Александар
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.09.2010.
- Pohvaljen
- 180
[video]http://www.youtube.com/watch?v=f248_nNRwI8[/video]
vucko":230k29c1 je napisao(la):Nesto nacuh da signal ili je savrsen ili ga nema kod digitalne.
Александар":1g6lpj6h je napisao(la):Običnu logaritamsko-periodičnu antenu bez pojačala, samo što su uslovi za prijem juče bili odlični
laki72":2s2fvu5l je napisao(la):@ Aleksandar
Aleksandre, zar tebi sa Banjice nije dostupan signal sa Avale?
laki72":2s2fvu5l je napisao(la):Ovo što si juče uhvatio je fantastično, ali je verovatno privremenog karaktera bilo, ispravi me ako grešim.
laki72":2s2fvu5l je napisao(la):Ajde reci mi koliko te izašao receiver, pošto ja jurim da nabavim.
Čujem neki dan da je ETV dobilo nekih 100-tinak receivera. Nisam još uspeo da saznam dal je to neko od uvoznika počeo da radi uvoz ili su oni direktno uvezli.
Kartograf":2s2fvu5l je napisao(la):Super! Reci mi, molim te, gde si na Banjici (kuce, zgrade ili oni visoki soliteri)? Ako si uspeo sa obicnom logom da ulovis HR signale u idealnim uslovima, onda bi mozda bilo moguce nekom boljom opremom u ma kojim uslovima.
Znam to, ali ipak nije DVB-T1 prijemnikМихаило":2s2fvu5l je napisao(la):Александре, ртс емитује сигнал у DVB-T2 формату, а ово су колико видим све DVB-T канали. Јел си сигуран да ти пријемник подржава DVB-T2?
boki78":24cbppqs je napisao(la):Pozdrav svima, nov sam na ovom forumu i imao bih nekoliko pitanja. Naime planiram da uzmem jedan DVB-T2 risiver iz U.K. putem E-bay. Koliko vidim kod njih je najviše u ponudi upravo ovaj Alba koji Aleksandar ima i cena je oko 20-25 funti što mi odgovara, takođe Aleksandar je zadovoljan sa njim pa mi je to opet neka proverena varijanta. Nisam uspeo da nađem Vestel koji je pominjan, da li je to onaj Technika za koji je Aleksandar dao link? Šta gubim time ako uzmem risiver koji ima samo automatsko podešavanje programa? Živim u Pančevu i dok je RTS emitovao DVB-T1 signal bez problema sam hvatao RTS programe. Pošto tek planiram kupovinu ako mislite da postoji neki bolji model u okviru te cene molim vas da mi preporučite odnosno ostavite link ka tom modelu. Takođe me zanima koliko pažnje treba da obratim na to da li je prodavani model nov, korišćen, fabrički ili od dilera repariran, mislim jasno mi je šta znače pojmovi ali koliko to ima veze generalno sa samim uređajem i njegovom ispravnošću i potencijalni vekom trajanja?
Unapred hvala na svim odgovorima!
boki78":1heo0gx6 je napisao(la):@loa
Hvala na brzom odgovoru. Istražujući malo na netu video sam i da se prodaje (odnosno neki kažu tek sprema prodaja i da ga još uvek nema) Falcom T2200.
http://www.kupujemprodajem.com/DVB-T2-Dig-Zemaljski-Risi-FALCOM-T2200-2124862-oglas.htm
Deluje jeftino ali možda nije loš. Međutim ja imam drugi problem sada a to je da li je Pančevo, odnosno deo gde živim pokriven signalom. Sa moje terase sam ranije video Avalu dok se nisu sazidale neke kuće mada daleko od toga da puno zaklanjaju. U teoriji je Pančevo je pokriveno ali u praksi...? Mislim da je udaljenost od Avale vazdušnim putem do 15 km maksimalno ali možda i manje.