Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Pošto će gondola da im prodje ispod prozora, verovatno će grad srediti i te zgrade-da se turisti ne uplaše.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506169#p506169:jjvrbru2 je napisao(la):
Bukira » 06 Jan 2018 11:10 pm[/url]":jjvrbru2]Šteta što planovima za rekonstrukciju fasada nije obuhvaćena i ova zgrada. Najlepši pogled na Beograd sa Kalemegdanske tvrđave u dobroj meri obuhvata i ovu zgradu, bilo bi zaista sjajno kada bi se ona obnovila.

file.php

Obzirom šta se sve rekonstruiše, meni je sve vreme neshvatljivo da se ova zgrada uopšte i ne spominje u planovima.

Video danas kuću Mike Alasa kada sam prelazio Brankov most.
Užas.
To je zaista užas, ne znam za drugu reč, neka boja kivija, vrišti, bode oči, neprijatno za gledanje. Zaista skandal.

relja wrote: ...Video danas kuću Mike Alasa....
Da li je Mika Alas ikada pojeo makar greškom i jedan kivi , pa po kazni da mu kucu omalaju u boju kivija ? :lol: :lool: :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506169#p506169:1n0dt3qf je napisao(la):
Bukira » 06 Jan 2018 11:10 pm[/url]":1n0dt3qf]Šteta što planovima za rekonstrukciju fasada nije obuhvaćena i ova zgrada. Najlepši pogled na Beograd sa Kalemegdanske tvrđave u dobroj meri obuhvata i ovu zgradu, bilo bi zaista sjajno kada bi se ona obnovila.

file.php

Ona je trebalo da bude medju prvima. Sjajan primerak beogradske moderne, a i zbog svog polozaja.
Tesko degradirana naknadnim samovoljnim intervencijama kao i sve u BG. Tesko da bi uopste mogla da bude vracena u prvobitno stanje, ali bar ne bi izgledala kao rusevina i svedok naseg sveopsteg nemara.

Srecan Bozic svima! :pob:

Osim klima uređaja i stolarije (koja je istog oblika kao prvobitna) ovde nije bilo intervencija.

Jeste, probijani su novi prozori, a otvori, lodje na fasadi zatvarani. Imam negde fotografiju, ako pronadjem.

Sad vidim, probijeni su prozori u potrkovlju

ali ovo ostalo ne vidim.

zaista su neverovatni njihovi prioriteti... kako bismo mogli da vrsimo pritisak za ove dve i za bocne fasade kod Konaka knjegine Ljubice?

Shvatam da postoje mnoge fasade u jos gorim stanjima, ali u gore navedenim slucajevima fasade se nalaze na izuzetnim lokacijama i izrazito su uocljive.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505769#p505769:9gc4favl je napisao(la):
gradjanin » 05 Јан 2018 11:56 am[/url]":9gc4favl]Cekajte ljudi, cela ova polemika je krenula iz jednog prostog razloga: SNS je odlucio da (zarad pridobijanja glasova za predstojece izbore) omala zgrade na opozicionoj opstini Stari grad. Malanje fasada je samo pesak u oci stanarima ne bi li glasali za njih. Tu nema niceg drugog.

Вау, открио си топлу воду.

Наравно да раде због гласова, као што су то и жути радили док су држали град. Сигурно то не раде због нечег другог, ни напреднјаци, ни демократе, ни евентуано било ко други.

Мени само није јасно, зашто то раде јер људи из центра неће гласати за СНС па макар им град реновирао и целе станове - једноставно неће. Као што Калуђерица није гласала за Ђиласа иако је изградио и школу и Дом здравља.

Ја бих искористио управо ту чињеницу и завео ред у централним општинама, када су фасаде, климе и застакљувања у питању.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506499#p506499:2fjklzze je napisao(la):
stf » 07 Jan 2018 08:55 pm[/url]":2fjklzze]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505769#p505769:2fjklzze je napisao(la):
gradjanin » 05 Јан 2018 11:56 am[/url]":2fjklzze]Cekajte ljudi, cela ova polemika je krenula iz jednog prostog razloga: SNS je odlucio da (zarad pridobijanja glasova za predstojece izbore) omala zgrade na opozicionoj opstini Stari grad. Malanje fasada je samo pesak u oci stanarima ne bi li glasali za njih. Tu nema niceg drugog.

Ја бих искористио управо ту чињеницу и завео ред у централним општинама, када су фасаде, климе и застакљувања у питању.
Zaboravio si da isto apliciraš i na pomenutu Kaludjericu...

Zakoni vaze za cijelu zemlju pa vidis sto si dalje od bg to zakoni manje se postuju i promjenjuju kako neki vole da kazu nije zazivjelo u praksi itd ..

Zakon je zakon ako vazi za sve, bez obzira da li zive u centru ili Kaludjerici. Selektivna primena zakona samo na opstine gde tvoja stranka ima manje glasaca je klasican politicki revansizam i tesko da sa takvim stavovima mozete da ocekujete bilo kakvu podrsku. Ispred nosa, na tvojoj opsitini je najvece divlje naselje u Evropi, urbanisticko ruglo a ti se bavis zastakljenim terasama u centru. Zaista ne znam sta je uzrok tolike netrpeljivosti.

