Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

rasho62":118d710t je napisao(la):
MilisaV":118d710t je napisao(la):
bojim se da ne deliš mišljenje sa našim urbanistima. investitori samo poštuju urbanističke propise

Па "ови" (као наши отпораши) по целом белом свету срушише владе, председнике ..... а ми не можемо те урбанисте, Па зар је то толики проблем? Где су те "друштвене мреже", како се то активира?

Кључни састојци су страни новац и домаћи идиоти - у овом случају би то било у добре сврхе, па ништа од страног новца и идиота.

毋不敬,儼若思,安定辭":3pnfgn36 je napisao(la):
rasho62":3pnfgn36 je napisao(la):
MilisaV":3pnfgn36 je napisao(la):
bojim se da ne deliš mišljenje sa našim urbanistima. investitori samo poštuju urbanističke propise

Па "ови" (као наши отпораши) по целом белом свету срушише владе, председнике ..... а ми не можемо те урбанисте, Па зар је то толики проблем? Где су те "друштвене мреже", како се то активира?

Кључни састојци су страни новац и домаћи идиоти - у овом случају би то било у добре сврхе, па ништа од страног новца и идиота.

Ја питах Милисава!

rašo,

napisao sam dugačak odgovor ali sam ga obrisao zato što sam skontao da sve to napisano mogu da ti sažmem dosta jednostavnije i da pogodim u centar. ti se možeš složiti sa tim ili ne. ovo je moje mišljenje, a ti slobodno napiši svoje.

sve ovo nam se dešava zato što smo sirotinja. i materijalna i duhovna. jedno vuče drugo.

ako čovek radi za 500 evra nema mnogo vremena da misli na urbanističke propise i ostale stvari koje život znače, nego razmišlja kako da uštedi koji dinar, gde da zakine, gde bi mogao da izvuče još koji i slično. i to ako je srećan pa uopšte i ima posao i ima platu od 500 evra, pošto mnogi imaju manje.

zato što nema para i vremena to automatski znači manja izdavanja za obrazovanje i kulturu, i time postaje duhovna sirotinja. samim tim više ga nije briga za urbanističko rešenje blokova novog beograda, kao i recimo zašto beogradska obilaznica ima prečnik od 90 km, kao i zašto nema metroa, zašto tramvaj staje na svakom semaforu, zašto mu put do posla, zbog loših saobraćajno-urbanističkih rešenja traje sat vremena, umesto 30 minuta.

e u takvom okruženju svašta može da prođe, beograd na vodi, kaluđerica, divlja gradnja, bahato parkirannje.....

poceli su racsciscavati onaj drugi plac do skole, nisam stigao slikati.
ogradjuju i poceli su sjeci rastinje tj krsh onaj,
nadam se da nece ono visoko drvece posjeci?

I dalje nema projekta stanova.
Ocekivao sam malo profesionalniji sajt.

Pobijanje sipova duz istocne strane stambenog dela tj prema delta cityu je skoro zavrseno a u isto vreme ga prati i betoniranje donje ploce koja ce pokriti celu povrsinu i sa sipovima formirati savrsen temelj za gradnju. Radovi dobro napreduju i bilo je danas veoma zivo na gradilistu sto se i vidi na slikama:

Jedan od sipova, postavljanje i priprema za nabijanje u zemlju

adscf5277.jpg

adscf5278.jpg

adscf5279.jpg

adscf5280.jpg

adscf5281.jpg

adscf5282.jpg

adscf5283.jpg

Ja sam u petak malo gledao kako idu radovi (iskoristio pauzu na poslu) i cenim da je nabijanje šipova najdosadniji deo izgradnje i da zahteva najviše strpljenja :) Da li se zna kada će za završiti sa šipovima i preći na sledeću fazu? Ja imam samo onu prvobitnu informaciju da će prva faza projekta (prve tri zgrade) biti gotova za 16 meseci.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Ovakav projekat sa podzemnim garazama na celoj povrsini parcele vodi tome da ni na onim sitnim zelenim povrsinama izmedju objekata nece biti moguce zasaditi drvece, osim nekih patuljastih primeraka.

Parkinzi su svakako potrebni, ali je valjda i drvece. Zelena povrsina od par kvadrata nasute zemlje dovoljne za zalivani travnjak se bas i ne kvalifikuje za zelenu povrsinu kako je ja poimam.

Hvala jos jednom novim urbanistima na unistavanju kvaliteta zivota koji ce imati stanovnici NBG-a u buducnosti.

Izgleda da treba da budemo srećni što trava neće biti veštačka a drveće plastične palme :)

Rade punom parom. Prolazim oko 22h čujem lupaju, pobadaju šipove.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Po mojoj informaciji,rok izgradnje prve faze je 13 meseci,e sad, je li tacno,ne znam!

Plan je da se prva faza zavrsi u maju naredne godine. Zato i rade do kasno uvece.
Inace stanovi su prilicno skuceni, 2,5 sobni imaju kvadraturu od 55 do 65m2 i imaju veoma malo prostora za plakare. Cena tih stanova je 1600 + pdv.

