Има ли неко слику како је изгледао плац пре почетка изградње (с поменутом шумицом)?
Пратио сам изградњу овог блока, разгледао неколико станова у изградњи. Моје је мишљење да је блок одличан, да су поставили нове еталоне за конкуренцију у практично свему .
Кад је реч о становима у приземљу, с баштицом, размишљао сам о висини ограде око ње, о надстрешници, о томе да ли ће и какво растиње посадити, да ли ће бити поплочана, хоће ли имати осветљење и утичницу за струју ... О изолацији стана према локалима с уличне стране. О положају стана у односу на улаз у гаражу, изводима за вентилацију.
Практично све су урадили како треба, изнад очекивања.
Наравно, могли су на решеткасте надстрешнице да поставе полупровидне заштитне плоче, предлагао сам им (залуду) то писмено, да не би станари сами постављали различите и тако покварили изглед приземља својим додацима. Могли су за подземне контејнере да нађу боље место; одвојени улаз у гаражу је лоше постављен и пролази за кола код рампи преуски. Скоројевићка, небеоградска латиница у натписима ...!
Али, да није тога, било би савршено, које се некако не дешава у стварном животу ... Треба имати у виду да је реч о становима за средњу класу. Шта се све по Београду продаје као "ексклузивно" и по којој цени, ово је за петицу и за углед.