Šta je novo?

Филмови

Nemamo temu ljudska prava ili medicina onda se dovijam gde da okačim vest da je Slovenija odobrila potpomognuto ubistvo.

Jedan dobar film je snimljen baš na tu temu sa dosta poznatih glumaca al davno sam ga gledao. Neki lekar valjda je napravio mašinu koja bi ubrizgala smrtonosni lek terminalno obolelim pacijentima al samo ako ga oboleli pokrenu sami.

Što i jeste razlika između asistiranog umiranja od eutanazije gde lekar aktivno daje lek, što je takođe legalno u nekim zemljama.

Obično ove kontroverzne teme budu zanimljive za polemiku. Mislim u Srbiji u kojem imamo nekoga koga zovu 'doktor smrt' na čelu ministarstva zdravlja je posebno kontroverzno koliko bismo imali uspeha sa liberalnim medicinskim "rešenjima" ali eto da okačim negde.

Tako da iako sam generalno za, za Srbiju sam on hold ili stand by režim za sva kontroverzna rešenja iz razloga dubokog nepoverenja građana prema režimu, netransparentnost, manjak kontrole i mogućnost zloupotrebe.

Za mene, nažalost, jako slab. Zaboravio sam ga 5 minuta nakon gledanja, a prilično sam se smorio za vreme gledanja.

Vrh