Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Pa ima drzavnih skola u blizini a predvijena je i iza belivila
Belvilovcima je receno da nema dovoljno djaka za novu skolu vec da moze potraznju da zadovolji postojeca mreza skola Nesto nevidim da se grad tu bilo kako oglasio oko skole
 
Mogu i popovi da predaju.. ta branša je jaca od bitkoina, niko od njih propao nije, osecam da su 15 do 20% kupci 4 faze bas oni :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=517360#p517360:1ru6mcjm je napisao(la):
dzigz » Суб Феб 17, 2018 6:13 pm[/url]":1ru6mcjm]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=517351#p517351:1ru6mcjm je napisao(la):
abrines » Sub Feb 17, 2018 5:15 pm[/url]":1ru6mcjm] Ако може дарвинистичка школа може и хришћанска.

Tako je. I ako moze skola koja uci da je Zemlja okrugla, moze i skola koja uci da je ravna ploca. I ako moze skola koja kaze da se bolesti lece vakcinama, moze i skola koja uci da se lece travama. I sve to prvo u poslovni distrikt sa slojem stanovnistva koji je malo preterao sa postojecim obrazovanjem, da ih se vrati na pravi put.
Скрећемо са теме али зашто мислиш да је неко ко је завршио факултете постао атеиста нпр. Као друго, нисам сигуран да је А блок насеље са већински образованом елитом, зна се ко данас може да приушти да купи стан, наравно не генерализујем. Постоји много различитих људи свуда и не треба ништа генерализовати.
 
Kakav je osećaj u stanovima 3. faze okrenutim ka severu? Kad god prođem, uvek je mračno. Otprilike ovako...

2c1176d6a60b58f2f58e8eff377df1a0.jpg
 
Ne razumem bas najbolje...ali ako mislite o osvetljenosti u stanovima odlicna je...ja sam se plasila da ce biti mracno ali nije ni malo...mi smo doduse na visim spratovima...
 
Deluje kao da je celog dana hladovina. Jel imate osećaj kao da je stalno oblačno?

Jedinu prednost vidim tokom leta kad deca mogu biti ceo dan u parku.
 
Ne naprotiv..u stanu je dosta svetlo....deluje mi kao uobicajeno u svakom normalno osvetljenom stanu...kada je napolju sunce ceo stan je osvetljen odlicno...u prethodnom stanu, koji je takodje bio okrenut severno, je bilo mracno u dnevnoj sobi jer je imao lodju a u ostalim prostorijama normalno. Ovde je svuda sasvim normalno. Ne znam kako ce biti leti...videcemo.
Sto se tice parka moje dosadasnje iskustvo je da je uvek u hladovini, cak i pohladno jer sunce ne dopire do njega. Cak i kada je u centralnom parku suncano( ili barem delimicno suncano jer je dobar deo parka u senci) u nasem parku je pohladno i bez sunca. Videcemo kako ce biti leti.
 
Naravno da ima svetla kad je dan ali ne znam kakav je taj osećaj kad u stanu nikad ne vidiš sunce.
 
Ima jednu prednost, me gleda na 6 traka, uvek je mirno i tiho za razliku od juzne strane. Koliko se secam u 3. Fazi je bilo i nekih finih dvostranih jug/sever.
 
To jeste. Ima par klipova stanova 3. faze na YT iz ovih agencija što izdaju na dan. Baš je bučno kad izađu na terasu. Unutra se ništa ne čuje.
 
Prosto ne znam sta da Vam kazem...ako mislite da li sunce przi u nase prozore i terasu onda je odgovor NE. Mi nismo ni zeleli da nam sunce przi u prozore, da je nesnosno vruce u stanu, da su nam stalno spustene roletne i da klima non stop radi. Ali da nam je stan osuncan to jeste. Tako da mi u stanu, po nasem misljenju, imamo dovoljno sunca i svetlosti. Mi smo dobili ono sto smo hteli. Ko voli vise sunca moze da bira drugu stranu :):):)
 
Onda to ispada najbolja orijentacija u 3. fazi. Najmanja buka i najmanja vrućina. I u sred dana leti može da se sedi na terasi.

