E, jbg.
Mada, Asics mi se i nisu nesto pokazale, meni svake patike za trcanje se istrose na zadnjem delu unutra i grebu mi onda petu i raskrvare, inace bih mogao svake da nosim sto godina.
Asics su mi najbrze otisle od svih pa im se nisam vracao, iako su bile dobre dok su trajale.
Uf, nedavno sam kupio Asics patike. Za sada me odlično služe.
Verovali ili ne, od patika po nekom trajanju i udobnosti (ovo je moje lično iskustvo) najbolje su mi se pokazale patike Dunlop. Davne 1993 maja meseca, kupio sam dunlopove patike, u kombinaciji sive i zelene, za tadašnjih 80DM. Bio sam srednjoškolac i dopale su mi se na prvi pogled. Nisam hteo da nosim AirMax i Rebook patike jer nisam bio dizelaš. Naprotiv, nosio sam farmerke, vijetnamku (koju imam i sada kupljenu krajem 1990) i Dunlop patike
. Kasnije sam našao isti model u potpuno crnoj boji, isto su bile dobre. Dobra stvar je što mi nisu napravile rupe na petama, a imam šiljaste pete i skoro na svim patikama mi se kad tad stvore rupe kod peta, osim kod Dunlopovih i Skechersovih.
Eto, i Skechers su jedne od brendova patika sa kojima imam pozitivno iskustvo.
Najgore patike, po mom iskustvu su italijanski brendovi tipa Diadora, Lotto, Kronos...
Diadora-kupio sam ih 1991 i nakon sedam dana na desnoj strani kod prstiju na desnoj patici mi je pukla veštačka koža. Doduše, ispod je bilo platno, nije se stvorila rupa, ali je izgledalo ružno-
Lotto-udobne patike, nisam ih puno nosio, mogu da kažem, štedeo sam ih, nakon devet-deset meseci mi se stvorila rupa sa strane.
Kronos- takođe nakon par meseci sa strane pukle, i to veliko pucanje.
Jedino su mi dugo trajale Ellesse patike.
Ukratko, italijanske patike: udobne, ali brzo progledaju.
Odlično iskustvo imam i sa, naravno Adidas i Nike patikama. Nike sam imao jedne iz 1997, crno platno, oko prstiju veštačka koža i đon sirova guma. Znak joj je ušiven mali beli diskretan.