Šta je novo?

Шта купити ?

Да, ја сам наручио један скупљи Ардес са танком за лед. Никако да стигне, па да поделим искуства. Идеја је да ми деца не цркну, јер желе приватност, а 3 климе у мале собе би нам биле оверкил.
Nisam baš za kombinaciju struje i vode a da je pristupačno deci.

Адолесценти. :)

А и тај лед није баш доступан струји. Мене више брине одржавање због влаге.

Ovo radi odlično u gajbi: zamrznem dve-tri plastične flajke s vodom, pa ih onda u vidu zida postavim ispred ventilatora. Stavim ih u plitku posudu, bušnem ih na nekoliko mesta pri dnu, da izlazi hladna voda od otapanja, koja takođe isparava. Mene to spasava u prostoriji od 30m², bez klima sprave. Jer dobro podnosim vrućinu. Ventilator mali, u prvoj brzini, skoro nečujan. Uz ovaj dodatni fazon, može i klima manje da se koristi, jer ovo vlaženje i strujanje vazduha je važno. Za uz put, uvek nosim zaleđenu manju flajku u rancu. Npr. u busu, u kome klima ne radi ali su prozori otvoreni, samo je namestim ispred face, i kuliram. ❄❄❄ :cool:

Nemojte da bacate pare na te gluposti, ti stapni ventilatori su obicni ventilatori samo skuplji, a ona mala stona govanca koja kao prave led i izbacuju hladan vazduh tesko djubre. Taj koji bi izmislio stvar od 20e da hladi 20 kvadrata bi bio milijarder.
Samo klima i nista drugo, to sa ledenim flajkama moze malo i na kratkom rastojanju da pomogne

Bas retko ukljucujem klimu, samo ne radi se o meni nego o mojoj babi, kod koje mama ide, i koja nema klimu pa gledam da joj olaksam i pomognem koliko i kako mogu.

Dovescemo je za BG, ali dok ne dodje i dok su tamo i dok su ove temperature, koliko toliko nesto da odradi posao. Nebitno koliko kosta i da li je dugorocno bacanje para, bitno je da se olaksa situaciju na par dana tj. da se prezivi, da ne koristim izraz koji je Goje koristio 🤣

Да, ја сам наручио један скупљи Ардес са танком за лед. Никако да стигне, па да поделим искуства. Идеја је да ми деца не цркну, јер желе приватност, а 3 климе у мале собе би нам биле оверкил.
Ovaj moj je dobar ako iskljucis rotaciju, legnes i stavis ga da duva direktno u tebe.

Van toga je sviranje onoj stvari, da prostis.

Mozda tvoj bude bolji jer je skuplja varijanta.

Za danasnju rubriku "kako se obuci za manje od 5 hiljada", resenje je Sinsay :D Sve je pamucno i to mi je bilo dovoljno, ne podnosim sintetiku koje je sve vise u HM, Zari i slicnim markama.

IMG_20240711_143447.jpg

Akcija države Najbolja cena se proširila i na patike 😁

Sve mi se sviđa sem jezika, na slikama je tamniji, mada mi se teget slaže uz dosta toga pa i jaknu... Ipak za te pare (cena malo boljeg ručka za 2 osobe) mislim da bih i uživo dodao u korpu...

Screenshot_20240913-060726_Chrome.jpg
20240916_091042.jpg

Cena je kako treba ali mi taj đon deluje tvrd i slabo savitljiv.

Bas sad trazim patike po netu 😀

Cestitke Njoki na kupovini, da te sluze uspesno!!!

Adidas manija po celoj Evropi. Mozda i sire. Svi su u plitkim Adidas patikama 😀

Meni su mnogo neudobne, ali veci problem mi je sto im na skoro svim modelima taj jezik strci i ogroman je.

Srecom, N Sport mi je ladno prihvatio da ih uzme nazad i vrati mi pare, iako sam ih citav jedan dan nosio svuda po gradu 😀 Bile su neudobne dozlaboga, jedva sam cekao da se izujem.

Jedine koje su mi trajale godinama su VS set, one podsecaju na Njokijeve, 3000 dinara su kostale, steta sto ih nema vise kod nas.

Platnene i neunistive, posle jedno pet godina sam ih bacio cisto jer nisam mogao vise da ih operem jer su sve bile crne od bicikla. Da, cak sam i bajs vozio u njima 😀

s-l1600.jpg

Oko mene svi nesto furaju Samba model, koji isto imaju taj neki odvratan preveliki jezik, mada je meni veci problem ovo belo iza pa izgleda cesto kao da nosis bele carape na crne patike, sto je veliki fešn no no, nivo Djokovica

71tmMHwb1RL._AC_SL1500_.jpg

Adidas Gazelle koje fura Aca Informacija su mi se ucinile zanimljive i uzete su u razmatranje

1000011103.jpg

1000011102.jpg

Mada i dalje me nervira svaki logo i natpis, gde naci kvalitetne patike, a da nista zivo ne pise na njima? 😀

Uh sto volim ova fesn proseravanja 🤣

Samo New Balance a ove Adidas nanule/šunjalice ne kupujem već 15 godina.