Kolika je visina plafona u stanovima?
 
Mi smo je birali i nama se tako svidja. Razliciti ljudi zele i vole razlicite stvari. Sto se leta tice- videcemo...nadamo se da ce biti tako :D :D :D
Koliko znam plafoni su spusteni na 2,75-2,80 svuda osim u kupatilima gde su na 2,60.
 
@Eyla - zamolio bih te da ne vredjas inteligenciju forumasa. Opste poznato je, a i na Arhitektonskom fakultetu i prostornom planiranju se uci, naucno je dokazano, da stanovi severno orijentisani, nisu zdravi ni dovoljno pogodni za zivot, jer UV zracenje i suncevi zraci imaju bakteriocidno svojstvo. U vreme komunizma je bilo pod obavezno da svaki stan mora imati bar dva sata direktnu izlozenost suncevom zracenju, a ti sada stanare koji imaju stanove sa ostale tri ekspozicije predstavljas za gluplje ili sta, jer njima sunce przi u prozore, a tvoj stan je super jer je u vecitom hladu? Kako moze sunce da im przi u prozore, pa nije to spejs satl koji ide kroz svemir prema suncu? Mozes reci da se nisi razumela u to sta je zdravo kada si birala stan, ali ne i da je to neka mudra odluka jer nikada neces videti sunce, kao ni tvoji zidovi, namestaj i sl., a veruj mi da im je potreban, jer i zidovi disu i uvlace vlagu.
 
Onda bi trebala i cena stana na severnoj strani da bude povoljnija. Secam se druge faze u abloku i prve u savadi da su severnu jako dugo imali na pretek, pa se kasnije prodalo. Sada u 3 i 4 fazi je sve rasprodato pre gradnje. Problem juzne strane u 1 fazi abloka onih 6to spratnica je da su skoro skroz u hladovini zbog 3 i 4 faze koje imaju po 13 spratova.
 
Mislim da kupci u takvim naseljima preferiraju orijentaciju ka unutrašnjosti bloka, da bi bili donekle izolovani od buke sa ulice. U prvoj i drugoj fazi su stanovi orijentisani ka severu, okrenuti ka Uroša Martinovića i (u to vreme) gradilištu Savade.

Lično nisam pristalica ideje da ceo stan bude u stalnoj hladovini ali ne vidim to ni kao neki veliki problem. Zapravo kad krenu letnje vrućine, bolje je da stan bude u hladovini i prirodno osvetljen nego sa spuštenim roletnama celog dana.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519273#p519273:cvnvpzl5 je napisao(la):
prostorni planer » Pet Feb 23, 2018 9:49 pm[/url]":cvnvpzl5]@Eyla - zamolio bih te da ne vredjas inteligenciju forumasa. Opste poznato je, a i na Arhitektonskom fakultetu i prostornom planiranju se uci, naucno je dokazano, da stanovi severno orijentisani, nisu zdravi ni dovoljno pogodni za zivot, jer UV zracenje i suncevi zraci imaju bakteriocidno svojstvo. U vreme komunizma je bilo pod obavezno da svaki stan mora imati bar dva sata direktnu izlozenost suncevom zracenju, a ti sada stanare koji imaju stanove sa ostale tri ekspozicije predstavljas za gluplje ili sta, jer njima sunce przi u prozore, a tvoj stan je super jer je u vecitom hladu? Kako moze sunce da im przi u prozore, pa nije to spejs satl koji ide kroz svemir prema suncu? Mozes reci da se nisi razumela u to sta je zdravo kada si birala stan, ali ne i da je to neka mudra odluka jer nikada neces videti sunce, kao ni tvoji zidovi, namestaj i sl., a veruj mi da im je potreban, jer i zidovi disu i uvlace vlagu.

Ovakva generalizacija nikako ne zvuči ispravno koliko god se pozivao na viši autoritet, tj. Arhitektonski fakultet.

