[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363173#p363173:yfbwlukk je napisao(la):
tragac » 17 Dec 2015 09:32 pm[/url]":yfbwlukk]Rekao sam DRŽAVNU konkurenciju. Beotel, Orion itd koliko znam nisu u državnom vlasništvu.
Ne razumem te bas najbolje.
Prvo DVB T2 mreza i IPTV usluga nisu direktna konkurencija jer obe imaju prednosti i mana, a sam nacin prenosenja signala je totalno razlicit.
Konkurencija je neophodna kako kao stimulans razvoja i unapredjenja usluge, tako i izbora koju korisniku pruza. Ne vidim neke bitne razlike dal je ona od strane Drzave ili privatnog lica, fonda i slicno.
Nevezano za tvoj post, prica
drzavno ili privatno posebno postaje apsurdna ako vidimo kolika je koncentracija kapitala kod malog broja pojedinaca, te shvatimo da su mnoge kompanije u stvari jace od vecine drzava na svetu.
Kartograf":yfbwlukk je napisao(la):
I u IPTV Telekom naravno ima monopol jer je dobio infrastrukturu za džabe od opljačkanih građana Srbije.
Kad postoji monopol, onda reč konkurencija tu legne kao neslana šala.
Sad tu infrastrukturu iznajmljuje privatnim kompanijama, između ostalog i za IPTV.
Cekaj malo kartografe. Ja pisah u jednom ranijem postu da su moji roditelji prikljucaj u prigradskom naselju platili gotovo kao pola novog TAS golfa, ali se ni u jednom trenutku ne smatram opljackanim od strane Telekoma. Dal sam ja (moji roditelji) bio primoran da se prikljucujem? Ne nisam. To je bio slobodan izbor.
Oni koji su sacekali (nesto vise od 10tak godina doduse) su se prikljucili za par stotina DM.
JBG, ako tako gledam i prikljucak na kablovsku sam 2002. SBB-u platio tadasnjih 150EUR, a par godina kasnije su ga poceli nuditi besplatno.
Na drugoj lokaciji Radijus Vektoru slicna situacija.
Opljackani smo mi mnogo vise na mnogo nacina i u mnogo vecim iznosima nego kroz Telekom srbije.
Ako cemo iskreno, u stambeni fond su moji za ukupno 60+ godina rada dali mnogo vece pare i to bez njihove saglasnosti, iako nisu imali sanse da rese stambeno pitanje na taj nacin, a nisu imali mogucnost da ne uplacuju u taj fond... :notok: