Šta je novo?

Филмови

Ako istinski ne diskrimišemo, onda valjda shvatamo da su LGBT osobe svih profila i to tako mora da izgleda. Sami sebi pucate u noge sa likovima na povocu.

Tako je. Nismo mi jedna homogena zajednica.

Zar nije pucanje u noge predstavljanje LBGT osoba kao ljudi sa isključivo jednim pogledom na svet?

Jeste ako je isključivo.

Što ne može peder da bude i neki lik za koga nikad ne bi rekao da je peder?

Valjda sam ja taj ovako na prvu reklo bi se da me ništa ne odaje. 😁

Ja bih recimo za pride mogao da se obučem kao fudbaler. Ako mi Ristivoje ne da svoje radno odelo, ostaje mi opcija pod 2 fudbaler... Sve sam već nabavio dresovi, stucne, kopačke... Da budem približniji strejt idealu muškarca, da ne iritiram desničare... 😆

Bez šale, ne volim ja kožu i lance... Nejasan mi je baš taj fetiš al neki drugi su mi jasniji.

Ti bi bar trebao da znaš da homoseksualnost nije seksualni izbor, to je orijentacija. Nisi birao da budeš gej.

Pa sad mnogima nije, a možda nekima jeste... Čudno je da je u polisu Atina bilo baš toliko rasprostranjeno... znaš da postoji primarna i sekundarna homoseksualnost... Al ajde da te ne zbunjujem sad... Pročitaj roman Suvu giljotinu pa ćeš videti u kojim okolnostima sa nekih do 10% pređe na preko dve trećine!

Vama treba podrška stotina hiljada LBGT osoba u Srbiji i da protesti budu naoštreni da se bori za prava, a ne vucara lancima.

🙂 kako sam stariji sve više sebe doživljavam kao seksualno različit, nego gay...

Tj. glupiraj se, ali ide tvorza do 60 dana, tako piše u zakonu, pa izvoli.

Naravno ti znaš da sam ja na ti sa zakonom...😄 Prekršaj je prekršaj, 60 dana padinjak, novo iskustvo, znaš koliko sam ja str8 parova još kao tinejdžer uhvatio u prekršaju od Kališa pa nadalje... u taj rizik se svesno ulazi 🙂

Jednom paru sam na kraju dao aplauz kad je lik upalio kola... 😁 Dunavska ulica... One zgrade što ih ruše, ja volim da istražujem napuštena zdanja i lik sa ribom parkirao pored a meni cela akcija kao na dlanu sa prvog sprata te zgrade ih gledam sa prozora... Oni u kolima...

Šta je život bez takvih nekih spontanih akcija mnogo dosadno bi bilo. Nemoj da opterećuješ mozak prekršajima nego živi brate. 😁

Slažem se generalno ovo što si napisao u poslednjem postu, malo te i zezam... ;)

Prvi grešim, ali ono, zato i postoje kazne od fazon 5k dinara do tih 60 dana zatvora, koje baš podrazumevaju tako neke bahanalije u grupi na sred ulice. Drugo su primeri koje ti navodiš, ko nije overio Kališ, ko da nije ni živeo u Beogradu 😁 Samo se za to ne ide u zatvor.

Moja poenta je da imate ove studentske proteste kao lep primer. Protesti su naši i autentični i zato uspevaju. Da su stvarno nekakve obojene revolucije ili neki Me Too ili bilo koja druga kopija - propali bi.

A vaši prajdovi su kopija nečega što ima u zemljama gde ljudi nemaju probleme kao vi, pa mogu da plešu i zaje*******avaju.

Vi treba da napravite nešto tipa - СРПСКИ ПЕДЕРСКИ УСТАНАК, a ne da se zaje*******ate tu. Zato i kažem da vam je ovo nametnuto, prekopirano sa zapada i servirano vam da jedan dan se zezate okruženi sa 5000 pandura i onda 364 kurčina, ali ne ona koju bi vi voleli 😂

Tako da, budite pederi, ali vreme je da prestanete da budete pederi i zaoštrite malo i da ti prajdovi donose neke rezultate. Pokažite i ostalim ljudima vaše probleme itd. Nemoj da je neko spustio tenzije!

I mojne da pišeš ovo, ne doprinosiš vašoj borbi, štaviše 🤣

Pa sad mnogima nije, a možda nekima jeste... Čudno je da je u polisu Atina bilo baš toliko rasprostranjeno... znaš da postoji primarna i sekundarna homoseksualnost... Al ajde da te ne zbunjujem sad... Pročitaj roman Suvu giljotinu pa ćeš videti u kojim okolnostima sa nekih do 10% pređe na preko dve trećine!

@Igor Jeste oftopik, ali nemoj da brišeš, gle koliki postovi, neki trud stoji iza ovoga 😁 Ako nećeš ovde da stoji, rokni u neku kantu od teme.

Hoće li skoro kraj ovom 'pederisanju' ovde, da li se sad čeka da Igor počisti, može li neka informacija? Pa da se vratimo na filmove. Katastrofa. 🙁

Drugo su primeri koje ti navodiš, ko nije overio Kališ, ko da nije ni živeo u Beogradu 😁 Samo se za to ne ide u zatvor.

Ne bih rekao da pravilno tumačiš zakon. 😁 Bukvalno si napisao za gupnjake zatvor, a za duo akciju ne 😄 to bi ti voleo tako da bude ali zakon bi trebalo da bude jednak za sve... E sad raspon kazne može malo da varira. 🙂

Moja poenta je da imate ove studentske proteste kao lep primer. Protesti su naši i autentični i zato uspevaju. Da su stvarno nekakve obojene revolucije ili neki Me Too ili bilo koja druga kopija - propali bi.

Nije uporedivo. U pitanju je masovan građanski protest koji naravno da okuplja daleko više ljudi. Činjenica je da moraju postojati i pojedinačni protesti vezano za neki specifikum koji tergetira određenu manju grupu i oni će logično okupiti manji broj ljudi.

Kako takvi protesti treba da izgledaju otvoreno je pitanje. Da li treba da budu autentični i u skladu sa tvojim nekim senzibilitetom "srpski pederski ustanak" uz šajkače i tri prsta, mogu biti, nemam problem sa tim...

Plešu ljudi i na ovim protestima studentskom sada... Nema to veze jedno s drugim... Ima tu veoma kritički nastrojenih iza svog šarenila i muzike... A naravno da ima i onih koji ne gledaju dalje od estetike i fasade... Meni lično taj kičeraj ne doprinosi ničemu al ne vidim zašto bi se vatreno zalagao da se to menja, zabriga me.. 🙂

Ako nećeš ovde da stoji, rokni u neku kantu od teme.

Ne jednom drugom forumu je postojala tema SPAM i sve što nije tema je moglo tu i moderisalo se samo u smislu uvreda, govora mržnje ali ne i tematski... To je odlično rešenje kad razgovori odvedu u nekom smeru ne da se veštacki seku i usmeravaju nego prebace u spam temu. Dođe kao neki kontinuirani chat forumaša.

Ne bih rekao da pravilno tumačiš zakon. 😁 Bukvalno si napisao za gupnjake zatvor, a za duo akciju ne 😄 to bi ti voleo tako da bude ali zakon bi trebalo da bude jednak za sve... E sad raspon kazne može malo da varira. 🙂
Ajde ti si pravnik pa nadji, ali to je valjda clan 8 zakona o javnom redu i miru koji glasi:

Nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje

Član 8

Ko nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir ili ugrožava imovinu ili vređa moral građana - kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova.

Ko prekršaj iz stava 1. ovog člana izvrši u grupi od tri i više lica - kazniće se radom u javnom interesu od 240 do 360 časova ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

Tako da, nisam ja to izmislio, niti doneo zakon.

Nije uporedivo. U pitanju je masovan građanski protest koji naravno da okuplja daleko više ljudi. Činjenica je da moraju postojati i pojedinačni protesti vezano za neki specifikum koji tergetira određenu manju grupu i oni će logično okupiti manji broj ljudi.