Ako ćemo "naučno da dokazujemo", svaki stan je individualan - orijentacija je samo jedan od parametara. Drugi parameter je u kom se gradu stan nalazi, na kom spratu, koje je godišnje doba, koje su veličine prozori, koliko su uvučeni u odnosu na fasadu, kako zgrade u okolini zaklanjaju sunce i kako zgrade u okolini reflektuju svetlost (između ostalog i UV zrake). Ovo što si ti opisao je podrum. I to neki bez prozora :)

Pošto si već pomenuo visokoobrazovnu instituciju, da sam ti profesor, samo bih ti rekao - kolega, vidimo se u sledećem roku.

Za ostale, dobar i jednostavan kalkulator koji će vam dati koliko toliku predstavu o svetlosti u stanu je http://susdesign.com/overhang_annual_beta/. Može se koristiti za stanove na višim spratovima.
 
prostorni planer":2s34n7tb je napisao(la):
@Eyla - zamolio bih te da ne vredjas inteligenciju forumasa. Opste poznato je, a i na Arhitektonskom fakultetu i prostornom planiranju se uci, naucno je dokazano, da stanovi severno orijentisani, nisu zdravi ni dovoljno pogodni za zivot, jer UV zracenje i suncevi zraci imaju bakteriocidno svojstvo. U vreme komunizma je bilo pod obavezno da svaki stan mora imati bar dva sata direktnu izlozenost suncevom zracenju, a ti sada stanare koji imaju stanove sa ostale tri ekspozicije predstavljas za gluplje ili sta, jer njima sunce przi u prozore, a tvoj stan je super jer je u vecitom hladu? Kako moze sunce da im przi u prozore, pa nije to spejs satl koji ide kroz svemir prema suncu? Mozes reci da se nisi razumela u to sta je zdravo kada si birala stan, ali ne i da je to neka mudra odluka jer nikada neces videti sunce, kao ni tvoji zidovi, namestaj i sl., a veruj mi da im je potreban, jer i zidovi disu i uvlace vlagu.

Ono sto bih htela da Vam kazem je da smo mi zadovoljni nasim stanom, ne oglasavamo ga za prodaju i ne promovisemo kao najbolji moguci. On je NAMA odlican i onakav kakav smo zeleli. Ako neko drugi zeli stan okrenut ka drugoj strani sveta slobodno neka kupi takav. Ja ne pokusavam da vredjam niciju inteligenciju niti sebe zavaravam. Mi smo dobili ono sto smo trazili. Ako Vi ili bilo ko drugi ko zeli da kupi stan okrenut ka jugu i ulici Jurija Gagarina slobodno.
Ali ,bez obzira da li ste u space shuttle-u ili ne letos cete morati drzati roletne spustene...ako se odlucite za tu stranu.
Sto se tice sunca i koristi od istog pogledajte nove preporuke o zastiti od tih istih suncevih zraka i UV zracenja..malo je drugacije od vremena komunizma.
A da je sunce zdravo i da stan treba biti svetao je tacno. Na zalost to nije jedini uslov da nemate vlagu u stanu.
U svakom slucaju svako od nas ima pravo na svoje misljenje. Time bih zavrsila polemiku oko izbora pozicije stana.
 
Ja sam isto uzeo stan na severnoj strani.

Istina, pre bih uzeo istočnu ili zapadnu, ali nije bilo više slobodnih stanova, ostala je samo južna strana ka Jurija Gagarina i severna ka unutrašnjosti bloka i odlučili smo se za severnu.

Vi, školovani umetnici (arhitekte, dizajneri, slikari), prečesto se držite nekih definicija kao pijan plota i ne shvatate da u vašem poslu ima manje toga koje u pravu a ko nije, već je bitan subjektivan osećaj da li je to nekome (kupcu/korisniku) lepo ili ne.
 
Jel ima narode ovde nekog ko se uselio na juznoj strani i proveo leto iz 1 ili 2. Faze? Treca je tek useljena..
 