Калуђерица је специфичан систем који је настао као последица лоше стамбене политике СФРЈ још седамдесетих година двадесетог века уз ћутање ондашње државе и свих држава после ње, и свих партија после Комунистичке партије Југославије. У време када смо имали нормалну државу и систем који функционише зачето је највеће дивље насеље у Европи. У време када у другим деловима града није било могуће ни ашов забости без дозволе органа. И то вама није чудно?

Калуђерица је дубок и комплексан друштвено-социјални проблем о којем ви немате ни минимум знања, али волите да имате мишљење. Свако данас може да има мишљење, нарочито на интернету.

Него, да се вратимо на тему зелене фасаде аласове куће. Одмакнем се од ње што је могуће даље да бих је уфоткао и у кадар ми упадне торањ Саборне цркве. И помислим ... па она се сад слаже са бакарном бојом куполе ... не би ме чудило да се Завод тиме водио ...
aazrdd.jpg

Zastakljivanje terasa je specificni sistem koji je nastao kao posledica lose kompletne politike SRJ jos pocetkom devedesetih godna dvadesetog veka uz cutanje ondasnje drzave i svih drzava posle nje. I kakve veze ima ako nesto sto nije u redu je nastalo u specificnim istorijskim trenucima.? Ako hoces vec da rusis po centru grada kreni od nelegalno dozidanih spratova na novim zgradama ili ti je to malo nezgodno. i da, ovo je forum gde svako ima pravo da iznese svoje misljenje a ne glavni odbor, izvrsni odbor...

Znaci imas zastakljenu terasu priznaj zato te boli
Rusio bi i divlje spratove na novim zgradama ima 4 kandidata samo oko djeram pijace Plus onaj kao hotel na dorcolu sto ima 3 sprata viska pa i onaj na zelenjaku itd
Ako pircas o kaludjerici nju je licno aminovo Tito ima fina knjizica kako je nastala.

Hehe nemam, nikad ne bih zastaklio terasu, ne zbog estetike nego zato sto volim da sedim na terasi. A sto se tice zakona, mislim da sam jedini u 23.bloku koji je kad je menjao prozore zadrzao dimenzije originalnih. a prozori u 23.bloku u dnevnoj sobi su ogromni. jednokrilni, 1.8m siroki i od poda do plafona. doduse sad mogu da ga otvaram samo na kant, ali nisam hteo da narusavam izgled zgrade. Nemam nista protiv Kaludjerice, nego mi prosto smeta ta iskljucivost i netrpeljivost prema ljudima koji zive u centru. I meni smetaju zastakljene terase ali iskreno vise one kod mene u bloku ili divljackom nadogradnjom unakazeni poslednji spratovi cetiri solitera jer ih gledam svaki dan. Valjda svako treba da se brine prvo o svom dvoristu pa tek onda da gleda komsiluk.

Nije to nikakva netrpeljivost prema ljudima u centru vec se gradivi sminkaju i sredjuju od centra ka periferiji uvjek je to tako bilo

А као што се градови шминкају и лицкају од центра ка периферији, што је нормално и природно, исто тако је нормално и природно да се и закони почну примењивати од центра па ка периферији. Почевши од климатизације, застакљених тераса, па и самог стања фасада па на даље.

И то кажем као неко ко је у једној Гроцкој када је уграђивао климу, спољну јединицу сакрио што ме је коштало само 2400 динара више (за допуну гаса због дужих цеви) и један сам од ретких на чијој се фасади не види да у објекту постоји клима.

Slazem se da sredjivanje i lickanje krece od centra, zato i podrzavam ovo sto se radi. A zakoni se primenjuju uvek, svuda i na svima a ne u zavisnosti od toga kako je ko glasao. Naravno da je divlja gradnja u centru tezi prekrsaj nego divlja gradnja u Grockoj, ali izvini i divlja gradnja na nasipu je veci prekrsaj nego klima na fasadi. (za direktora, ne, nemam klimu na spoljnoj fasadi, vec u svetlarniku i ne, ne kaplje dole po prolaznicima). Pa ako se vec trenira strogoca krenite od najvecih prestupnika a ne gde imate najmanje glasaca.

Sestar u terazisku cesmu pa koncentricni krugovi pa krug po krug cistiti i sredjivati sve probleme ili pak ulicu po ulicu

Evo jedne kratke šetnje Francuskom ulicom, jer mislim da zaslužuje da se prodiskutuje. Slikao sam nabrzaka samo neparnu stranu i to od Simine ulice nizbrdo. Ima svakakvih fasada - obnovljenih pre 50, 30, 10, 5 godina i pod obnovom sada.

Pogledajte prilog 4

Pogledajte prilog 1

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 3

Iskoristio sam priliku kad nema lišća pa se lepo vide fasade, mada je zima uvek nezgodna jer kad je jako sunce, jake su i senke i kontrasti. A Dorćol krije mnoga blaga, pa se nadam da će zasijati u punom sjaju jednog lepog dana.

Na prvoj fotki su 2 fasade radjene prosle godine
Na drugoj fotki su zrele prvo za pranje pa za osvjezavanje

Au, ova ulica pod hitno da se uredi to ove zgrade itekako zasluzuju.

179480_146967962026178_7595051_n.jpg

Evo ta zgrada posle 2. sv rata, na kraju je obnovljena i silovana dogradnjom.

Vrh