Kako takvi protesti treba da izgledaju otvoreno je pitanje. Da li treba da budu autentični i u skladu sa tvojim nekim senzibilitetom "srpski pederski ustanak" uz šajkače i tri prsta, mogu biti, nemam problem sa tim...

Plešu ljudi i na ovim protestima studentskom sada... Nema to veze jedno s drugim... Ima tu veoma kritički nastrojenih iza svog šarenila i muzike... A naravno da ima i onih koji ne gledaju dalje od estetike i fasade... Meni lično taj kičeraj ne doprinosi ničemu al ne vidim zašto bi se vatreno zalagao da se to menja, zabriga me.. 🙂
Ne zalazem se da nosite sajkace nego da bude normalan protest, kao sto su i studentski i gde su svi zastupljeni i koji je narodni protest.

Valjda su pederi narod. Cenim da ako se skupi deset pedera, da mu dodje isto kao da se skupilo i deset strejt ljudi. Nije li to poruka koji bi prajd trebalo da salje? Jel se vi borite da budete isti ili posebne pahuljice? Samo u prvom slucaju mozete dobiti podrsku, u drugom necete ni moju podrsku imati.

A medju 10 strejt ljudi ima svega i svacega, razliciti tipovi, razlicita zanimanja itd.

Vasa parada ispada kao vise neki JK, Zeljko Mitrovic festival, ako su 5-10 posto ljudi LBGT, radi se o stotinama hiljada u Srbiji i mislim da ni oni ne gledaju blagonaklono, a ono sto je sigurno jeste da ne ucestvuju.

Mada i dalje je poenta da treba nesto da se uradi jer vi nemate tu privilegiju da se setkate i ne uradite nista, kao sto mogu u nekim zemljama jer im je ostalo reseno.

Studenti su blokirali RTS jer mora tako i ne moze drugacije. Bilo bi lepo i da se mi samo prosetamo, nosimo neke transparente i onda Vlada kaze - ok, narod je izrazio svoje nezadovoljstvo, ajde da im ispunimo zahteve. Ne moze tako.

Drugo su primeri koje ti navodiš, ko nije overio Kališ, ko da nije ni živeo u Beogradu 😁 Samo se za to ne ide u zatvor.

Prosto osvrnuo sam se na ovo. Može da se ide i za to. Jer novčana kazna za prekršaj ima svoj ekvivalent u danima zatvora a izbor je na tebi. Ili platiš kaznu ili ideš u zatvor, a ti si napisao da se ne ide. Na to sam se samo osvrnuo, al ok ako si to imao u vidu a ja te nisam dobro razumeo, onda ok!

Ranije je bilo 1000rsd = 1 dan zatvora, ne znam kako je danas. A to da postoji teži oblik (grupa lica) za koji se takođe može ići u zatvor a ne mora, zavisi od same izrečene kazne, to stoji. Mislio sam da si kategorično to odvojio da se za obican seksualni odnos dvoje ljudi ne ide u zatvor. Što prosto nije uvek slučaj. Nego je ili - ili, na strani oštećenog. A u slučaju težeg oblika ili - ili, na strani suda.

Mada je to tako više na papiru. Policajci više vole da se iživljavaju da im prođe vreme nego da prolaze komplikovane procedure oko tako nečeg. Uostalom pričao sam već da su i oni to sami radili u grupi sa prostitutkama, čemu sam sam svedočio... Tu nisu bili samo u prekršaju al ništa nikom... Ko će da ih prijavi i dokaže išta...

Ne zalazem se da nosite sajkace nego da bude normalan protest, kao sto su i studentski i gde su svi zastupljeni i koji je narodni protest.

Pa i tu sam viđao i šajkače i ikone i ono kadilo baš 15.3.. Sad kako si ti tačno zamislio da prajd treba da izgleda ne znam. Možda neki srednji put. Nešto najneutralnije moguće bez puno obeležja.

Valjda su pederi narod. Cenim da ako se skupi deset pedera, da mu dodje isto kao da se skupilo i deset strejt ljudi. Nije li to poruka koji bi prajd trebalo da salje? Jel se vi borite da budete isti ili posebne pahuljice? Samo u prvom slucaju mozete dobiti podrsku, u drugom necete ni moju podrsku imati.

