Moj mali doprinos forumu u formi reportaže sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.
Za protekli praznik odlučio sam da isprobam varijantu leta za Berlin sa niškog aerodroma, ne samo što mi je to bilo zanimljivo već i zato što se najviše finansijski isplatilo. Cijena od 75 evra po osobi je bila daleko bolja ponuda od bilo čega sa beogradskog aerodroma. Do Niša smo putovali automobilom i koristili parking na aerodromu, a pošto nas je putovalo dvoje na cifru od 75 evra treba dodati nekih 30-35 evra za troškove goriva, putarine i parkinga. Sve u svemu oko 110 evra po osobi, opet daleko jeftinije od bilo koje ponude sa Tesle za praznične termine.
Autoput do Niša kao što znamo, ne baš nekog zavidnog kvaliteta, kolovoz je dosta propao na pojedinim dionicama. Osim toga, bez velike gužve na samom autoputu a i na naplatnim stanicama. Stiže se za ispod dva sata opuštene vožnje
Aerodromska zgrada.
Pogledajte prilog 19
Obratite pažnju na bijelu ogradu desno od same zgrade.
Pogledajte prilog 18
Ne izgleda mi pretjerano sigurno...
Pogledajte prilog 17
Parking ispred aerodroma, cijena je 600 dinara po započetom danu, tako da sam platio 4 dana iako sam bio 3 dana + 2, 2 i po sata.
Pogledajte prilog 16
Reklama za šatl opciju
Pogledajte prilog 15
Unutrašnjost terminala. Dva šaltera i jedna linija za security check. Nakon toga postoje i dva šaltera za pasošku kontrolu koji se ne vide na ovoj slici.
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
WC bolje izgleda na slici nego u stvarnosti. Forum ne dočarava mirise...
Pogledajte prilog 11
Nakon prolaska kroz kontrole dolazi se u ovaj prostor.
Pogledajte prilog 10
Ovakve stvari strašno kvare utisak. Šta ovaj stari krš radi tu, stari računar koji se ne koristi... Zar ne mogu da mu nađu mesto koje nije među putnicima..
Pogledajte prilog 9
Gate 2 u procesu osposobljavanja.
Pogledajte prilog 8
Izgradnja "tora" za ljude, vidjećete na sledećim fotografijama...
Pogledajte prilog 7
Na ovo sam mislio kada sam rekao tor za ljude, pustili su nas u tu oblast gdje smo se nagurali i smrzavali jedno 15 minuta. Dvije stolice na 100+ putnika. Oni naivni koji su požurili da izađu sa terminala čekali su i duže.
Pogledajte prilog 6
Pogled na terminal sa stajanke.
Pogledajte prilog 4
Rayanair-ova ptica.
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 3
Pozitivan utisak o unutrašnjosti Rayanair-ovih 737-800 Boinga. Dosta više mjesta za noge nego kod Wizz-a
Pogledajte prilog 2
Par slika iz vazduha, vidi se učinak kiše..
Pogledajte prilog 1
Kao što ste vidjeli niški aerodrom liči na omanju autobusku stanicu, najmanji aerodrom sa koga sam ikada putovao. Na povratku je jedan od stjuarda Ryanair-a glasno dozivao koleginicu da bi joj pokazao naš terminal. Slatko su se ismijali...
Bez obzira na sve nedostatke, drago mi je da sada imamo i ovu opciju, sve je brzo i jednostavno, plus je što nema jurnjave po aerodromu, ako kasnite mogu vas dozvati malo jačom vikom
Takođe, svi su bili iznenađujuće ljubazni od policajaca do aerodromskog osoblja, vjerovatno im je stalo da ovaj aerodrom zaživi. Još kada bi sklonili onaj krš...
Sve u svemu, nadam se da je budućnost za aerodrom u Nišu svijetla i da će sa većim brojem letova doći i bolja aerodromska zgrada.