spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.376
Zar nije 12 spratova?
Nije u pitanju potkrovlje vec tzv povuceni sprat i smatra se u potpunosti regularnom stambenom etazom ili poslovnom zavisi od namene objekta. Potkrovlje je deo objekta sa uglavnom kosim krovom i tavanskim prostorom koji moze biti pretvoren u mahom stambeni prostor.Bad-Toro":2r5be4t5 je napisao(la):Potkrovlje računaju kao trinaesti sprat.
Sent from my K007 using Tapatalk
odry":2r57vaii je napisao(la):@arado Kako to nemaju svi stanovi isto staklo? Jel Vi to kažete iz prve ruke?
DusanBG":1lcmfhgp je napisao(la):Саша у потпуности се слажем. Овакве ствари у сваком пројекту значајно утичу и на коначан изглед и услове живота у самом насељу. На рендеру се и мени чини да је улазак у гаражу требало да буде испод зграде, не поред.
Иначе, ово је врло чест пропуст код нових зграда, улази у гаражу врло често праве чисту препреку несметаном проласку пешака, у неким блоковима око арене је ово још горе решено - буквално се тротоар прекида зидом да би се омогућио улаз у арену.
----
Друга тема, колико год ме одушевило да се простор између зграда у овом насељу оплеменио зеленилом и поред чињенице да је гаражни простор испод целог насеља, толико ме и разочарава што сада видимо да се јављају ови проблеми са прокушњавањем, надам се да није испод зелених делова и да неће обесхрабрити друге градитеље да још боље уреде овакве просторе.
А зашто још боље, па зато што сам се жив сморио када сам за викенд на ХРТу погледао емисију о кровним баштама у Британији и покрету да се оне поново уведу у моду (испаде да су биле популарне пре другог светског рата). Еј, они су пре 80 година цео хектар на крову робне куће претворили у парк са разним дрвећем, јебени ХРАСТОВИ тамо расту, а ми се испада одушевљавамо када неко на гаражи направи овако нешто. Код нас је достигнуће када се убаци пар бреза и по две три жардињере са цвеђем (овде не мислим на А блок који је колко толко светао пример).
То су наши мајстори, којима је раван кров непремостив технички проблем (ма стави цреп, нисмо ми поднебље за раван кров :bash: )
Igor":k75jkwn7 je napisao(la):Mislim da je bolje ovako posto bi se u suprotnome presecalo pesacko kretanje u srediste bloka
http://beobuild.rs/visuals/data/media/1 ... LOK-44.jpg
Igor":3iam9opj je napisao(la):Ja nisam ni pominjao estetiku vec funkciju koja je bolja kada se ulaz odvoji.
E sad posto si citirao vest kada je pocela promotivna prodaja (maj 2014) videces da je garaza dobrim delom izgradjena i da je pocela da se izvlaci armatura za ulaz.
http://beobuild.rs/visuals/data/media/1 ... LOK-10.jpg
http://beobuild.rs/visuals/data/media/1 ... LOK-11.jpg
Da bi tokom juna tj sledeceg meseca vec uveliko bila izvucena armatura i ubrzo bilo ulaz izbetoniran.
http://beobuild.rs/visuals/data/media/1 ... LOK-16.jpg
Jaffa":o76p8nft je napisao(la):Radnici koji rade u CF su stvarno ljubazni, tu nema zamerke. Samo trazite ugovor sa njima i videcete sve. Ja sam mislila da je sve super, rade ljudi, trude se ali kada se malo udubite i u udjete u problematiku sve je jako lose postavljeno po stanare u buducnosti. A sto se tice odrzavanja i garaze naravno nema sada nikakve veze, ali imace za par godina.
StankoL":3vbfhm3w je napisao(la):Jaffa":3vbfhm3w je napisao(la):Radnici koji rade u CF su stvarno ljubazni, tu nema zamerke. Samo trazite ugovor sa njima i videcete sve. Ja sam mislila da je sve super, rade ljudi, trude se ali kada se malo udubite i u udjete u problematiku sve je jako lose postavljeno po stanare u buducnosti. A sto se tice odrzavanja i garaze naravno nema sada nikakve veze, ali imace za par godina.
Ja u Abloku imam pozitivna iskustva sa ljudima iz Citi Facilitia. Ljudi rade korektno, koiko vidim vode računa o svojim majstorima. Odrađuju dogovoreno. Meni je to dovoljno. Živeo sam i na drugim mestima i znam koilko te stvari mogu da budu loše urađene. Ovi ljudi to rade sasvim korektno. I što mi je najbitnije kad ih zovneš, brzo reaguju, pristojni su, uslužni... Sa moje strane za CF ide iskrena preporuka.
stanarABloka":3ldfzoxl je napisao(la):Pokrali su sve protivpozarne aparate i creva, iz svih lamela njima pred ocima i pored svih kamera u bloku?
O cemu ti pricas?
Milanche71":1r094uyl je napisao(la):StankoL":1r094uyl je napisao(la):Jaffa":1r094uyl je napisao(la):Radnici koji rade u CF su stvarno ljubazni, tu nema zamerke. Samo trazite ugovor sa njima i videcete sve. Ja sam mislila da je sve super, rade ljudi, trude se ali kada se malo udubite i u udjete u problematiku sve je jako lose postavljeno po stanare u buducnosti. A sto se tice odrzavanja i garaze naravno nema sada nikakve veze, ali imace za par godina.
Ja u Abloku imam pozitivna iskustva sa ljudima iz Citi Facilitia. Ljudi rade korektno, koiko vidim vode računa o svojim majstorima. Odrađuju dogovoreno. Meni je to dovoljno. Živeo sam i na drugim mestima i znam koilko te stvari mogu da budu loše urađene. Ovi ljudi to rade sasvim korektno. I što mi je najbitnije kad ih zovneš, brzo reaguju, pristojni su, uslužni... Sa moje strane za CF ide iskrena preporuka.
Aj kad ih već hvališ, prosledi mi neki podatak više o njima... Iz Beograda sam živim u relativno novoj zgradi, al već dve godine muku mučimo sa tim održavanjem... Šta traže? Šta nude? Kakvi su im uslovi... Hvala unapred!