kompanija vise ne postoji...ako je uopste ikad postojala.

Vrh