Posebne pahuljice. ☃️ Ok ne treba nam tvoja podrška. Koliko cimanja oko tvoje podrške bolje da je nema. 😁 Istrosio sam energiju za ceo dan a nije ni podne prošlo...

Prosto ako nisi u stanju da razumeš da ljudi postoje i kao generalna populacija, deo grupe ili individua. Čovek kao svako drugi, čovek kao neko drugi i čovek kao niko drugi ja ne mogu da te vraćam sad na sociologiju iz gimnazije. Misli šta hoćeš i daj podršku kome hoćeš.

Vasa parada ispada kao vise neki JK, Zeljko Mitrovic festival, ako su 5-10 posto ljudi LBGT, radi se o stotinama hiljada u Srbiji i mislim da ni oni ne gledaju blagonaklono, a ono sto je sigurno jeste da ne ucestvuju.

Nije moja. Složio sam se da je kritika opravdana i da mnogi ne gledaju blagonaklono na organizaciju skupa da bi izviždali učesnike a dodao sam i da stigma dosta utiče da se ljudi ne pojave.

Mada i dalje je poenta da treba nesto da se uradi jer vi nemate tu privilegiju da se setkate i ne uradite nista, kao sto mogu u nekim zemljama jer im je ostalo reseno.

Ali pošto ne možemo da budemo šareni onda ništa od toga tvoju podršku smo izgubili.

Samo bezlični neutralni pojedinci kao u doba radnicke klase, mehaničari, red neck, blue collar i white collar biznismeni su dobro došli. Žene da puste kostu i nanesu šminku. Da se obuku u miniće. Muškarci nikako. I onda dobijaju garantovano tvoju podršku.

Studenti su blokirali RTS jer mora tako i ne moze drugacije. Bilo bi lepo i da se mi samo prosetamo, nosimo neke transparente i onda Vlada kaze - ok, narod je izrazio svoje nezadovoljstvo, ajde da im ispunimo zahteve. Ne moze tako.

Bilo bi. 🙂

Nauči da trpiš razlicitosti Beki a ne šta se tebi dopada. Možeš da izneseš šta bi više voleo kao i ja. Naveo sam da mi kičeraj nije estetski prijemciv.

Jedan poznanik mi je poslao slike s proslog prajda stavio neke šljokice na lice. Meni je gadno čak to bilo da ga gledam. Al ko sam ja da mu sudim, nisam mu ni licno ništa rekao da ga ne povredim a kamoli da cenim treba li se nešto održati u zavisnosti od količine šljokica na njegovom licu.

Ti predloži svoj prajd kako si ga zamislio ja bih se pre pojavio na njemu svakako. Deluje da bi bilo više testosterona i muškosti manje femkanja i skaradnosti što je totalno u skladu sa mojom estetikom i ocekivanjima od drugih muškaraca. Neki ljudi vole da je kao maskembal, neki vole da je poruka jasna ali bez šarenila i kičeraja. Ja nemam problem sa tim. Organizujte ih kako god želite da izgledaju.. Sve ću vas podržati..

Jes' ja cu da vam organizujem prajd 🤣

Mnogo brkas stvari ili me ne razumes uopste.

Ponovicu jos jednom i necu vise, trenutni prajd je nametnut i fejk i ne sluzi nicemu i on je manjinski podrzan i od strane vase manjine, daleko je od toga da dobije punu podrsku LBGT pripadnika, a kamoli celog stanovnistva.

Prajd ne treba da bude nista nametnuto, treba da bude kao i svaki drugi protest. Ni u ovom, ni u onom pravcu. Jednostavno je prirodno da kad se skupi deset ljudi, da ce svi biti razliciti. Kao sto kad odes sad ispred RTS, videces i hipstere i likove u trenerkama i er maksu i leve i desne i gore i donje i sve veroispovesti i rokere i pankere i folkere i sve zive.

Meni ta parada dodje prilicno homofobicna, ispadaju pederi kao sve neki likovi sa sljokicama koji se vezuju lancima. I to organizatori i ucesnici prave da bude tako. Prakticno guraju celu jednu grupu i isti kos.

