Пантограф
Professional
- Učlanjen(a)
- 23.04.2012.
- Pohvaljen
- 48.943
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371672#p371672:1mkrpnun je napisao(la):MilisaV » 15 Feb 2016 06:59 pm[/url]":1mkrpnun]Nemam ja problem ako neko želi pod svojih para da otvori i 10 aerodroma. Njegove pare, neka ih oplođuje kako želi.
Imam problem sa tim kad neko od mojih para hoće da se igra investitora.
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Имам и ја баш тај исти проблем. А то је оно што држава управо ради када је реч о аеродромима - игра се инвеститора.
Неко изнад помену "аеродроме духова" у Шпанији; имамо и ми један такав у Краљеву. Зграда готова, реално већ може да слети и А320, ал ми бисмо да га још мало поправимо (а и не знамо ко би баш одатле и летео) па не журимо; Турци обећају 10 милиона евра за завршетак, Веља то јавно одбије после неке Ердоганове изјаве, па недавно иста власт каже да ипак хоће те паре од Турака, мада је Ердоган и даље у фотељи. Речју - циркус.
И сад неко мисли да такви људи треба да управљају свим аеродромима у земљи, па оснива предузеће "Аеродроми Србије" - да ли ћемо добити нове Железнице?
Даље, држава би да дограђује "Теслу", али јој је мало теже да се договори са (формално државном) Ер Србијом који ће терминал да узме (јбт, ко у Националној класи: "Те алпине код вас у савезу, кад ће то да се дели??"). И на крају ће предати "Теслу" неким странцима. А државни "Аеродроми Србије" ће као конкурентан производ понудити - коришћење аеродрома у Вршцу. Веома паметно.
Уместо целе те спирале стагнације и заостајања предлажем: искористити дар са неба - постојање аеродрома у Батајници (за наше РВ има и више него довољно места, па то је једини аеродром са две писте од Пеште до Солуна!) - и увести здраву тржишну утакмицу међу београдским ваздушним лукама. На добробит свих (има и нас који се сећамо колико је коштао мобилни телефон у Србији док је био само један оператер).