rašo,
napisao sam dugačak odgovor ali sam ga obrisao zato što sam skontao da sve to napisano mogu da ti sažmem dosta jednostavnije i da pogodim u centar. ti se možeš složiti sa tim ili ne. ovo je moje mišljenje, a ti slobodno napiši svoje.
sve ovo nam se dešava zato što smo sirotinja. i materijalna i duhovna. jedno vuče drugo.
ako čovek radi za 500 evra nema mnogo vremena da misli na urbanističke propise i ostale stvari koje život znače, nego razmišlja kako da uštedi koji dinar, gde da zakine, gde bi mogao da izvuče još koji i slično. i to ako je srećan pa uopšte i ima posao i ima platu od 500 evra, pošto mnogi imaju manje.
zato što nema para i vremena to automatski znači manja izdavanja za obrazovanje i kulturu, i time postaje duhovna sirotinja. samim tim više ga nije briga za urbanističko rešenje blokova novog beograda, kao i recimo zašto beogradska obilaznica ima prečnik od 90 km, kao i zašto nema metroa, zašto tramvaj staje na svakom semaforu, zašto mu put do posla, zbog loših saobraćajno-urbanističkih rešenja traje sat vremena, umesto 30 minuta.
e u takvom okruženju svašta može da prođe, beograd na vodi, kaluđerica, divlja gradnja, bahato parkirannje.....