Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Smesni ste mi i komicni totalno, toliko ste me zabavili i ulepsali dan da prosto ne znam kako da vam zahvalim, jer uz obilje spinova i gomilu besmislica koju covek procita u vasim postovima jednostavno nema sta smisleno da vam odgovori sem da se dobro nasmeje i to upravo cinim..
JA LEPO REKOH, i na ovoj i na prethodnim stranicama koji mi se projekti najvise svidjaju i za koje navijam i opet kao da pricam kineski, i opet vam nije jasno da tu necete dobiti nista vise od 12 spratova i da ce ti "bedemi" na kraju osvanuti kao izbor investitora. Meni licno, kad vec nije predvidjeno nesto drugo, ti bedemi ne smetaju a to sto vama smetaju to je vas problem, jer bedem je i delta siti i ceo belvil a dali ce biti bas ovako bedemasti i da li ce covek da zaboravi kako izgleda drvo i trava videcemo kad se predstavi konacni plan, jer ovo je za sad kao sto pise idejni projekat ili sl. ako nisam nesto preskocio.
 
Престани да се срамотиш по форуму.

Визуелације се и раде на основу идејног пројекта тако да никаквих нових рендера неће бити нити ће се теби представљати "коначан план".Заправо,нико никада јавности није представио главни пројекат неке нове зграде.То се једноставно не ради.
 
OK, to je konacan plan, ovo sto je na slikama bice izgradjeno i to kraj price svidelo se to nekom ili ne.
 
Нећеш ти нама да говориш када је крај приче. Имамо право да критикујемо а ако је за тебе крај приче прескочи барем ову тему.
 
Delija":1enxalew je napisao(la):
Нећеш ти нама да говориш када је крај приче. Имамо право да критикујемо а ако је за тебе крај приче прескочи барем ову тему.


Verujem, frustracije su cudo! :)
 
Ucemu je problem ovdje svi po casu ladne vode i secera da zakljucamo temu dok ne zakopaju temelj
 
Kumovi, navalite :D

1000405_204625109692505_1389438348_n.jpg


382521_204603569694659_1485134309_n.jpg


1000382_204603609694655_1277062691_n.jpg


Izvor: Nagradna Igra Blok 67a
 
Bolje tragikomican, cisto da se ispostuje ono komi...
 
Hajde malo da analiziramo urbanizam ovog resenja bez ulazenja u kvalitet arhitekture:
Ranije smo pricali o urbanizmu starog Beograda pre rata sa uivicenim zatvorenim blokovima i o urbanizmu atinske povelje sa otvorenim blokovima i tackastom zauzetoscu prostora u vidu kula i duguljastih zgrada.

Ovo je zapravo neka treca vizija urbanizma, ili mozda nastavak ova dva predhodna (ili cak neki kompromis)
Projetkat za Blok 67 je zatvoreni blok sa prorezima na svakoj strani i tackaste elemente u sredini.
 
Reci jednostavno investitorski urbanizam, nema tu filozofije I mudrovanja... :)
 
Pa nije bas tako, ove tipologije zauzimanja prostora postoje u Beogradu a video sam ih i u evropi.
 
Verovatno slicno ali ne isto. Ja zivim u relativno malom bloku zgrada ali u sredini nema zgrade kao ovde, neko parkic. Ovo mi je uzas...
 
Reci, probudis se I odmah osecaj kao da si u zatvoru a tu treba da zivis. Mogli smo mi pre bolje, bilo je I tada blokova sa pratecim sadrzajima, ne cisto spavaonice. Ja sam ziveo u Novom Zelezniku I ok mi je bilo. Posta, mini trzni centar, solidno zelenila, vrtici, skola, dom zdravlja, pravo naselje. Dobro ovo je manji blok ali eto zasto da se ne strpa kao da je duplo veci.
 
Још један пример казнено-поправног завода у Београду,ништа више,ништа мање.
 
Paradoksalno je da je Belvil za ovo vrhunac urbanisticke postavke u okviru bloka velikih gabarita a ogranicene spratnosti :)
 
Ipak su "Dunavske terase" na prvom mestu KPZ liste, zamišljaš Dunav gledajući u komšijinu "ćeliju".
Još će ovaj blok da popravi prosek među nakazama napravljenim u ovoj ulici.
Čuvajte negativne komentare kada budete upoređivali planirano i realizovano.
 
Спасиотект,
Како не схваташ: ово јесте у светском тренду, али ми овде волимо Корбизијанска насеља - зато што су КОД НАС успела. Зашто онда да узимамо из света нешто што нам се не свиђа...
 
Ove tri u sredini bloka su čist višak. Umesto njih su mogli okolnima dozvoliti više spratova da se namiri investitor a blok na kraju ne izgleda kao KPZ.

Još jedan dokaz koliko su naši urbanisti zastranili, koliko prepisuju slepo sa zapada rešenja koja nisu primenjiva u našoj sredini. Kao što je Pantograf napisao, korbizijanski tip naselja je kod nas uspeo, i zašto onda džabe siliti nešto što našem čoveku ne odgovara ni fizički ni psihički....
 
Kad ovo pocinje da se gradi? Realno mogli su da iskoriste i taj desno deo, Onda bi ceo projekat izgledao komotnije. Ne bi sve bilo zbudzano.
 
Пантограф":232pj88x je napisao(la):
Спасиотект,
Како не схваташ: ово јесте у светском тренду, али ми овде волимо Корбизијанска насеља - зато што су КОД НАС успела. Зашто онда да узимамо из света нешто што нам се не свиђа...

Zanimljivo je da se ispostavilo svuda u svetu da su Korbizijanska naselja svuda bila promasaj a sada ispada da jedino kod nas su pozitivan primer.

Mora da smo mi srbi nebeski narod ili tako nesto da je to uspelo kod nas...
 
Vrh