Po meni najbolje je prema istoku ili prema zapadu-severozapadu jer je na tim stranama sunce najblagotvornije i ima daleko vise koriti nego stete. Jug, jugoistok i jugozapad treba izbegavati no neko bas to voli i neoseca vrucinu kao drugi.
Ono za sever i povezanost sa baktericidnim dejstvom ili svojstvom sunca stvarno prvi put cujem, kad bi bilo tako pola planete bi bilo bolesno. Mislim da ima osnova ali i preterivanja.
 
@Nikolas 27 - Ne ne bih mogao da mi vratis index, posto sam ja takve kao ti vracao sa indexom, pa sam otisao sa fakulteta u privatni sektor. Inace nisam pisao definicije kojih se drzim kao pijan plota, niti sam opisivao podrum. To su stvari koje se znaju, izucavane su stotinama godina i cak su i nasi preci pravili kuce koje nisu okrenute ka severu, sela koja su na juznim padinama i sl. Evolucijom su ljudi neke stvari naucili, ali u poslednje vreme je popularno pogotovu kod nas u Srbiji da su glasniji i grlatiji u pravu, da se sva znanja potiru i ismejavaju i to od ne kompetentnih ljudi. Isto vazi i za stetni uticaj UV zracenja, to je kampanja kompanija koje prave kreme. Ozonski omotac je sada deblji nego pre 50-60 godina. Merila je NASA, imate podatke kod njih pa proverite. Pa da nije tog suncevog zracenja ne bi bilo ni zivota na Zemlji. Tako da uzivajte, neka vas farbaju investitori, gledajte pink i samo napredno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519413#p519413:3e7h8j0u je napisao(la):
prostorni planer » Sub Feb 24, 2018 1:18 pm[/url]":3e7h8j0u]@Nikolas 27 - Ne ne bih mogao da mi vratis index, posto sam ja takve kao ti vracao sa indexom, pa sam otisao sa fakulteta u privatni sektor. Inace nisam pisao definicije kojih se drzim kao pijan plota, niti sam opisivao podrum. To su stvari koje se znaju, izucavane su stotinama godina i cak su i nasi preci pravili kuce koje nisu okrenute ka severu, sela koja su na juznim padinama i sl. Evolucijom su ljudi neke stvari naucili, ali u poslednje vreme je popularno pogotovu kod nas u Srbiji da su glasniji i grlatiji u pravu, da se sva znanja potiru i ismejavaju i to od ne kompetentnih ljudi. Isto vazi i za stetni uticaj UV zracenja, to je kampanja kompanija koje prave kreme. Ozonski omotac je sada deblji nego pre 50-60 godina. Merila je NASA, imate podatke kod njih pa proverite. Pa da nije tog suncevog zracenja ne bi bilo ni zivota na Zemlji. Tako da uzivajte, neka vas farbaju investitori, gledajte pink i samo napredno.

:) Nisi mogao nikad nekog kao što sam ja da vraćaš sa indeksom jer takvih pametnjakovića nije bilo na 2. spratu, ja sam od onih sa prizemlja... Elem, toliko su me "ofarbali" investitori da mi severna strana jednog stana ima prosečnu godišnju osvetljenost od 75% dok istočna strana istog tog stana ima 67%. Jugoistočna strana drugog stana 72%. Toliko sam "napredan" da sam računao, nešto što možda neki na 2. spratu i pored više UV zraka izgleda ne mogu. Ako si i radio na fakultetu, hvala bogu što si otišao u privatnike, da bar studenti više ne moraju da slušaju zatupljena pravila.
 
@Nikolas 27- Nismo ni bili na istom fakultetu, vidis da sam prostorni planer, a sto se tice tvog izbora stana, drago mi je da si vodio racuna o tome. Moj prvi post lepo govori da je potrebno bar dva sata direktnog suncevog zracenja i da se o tome vodilo racuna, a to u zgradi koja izgleda kao potkovica tesko da je moguce ako si u sredini unutrasnjosti.
 
Vrh