Cena je kako treba ali mi taj đon deluje tvrd i slabo savitljiv.

Isti je manje više kao na svim tim adidas najosnivniji model. A cena je najniža moguća za adidas patike, danas..

Sutra ću ih prvi put obu.. sti (ako se tako pravilno kaže 🤔) pa ćemo videti...

Обути ;)

Ја овог лета експериментисао са турским патикама из Ваикикија - беле и не пише ништа, нису ни неудобне (мекано за пету, деб`о ђон), а сома и по биле. Па ће скоро и да се баце, али велју фор мани зер гут :)

Probaj New Balance 530.

Видиш, никад нисам имао од то предузетје... Балансеро инц. Требало би једаред.

Не знам јел неко имао овакав проблем.

Узео сам у августу Asics NOOSA TRI 15 патике јер имам равна стопала и треба ми нешто удобно, а патике које имају подршку са унутрашње стране ми не одговарају јер ме боли нога од ојачања. Носио сам их двапут, да ми врате паре неће сигурно те ћу да их ставим на КП. Нога ми дословно трне у њима и боле ме пета и колено на десној нози толико да ме је болела нога све до колена неколико дана након што сам престао да их носим.

Узео сам након њих Salomon DRX BLISS и уопште нису лоше. Исту ствар примећујем на десном стопалу као и код Асикса, само доста мање. Величина и ширина ми савршено одговарају.

До чега може бити? Носим паралелно и Суперстар и Форум и немам апсолутно никаквих проблема. Вероватно сам зезнуо пету јер дуго нисам носио Ековелове улошке за стопала које носим искључиво кад радим зато што ми буде јако непријатно након неколико сати. Ако одем на Бањицу, откачиће ме и рећи да ми није ништа. Шта заправо могу да купим?
NB ми је преширок, Најков квалитет је никакав, Асикс преузак, Мизуно незгодан, Хока исто преуска.

У већим спортским радњама (знам за run 'n more) имаш она дигитална газишта, па можеш бесплатно да дођеш до барем некакве информације о томе какве ти патике или улошци требају. На лицу места можеш и да се лаички посаветујеш. Али, прави савет ћеш добити од физијатра у дому здравља или приватно.

У већим спортским радњама (знам за run 'n more) имаш она дигитална газишта, па можеш бесплатно да дођеш до барем некакве информације о томе какве ти патике или улошци требају. На лицу места можеш и да се лаички посаветујеш. Али, прави савет ћеш добити од физијатра у дому здравља или приватно.
Боли их уво. Био сам на ортопедији због тога и доктор ме је откачио. Ако сад одем због овога губим време безвезе јер нико неће тиме да се бави. Ековелови су ми бар мало помагали. И имам један пар Адидаса који више не могу да носим због тога. Мерио сам стопало у Ековелу и Декатлону и стопала су ми дословно као даска.

Jesi probao one barefoot patike?

Нисам пробао а и нису јефтине да се не лажемо. Саломон сам платио око 9к што је јако добра цена.

Pa vidjao sam neke i jeftinije od toga. Taman mi se svide neke patike, lepo izgledaju sa strane, kad ono slika odozgo, a ono barefoot 🤣

I udjem da guglam sta je to, jedni se kunu, drugi upozoravaju na probleme i rekoh sebi - fak dis sit, necu da rizikujem.

Sa tim sto ja nemam nikakve probleme, pa ne bih da diram ono sto nije pokvareno, na tvom mestu bih malo istrazio.

Inace, u Ada Mall-u u Asicsovoj radnji je radio neki momak koji mi gledao kako hodam, gazim, kakva su mi stopala pa mi je prema tome preporucio patike. Ne znam da li je i dalje tamo.

A sta ti je tacno problem sa Mizunom? Meni se ljudi kunu u te patike, ali nisam uzeo samo jer su bas previse ruzne 🤣

Meni te patike sto su kao sportske i za setnju uopste ne odgovaraju za setnju. Ni ne umem da hodam u njima, kad setam, nosim ravne i plitke patike. Te tvoje Asics su za trcanje, ja u mojim Pegasus za trcanje ni ne znam da hodam, samo mogu da trcim 🤣

Važe za udobnije i primerene starijim generacijama mada ima i za omladinu.
Kako, bre, za starije, New Balance je izuzetno popularan i u trendu sada.

Jesu kvalitetne bas i neunistive, moj cale nosi neke moje od pre sto godina i nije im nista i dalje, osim normalnih tragova koriscenja.

Vrh