Šta je novo?

Фасаде / Fasade

boca-ica":19exb57l je napisao(la):
Velika ,,građevinska,, ograda hotela Moskva
Koliko če još dugo ružiti trg i da li je stvarno neophodno toliko dugo da stoji za ,,važne i dragocene,, građevnske stvari ?






,,važne i dragocene,, građevnske stvari :lool: :laugh: :lool:


Sramota. I Moskva ima verovatno najnakaradnije urađeno dekorativno osvetljenje u centru grada. Kao za neku benzinsku pumpu ili striptiz bar.
 
Osvetljenje je odvratno - mislim na crveno-plavu varijantu dok je zelenkasto-žuta sasvim fina. Inače ta ograda stoji tu jer rekonstrukcija hotela još nije gotova. Zapravo, taj deo koji gleda na česmu je najbitniji i nekako presudan za konačan utisak o hotelu.
 
Homer Jay":28emo3qc je napisao(la):
Osvetljenje je odvratno - mislim na crveno-plavu varijantu dok je zelenkasto-žuta sasvim fina.
Слажем се. Она "патриотска" је стварно смешна. Жућкаста је сасвим примерена Москви. "Патриотски" програм што пре да избришу.
 
Ja sam pre sklon da verujem da se zvaničan završetak radova namerno prolongira, kako bi Moskva mogla da i dalje drži taj besplatan reklamni "bilbord" na tom prolaznom mestu i da reklamira svoje renovirane apartmane i "besplatan WiFi".

Pogledajte šta je iza, nema više materijala i alata, tu je samo davno odbačeni šut...

img2886rh.jpg
 
Šta čekate, pišite komunalnoj inspekciji, Hotelu Moskva, komeveć...
 
Tu trebaju da se probiju ceona vrata koja su postojala do neke ranije rekonstrukcije sto su zapeli sa radovima to je vec drugo pitanje :kafa:
 
Ponovo prefarbati prizemlje i postaviti kamere. Pa koga uhvate, zna se - naplatiti mu desetostruko a ako nema da plati ili zatvor ili da okreci 20 takvih fasada (znaci oblik prinudnog, vaspitnog rada). Ocigledno se razumeju u moleraj pa bi mogli i nesto korisno da rade.
 
Hoces da kazes da su ostavili vrata da bi ti bilo lakse i ne bi toliko smetalo!? Bilo bi dobro kad bi se nasao neki clan foruma koji zivi u EU da fotoreportira da li se ovakve stvari i u ovakvom obimu desavaju i tamo nakon obnove i rekonstrukcije fasada, pri tom ne mislim na Berlinski zid i slicne vec na fasade zgrada. Ima li ovakvog stepena primitivizma i nekulture i tamo.
 
Bilo mi malo dosadno, pa sam malo crtkao.

Spominjalo se u medijima da rekkonstrukciju ovog objekta koči nelegalna gradnja, a pored turbeta nalazi se samo jedan objekat koji uopšte nije veliki i ne vidim zašto postoji problem da se ovaj prostor uredi i da bude vrlo lep.

Moja zamisao:

Ff0FB.jpg
 
alexandernbg":3dqj9b3v je napisao(la):
http://binged.it/ylg4ZB

ova zgrada na cosku je jako lepo rekonstruisana, u njegosevoj se nalazi

e super baš mi drago video sam dok su bile skele, ova pored nje zaslužuje da je ne pojede neka rugoba
tačna lokacija za neobaveštene : http://g.co/maps/wt5ab

zexland":3dqj9b3v je napisao(la):
Rekonstruise se i ona na uglu Takovske i Dzordza Vasingtona ! :kk: Danas sam video skele :)

OECGU.jpg


Kec, dvojka il' trojka? Da mapiram.
 
