originalnija da.. ali je i dalje groznaHeh, ukusi su zasigurno razliciti, ali zar ti se ne cini da je ona stara fasada, ako nista drugo, originalnija i zanimljivija od one sadasnje?
Prvo, Alex, ne bih se slozio da je to samo stvar ukusa. Ako se zgrada pod zastitom grada renovira onda treba da bude renovirana onim metodima kojima je i gradjena kako bi izlgedala autenticno- i pritom se taj metoda mesanja farbe sa malteom i dan danas svugde koristi.Alexandar":3metqt9w je napisao(la):I meni se ova fasada svidja,tek se sada vidi kako izgledaju pojedini detalji na njoj.Naravno sve bi izgledalo lepse da se uredi kompletan red zgrada!
Извор: Град БеоградЧетвртак, 29. март 2007.
Ревитализација фасаде зграде Српског лекарског друштва
Секретаријат за комуналне и стамбене послове покренуће поступак за санацију објекта и ревитализацију фасаде зграде Српског лекарског друштва у улици Џорџа Вашингтона 19, рекао је градоначелник Ненад Богдановић на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору. Процењена вредност радова износи 48 милиона динара.
Овај објекат изграђен је као зграда Прве варошке болнице у периоду од 1865. до 1868. године. Установа је 1881. године прерасла у Општу државну болницу, а од 1947. до 1983. године целу зграду је користила Очна клиника. Данас је у њој седиште Српског лекарског друштва, Музеј српске медицине и Амбуланта медицине рада. Због свој историјског значаја за српску медицину и архитектонске вредности самог објекта, 1964. године проглашена је за споменик културе.
Пројектом се предвиђа ојачање темељне конструкције објекта, тако да ће зграда након ове интервенције имати потребну сигурност и функционалност. После санације темељне конструкције, зидова, међуспратне конструкције и крова ревитализоваће се фасаде зграде.
Au :/Volox":32li3bos je napisao(la):Naravno ne mislim da se Genex oboji u neku drecavu boju.....
.......Genex-u treba zameniti stakla i skinuti roletne i mnogo toga...
Eto... vidis sta je ukus... meni se iskreno sve zgrade na onim slicicama sto sam psotavio MNOGO dopadaju... Stvarno mislim da bi bilo steta menjati zgradu koja je usla u skoro sve moguce enciklopedije arhitetkure u svetu (Genex)Влада":3tquroh5 je napisao(la):@Lucifer
Ја бих искрено могао да живим без свих ових зграда у БГД (потпуно лаичко мишљење), а претпостављам да се зградама углавном враћа оригинални изглед фасада.
Ако грешим молим неког да објасни поступак одлучивања о боји фасаде.
Што се тиче ове розе зграде код Скупштине слажем се са тобом, некако ми ова розе много штрчи као и она плава на крају Кнеза мада та боја има неки посебан шмек када је ведро небо.
Ипак обрадујем се свакој квалитетно урађеној обнови (мислим на квалитет радова) а о естетици можемо у недоглед.
da i znam da je glupo ovo što ću sad reći, ali liči na scenografiju a ne na zgraduandrejp":1942xw22 je napisao(la):originalnija da.. ali je i dalje groznaHeh, ukusi su zasigurno razliciti, ali zar ti se ne cini da je ona stara fasada, ako nista drugo, originalnija i zanimljivija od one sadasnje?
Odlicna ideja ! Ja sam za!!zasto zgradu glavne poste ne bismo ofarbali lepo u belo????
NITI JE BILA ROZE, NITI JE NADOGRADJENA, TO JE ZGRADA ZADUZBINE DOJKE VLAJKOVICA, SAZIDANA PRE RATA KAKVA JE BILA DO PRE MESEC-DVA.Rascian":2i0aby8l je napisao(la):Pa ta zgrada je i bila roze pre rata, nakon rata su nadogradjena 2 sprata a fasada valjda nije obnavljana punih 50-60 godina pa je zato bila zuckasta-siva.
...
p.s.1 ona plava zgrada na kraju Kneza je EXTRA