Šta je novo?

ADA CIGANLIJA - Beogradsko more

direktor

Professional
Učlanjen(a)
10.10.2008.
Pohvaljen
25.541
Novo parce staze izvestili su dio da kafićima bude lakše bice ili ko zna ...
20230319_142128.jpg

Stara staza
20230319_142215.jpg

Takodje uradili su dva prilaza za kola nasuli tucanik

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.888
Da i ovde napišem korist nove saobraćajnice od Surčina do Blokova.

Ko ide kolima na Adu, zna koliko se čeka na izlazak. U principu, to se vidi pri dolasku i iskusni posetioci po broju parkiranih vozila uz Stari obrenovački drum odmah mogu da procene da li će popodne i predveče biti zastoja.

Znači, nije dolazak problem već povratak. Prethodnih nedelja sam bio kolima i kolona za parking je bila ogromna. Izlazak sa parkinga nije toliki problem, ali lokacija parkinga mi ne odgovara i kad idem kolima parkiram negde pri kraju.

Znam za caku, pa ne idem nazad istim putem (crvenim), vec okolo (ljubicasta putanja) i taj put traje 12 minuta ako nema guzve na semaforu kod skretanja za Zeleznik. Iz prica ljudi znam da put crvenom putanjom trahe i vise od sat vremena.

E pa, ova nova saobracajnica otvara novu rutu i to bi trebalo da bude najbolje ruta meni za povratak.

do kuce preko ostruznice sa alternativama.jpg

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.888
Juče provozao malo bajs po Adi i par primećenih stvari (nisam bio odavno, plus što retko zalazim na tu stranu)

Kod roštilj livade su malo pomerili bici stazu ka kolovozu. Dobar potez jer je tu staza prolazila između kafane i igrališta. Verovatno sledi popuna tog prostora stolovima ili nekim drugim sadržajima.

bici obilaznica mala.jpg

Tamo kod fudbalskog terena je nikao ogroman objekat u obliku kvadra, kao neki magacin. Piše Padel Bros, a vidim i da je ucrtan na mapi. Očigledno zatvoreni tereni i kancelarije.

Malo bode oči i nekako mi se ne uklapa, ali ko mene pita.

padel bros i konstrukcija.jpg

Takođe, sam video ogromnu rešetkastu konstrukciju koja je će verovatno biti za ono surfovanje ili kajak ili šta već.

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.888
Hajde da pomenem još jednu stvar koja je poseban skandal (u rangu akva parka koji je prvo dobio dozvolu, napravljeni bazeni 80%, pa kada bivši fudbaler više nije hteo da plaća reket se odustalo jer je isplivalo da fali neka dozvola)

E pa u blizini imamo sličan scenario, ali za 180 stepeni drugačiji. Počela je da niče pre par godina konstrukcija za nešto. Građani prijavili, ispostvilo se da nema svih dozvola i pojavila se traka da je gradilište zatvoreno. Naravno posle par meseci se pojavila građevinska tabla i to će da bude hangar za iznajmljivanje rekreativne opreme (tako nešto).

bazeni i hangar.jpg

Vrh