Zar nije poenta da je to samo stvar sa kim ides u krevet, a van toga, gradjanin si kao i svaki drugi, neko ovakav, neko onakav.

Tako da, kad bi se stvarno skupili pederi Srbije, trebalo bi da izgleda kao i svaki drugi skup, zar ne? Ajde, mozda malo bi se videlo da je vise jedne grupe, ali sustinski bi to trebalo da bude isto kao i studentski ili bilo koji drugi protest.

Zar ne? Jel tebi pise na celu da si gej?

Ako je 5-10 posto populacije LBGT, ja bas i ne vidim, cak ni u slobodnijim drzavama, toliki procenat onih koji izgledaju oni kao likovi sa parada. To znaci da i vecina LBGT populacije je potpuno razlicita i svako u nekom svom fazonu i ne izgledaju kao ono sto je danas predstavljeno kao tipican izgled pripadnika LBGT populacije.

I siguran sam da hoce svoja prava i slobodu, i da vecina nije u fazonu paradiranja.

Ne znam.. skoncentrišu se oni u određenim gradovima ima više toga što ti ne vidiš, tih ljudi po svojoj spoljasnosti drugacijih od tebe, a u drugim gradovima ima više hispanaca ili studenata... Ne moze sve da bude uprosečeno svuda.

Znaš li Bekiša da postoji neka opcija da se post otključava za reicmo 0.10$ što je u skladu sa vremenom u kojem zivimo u kome se sve monetizuje i profiti (doduše najčešće na jedvite jade) prebacuju sa vlasnika na krajnje korisnike od kojih sve i zavisi...

Ja bih otključao svaki tvoj post.

Da li si ikada razmisljao kao investiciju u budućnost da prosto unovčiš to što već jesi umesto da gubiš vreme... Možda ti unovčavaš svoje dragoceno vreme provedeno ovde, samo ja o time ništa ne znam...

Ali ja bih te podržao, jer svaki post koliko god se slagao ili ne je tako zabavno sročen da bih ga bez razmišljanja otključao...

Ja koliko sam razumeo sve to se ne uklapa se u tvoje stanovište morala da imas konkretnu materijalnu korist od tako nečeg, što si samo (privatno) Beki?

Ali 2025. je i generalno treba da budes fleksibilniji i više koristiš sve prednosti danasnjice a globalizacija i umrežavnje je dobar način da se i zaradi novac.

Samo treba da se spojiš sa pravim ljudima a za to ti trebaju adekvatne platforme koje će te povezati sa njima i promovisati to što radiš i sve se može monetizovati. Svaki tvoj gest, pokret, govor, slovo. Ili čak hejt, znas da ima podvrsta #findom gde submisivni vole da plaćaju novac za potpuno ignorantski odnos. Plaća te dok ne postoji za tebe. Nakupilo se para u ovih 20, 30 godina i žele taj nivo očaja da dožive.

Dakle sve je na prodaju problem je samo što brze i što više dopreti do onih koji su to nešto spremni da plate.

Pazi, svako od nas, svako ko ovo čita ima u istom trenutku najmanje 1000 onih koji su spremni da ti prebace novac. Tebi, meni, svakom od nas. Svako od nas ima to nešto što neko drugi zeli da kupi. Svako. Neko više, neko manje. Dva pitanja ostaju. Da li to zeliš da prodaš? Ako da, kako se povezati sa onima koji su spremni da plate?

Mene zanima kako uopšte gledas na sve to. Vidiš li to kao izvor zarade ili ti je odbojna i sama pomisao. Ovde si da razmenjuješ misli i to je sve?

Uh kad te neka tema ne zanima baš te ne zanima a kad zabidžiš u nekoj temi ne može čovek danima da te zaustavi 😁

Uživaj Bekiša neću te maltretirati. Radi svoje kako misliš da treba.

I dalje mislim da bi barem doniraj dugme bilo korisno da stoji pored svacijeg nicka... ali nema veze... vise para na mom računu 😎

Vrh