Laki, ne diraj nelegalnu gradnju, to je svetinja u Srbiji. :grand:
A stvarno bi za male pare bio lep kutak, tu je ispred nosa ali ga ne vidimo.
 
jlaki":36ix9mj7 je napisao(la):
alexandernbg":36ix9mj7 je napisao(la):
http://binged.it/ylg4ZB

ova zgrada na cosku je jako lepo rekonstruisana, u njegosevoj se nalazi

e super baš mi drago video sam dok su bile skele, ova pored nje zaslužuje da je ne pojede neka rugoba
tačna lokacija za neobaveštene : http://g.co/maps/wt5ab

zexland":36ix9mj7 je napisao(la):
Rekonstruise se i ona na uglu Takovske i Dzordza Vasingtona ! :kk: Danas sam video skele :)

OECGU.jpg


Kec, dvojka il' trojka? Da mapiram.

Kec ! :kk:
 
Кец.....коначно. Та зграда је стварно бола очи. :)
Мене заниима, због чега су на Рударском факултету обновили фасаду према Ђушиној, док Таковски страну нису ни дирали?
 
Valjda zato što je samo to zgrada Rudarskog faksa, a ostatak nije?

Mene tu najviše od svega nervira onaj idiotski plato sa preglomaznim i čudnim stepeništem čija je i okolina potpuno retardirano organizovana. I za pešake je nenormalna, a ja kao biciklista moram da siđem sa bicikla tu koliki stepenik sa trotoara postoji.

6Adge.jpg
 
Nepopravljivi optimista":25az2s2r je napisao(la):

Imam jedno pitanje - da li neko zna da li ce se raditi zabatna strana zgrade Terazije 35 prema ovoj maloj kuci do? Pre neki dan sam tuda prosao i video da se na toj zgradi (35) radi i unutrasnja fasada (sto je za pohvalu), da je prednja skoro gotova (nadam se da nece zavrsiti cela samo u jednoj boji!), da je kuca do isto tako kompletno gotova (za pohvalu) a onda razlika izmedju manje kuce i ove velike (otprilike 5 spratova + potkrovlje) je sljusten, propao zabatni zid koji toliko dominira da se plasim da ce umanjiti vrednost sredejen fasade, pogotovo kada se ide od Slavije ka Terazijama jer se tada vidi u potpunosti. Bilo bi mi jasno da nije sredjivana kuca do, pa da se ponadam da, jednog dana, kada se ona bude radila da ce se onda srediti. Sada, kada je i ona zavrsena - znaci ostaje takva kakva je jos duzi niz godina, ne vidim nacin kako bi se taj zabatni zid sredjivao. Mislim da bi to bio veliki propust za ovu zgradu. 2 ili 3 broja prema Slaviji, na takvom istom (slicnom) kaklkanskom zidu je bar uradjen mural, pa izgleda ok, ali ovako, sa dve sredjene kuce, umivene fasade itd - odjednom da se provuce tako grozan, prljav i zguljen zid - je bas bez veze. Nadam se da je dinamika radova takva pa ce to da rade na kraju - ali cisto sumnjam... Interesu je me da li neko nesto zna o tome?
 
@грађанин: фасада ће бити оне боје које је камен, тако да би требало да буде у једној боји. Све остало би било уништавање фасаде. И ја се надам да ће бочну страну радити. Стварно боде очи тако сљуштена зграда до цигле. :notok:

photo0158l.jpg


Његошева

photo0159.jpg


photo0160c.jpg
 
Hm, možda bi bilo bolje da su je u belo ofarbali, a ne u tu krem, bolje bi se uklopila sa ovom srpsko vizantijskom pored
 
Ps mekbejn ako nije tajna a kako dolazis do ulaza u zgradu spletom tajnih hodnika obozavam beogradske blokove sa skrivenim malim kucicama u centru grada plus parking valjalo bi napraviti fotoreportazu pozadine cjele ulce kralja milana i terazija i jedna i druga strana su interesantne sa zavusenim kucercima ;)
 
mekbejn":l6z1oyyd je napisao(la):

Mekbejn - hvala. To je upravo zabat o kojem pricam, a videvsi sada ove fotke shvatam da od njegovog sredjivanja nema nista... Tako da ce pogled iz tvoje kancelarije biti direkt na zabat... Dobro, bar ce dvorisnu fasadu srediti, dosta i toliko za pocetak :)
 
Vrh