Šta je novo?

Шта купити ?

Pa nisu francuski ključevi toliko teški :ROFLMAO:
(naravno, šalim se)

Zna neko gde da uzmem fudbalske dresove za decu malo jačeg kvaliteta. Nosim rođacima uvek za poklon, prošli put sam našao u HM-u neku seriju strava. Sad sam bez ideje, osim ovih zvaničnih radnji gde je preskupo.
Dres da igraju u njemu ili dres nekog kluba? Mada ovde imaš i jedne i druge, samo su ovi od klubova daleko skuplji.

Što se tiče Dekatlona, trčim samo u njihovim majicama i pre neki dan mi sve bile na pranju i uzmem neku koja nije iz Dekatlona, brendirana je i jedno 4 puta skuplja od ovih iz Dekatlona. Podsetio sam se odmah šta znači da ti bradavice bride posle trčanja. Lako se čovek na dobro navikne. Tako da, meni te Dekatlon majice (dresovi) bolje od nekoliko puta skupljih. I baš ih ima kul na linku ispod.

Dres da igraju u njemu ili dres nekog kluba?
Prošle godine sam uzeo klincu od tri godine dres reprezentacije Španije (taj je delovao najbolje) u HM-u, nosio ga bukvalno non stop, prali ga hiljadu puta, i nije se fucnuo nimalo.
Videću šta nudi decathlon, ali sam bio skoro, u radnji samo majice.
A ovi dresovi su mi skupi jbg, ima ih dvojica 😅

Другар ускоро иде у иностранство и наћи ће се са једним његовим пријатељем пољаком који ми је много помогао када сам ишао у Краков, и хтео бих нешто да му купим. Шта бих могао да му узмем? Не познајем га, не знам шта воли, послао бих му литар домаће ал не може због ручног пртљага.
1000062639.jpg

Мени су најудобније функционалне мајице Fush. Добио (добро, платио) сам их за учешће на полумаратонима. Сад видим, испада да они само раде по великим поруџбинама. Али, радо бих купио било шта од њих, када би се продавало.

Мени су најудобније функционалне мајице Fush. Добио (добро, платио) сам их за учешће на полумаратонима. Сад видим, испада да они само раде по великим поруџбинама. Али, радо бих купио било шта од њих, када би се продавало.
Pa gde su Fuš našli da se zovu 🤣

Generalno za radni monitor ti je bitnije da li koristi PWM (pulse width modulation) i kako (PWM zna da izaziva umor ociju), preciznost boja (ako rade grafiku ljudi) i po meni da je po mogucnosti 120hz / response time <= 5ms da ne primecujes ghosting u radu.

Nikako glossy ekran (samo mat finish) sto dosta OLED-a cesto nema, jer je to pakao za rad u osvetljenom okruzenju i izaziva napor ocima dosta vise. Ako se radi u osvetljenom prostoru isto sto veci kontrast / brightness to bolje.
Pre bih gadjao nesto sa 120hz 5ms response time, VA (bolji kontrast losiji uglovi) ili IPS (losiji kontrast bolji uglovi) mat finish i bez PWM za neki manji budzet. Brightness sto veci moguci pa ako im smeta neka smanjuju, ja licno koristim na max brightness moj laptop uvek ali znam da ima ljudi koji rade na 50%.

Naravno zavisi od nacina koriscenja, koliko dugo provodis vreme za monitorom i za sta.
Ako je glossy OLED onda bolje bi bilo da ima ogroman peak brightness inace odose oci (ili to ili da radis u pecini / kasno uvece samo).
Svaka čast, većina kolega i ja smo srećni sa malo većim ekranom i da radi 😉 Izgleda smo izdresirani na takav nivo 😉
Neću ovde više ovoliko stručno pitati jer ovakvi odgovori su mi teški za proces i zbunim se.
Nastavljam ja po svome i drago mi je da se razumeju pravi ljudi u ovo.
Voleo bih da umesto u tehnologiji dobijamo i toliko bolju ishranu, ali izgleda smo obrnuli stvari.

Vrh