Послато са GT-I9300 користећи Тапаталк 4

Kmecalo,ako moze informacija gde se mogu pogledati projekti stanova,i da li je informacija o ceni proverena?
I da li se znaju tehnicke specifikacije o kvalitetu gradnje,vrsti izolacije I sl.?

Strpljenja bice uskoro vise informacija ;)

DusanBG":2r9rvj2h je napisao(la):
Ovakav projekat sa podzemnim garazama na celoj povrsini parcele vodi tome da ni na onim sitnim zelenim povrsinama izmedju objekata nece biti moguce zasaditi drvece, osim nekih patuljastih primeraka.

Parkinzi su svakako potrebni, ali je valjda i drvece. Zelena povrsina od par kvadrata nasute zemlje dovoljne za zalivani travnjak se bas i ne kvalifikuje za zelenu povrsinu kako je ja poimam.

Hvala jos jednom novim urbanistima na unistavanju kvaliteta zivota koji ce imati stanovnici NBG-a u buducnosti.
Shvatam potrebu za zelenim površinama, ali je u ovom delu NBG-a mnogo veća potreba za parking mestima, što će biti još izraženije kada se nastavi izgradnja trase ka Tošinom Bunaru koja je u neposrednoj blizini.

kmecalo":1qe24ilw je napisao(la):
Inace stanovi su prilicno skuceni, 2,5 sobni imaju kvadraturu od 55 do 65m2 i imaju veoma malo prostora za plakare.

Pa to nije skuceno! Ok je kvadratura za takve stanove

Zivim prekoputa i ovo postaje nesnosno. Lupaju od 7h do 22h vec mesec dana sigurno. Vikendom opusteno krecu da udaraju od rane zore. Ima li ovde nekih gradjevinaca koji bi mogli da daju neku utesnu prognozu kada bi mogli da zavrse za tim prokletim sipovima?
Unapred zahvalan,
neispavani komsija sa konstantnom glavoboljom

Cypher, ili da se naoruzas sa strpljenjem ili da kupiš dobre čepove za uši :) ovo je tek prva faza, tako da će još u 3 navrata nabijati šipove. Plus Neimar koji će na placu pored morati da nabija šipove. Nadam se da će se uskladiti u tajmingu sa Dekom.
Ja se sećam kada su radili naselje u Ivana Ribara, nekoliko meseci je bila ista priča . Tad sam bio u bloku 61. i svaki dan slušao istu "operu" :)

Strpljenja nemam naravno a cepove ne trpim bas najbolje. Razmisljao sam da se vratim u topli porodicni dom dok se tamo ne stistaju stvari. :)
Kolike sam srece Neimar i i Deka ce imati takav tajming da ce jedan za drugim lupati sipove pa tako necu imati onu jednu sekundu tisine izmedju udarca. :(
Btw zar to nije isto naselje?!

cenim da će faza sa šipovima biti brzo gotova. gro šipova su već poboli. možda još nedelju dana.

Pretpostavljam da si na nekom višem spratu. Ja svako jutro prolazim peške tu i ne smeta toliko. Doduše imam klinca od 8 meseci koji me i vikendom budi u 6.30 tako da bih sada bio srećan da me sipovi bude u 7 :D

cypher":3g5cbx2c je napisao(la):
Strpljenja nemam naravno a cepove ne trpim bas najbolje. Razmisljao sam da se vratim u topli porodicni dom dok se tamo ne stistaju stvari. :)
Kolike sam srece Neimar i i Deka ce imati takav tajming da ce jedan za drugim lupati sipove pa tako necu imati onu jednu sekundu tisine izmedju udarca. :(
Btw zar to nije isto naselje?!

Uzrok buke koju imaš prilike da čuješ su stare građevinske mašine koje na tom principu rade.

Evo primer tihe gradnje šipova.

Novkol_AD_2014_zpsbfbedf0c.jpg

Kada bi koristili ove mašine ne bi se čulo da postavljaju šipove. Zato što je princip gradnje drugačiji, ali su verovatno tada stanovi skuplji. :D

Izvor: http://www.novkol.co.rs

pexon1974":f0kgbd3p je napisao(la):
DusanBG":f0kgbd3p je napisao(la):

Shvatam potrebu za zelenim površinama, ali je u ovom delu NBG-a mnogo veća potreba za parking mestima, što će biti još izraženije kada se nastavi izgradnja trase ka Tošinom Bunaru koja je u neposrednoj blizini.

Kakve veze UMP ima sa time kolika ce biti potreba za parking mestima?
Parking mesta se projektuju prema broju (povrsini) stanova i broj koji je potreban bi bilo bolje pokusati resiti na bolji nacin (garazene na dva nivoa ili slicno). Ovako bi kvalitet zivota svakako bio poboljsan.

A usput ovde ne pricamo o otvorenim parking mestima, sigurno nece udariti 1000 slobodnih mesta oko bloka, pa da ima mesta na ulici dzabe da se parkira.

E, ako ljudi ne budu kupovali garazna mesta (mada sam nacuo da ce biti prihvatljivija cena 4-5 hiljada evra), haos oko bloka je zagarantovan ako se nasa komunalna i saobracajna ne dovedu u red i krenu da resavaju ovaj problem, citaj pisu kazne.

Vrh