Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

289238571_10224890034991546_5264083163418715357_n.jpg

 
Ajd da čujemo šta kažu iz centrale, verovatno su duboko promislili i uobličili saopštenje u konstrukciju “mora da leti”. Kao da se takmiče sa novim gradonačelnikom ko će pre da isere što bahatiju izjavu.
 
Poslednja izmena:
Crkli bi bumbari kada ne bi blokirali okretnicu i ometali vozače GSPa
St1.jpg

Ne isključujem mogućnost uklanjanja ovog parčeta trotoara oko taksi stanice, koje je dodato tu 2010. Da bi se dobilo na prostoru za kolovoz tu oko Etnografskog muzeja, pa da T. autobusi mogu lakše da manevrišu i posle lakše iz pozicije na stajanci mogu da uđu u Uzun Mirkovu.

Treba samo uzeti tačne mere celog tog prostora između okretnice, trotoara Kolarca, trotoara St. parka i trotoara uz Etnografski muzej. Kad bi se to znalo, mogu lako da se nađu i tehnički podaci o turističkim autobusima (radijus okretanja, dužina, međuosovinsko rastojanje...) pa da se izračuna da li i koliko autobusa tu može da se smesti i kako.
Ovaj Makedonac juče kao da mi pročitao misli 😄 Evo ovo sam imao na umu kada sam pisao ovaj predlog:
St2.jpg
 
A to su, znači, radili. Mogli su komotno i s one druge strane da spuste ivičnjake i produže pešački.
 
Фали текућег одржавања и реда. Конкретно капију су пустили да пропадне и сад није безбедна па је закључана. Ови аутобуси су последица лошег планирања, гурали су хотеле у зону где су редуковали друмове.
 
Kapija je, kao i cela ograda, inače zaštićena i Zavod za uništavanje spomenika je svestan da se stub krivi još od prošog šminkanja '89. Pre dve godine su napravili novi projekat sanacije, ali se nije maklo od toga.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: 10k
Шта ће нам одржавање када имамо план на којем Студентски трг изгледа сјајно?! Нема потребе да стање буде како треба, кад је планирано да буде и боље од тога.
 
Тај план је да неко узме паре за радове и материјал. Суштински ће ту мало шта бити боље. Мислим да Студентски трг мора да сачека да се прво ураде битније саобраћајнице. Бехатон на њему је релативно млад.
 
Ne žele ništa da rade dok se ne vidi da li će tu biti podzemna garaža, što zavisi od prethodnih arheoloških istraživanja, pri ćemu to zavisi od izmeštanja okretnice, a to nikako da se desi. I tako to ide godinama.

08. decembar. 2014.


... pa da preskočimo najave tokom sledećih 6 godina ...

28. jun. 2020.


27. maj 2021.


18. avgust. 2021.

 
Тај план је да неко узме паре за радове и материјал. Суштински ће ту мало шта бити боље. Мислим да Студентски трг мора да сачека да се прво ураде битније саобраћајнице. Бехатон на њему је релативно млад.
Ма слажем се у потпуности, али мало иде на к...ц то што је тај приступ постао правило - не сређујемо Славију како треба јер чекамо градњу станице метроа, не сређујемо Студентски трг јер чекамо да имамо лову за неке фикс идеје и тако, нек пропадне све, нема потребе ишта да се одржава, јер постоје планови у којима је све то лепо и бајно.
 
Па капију нек среди зеленило. Од гараже нема ништа због римских објеката испод парка. Окретница и сам трг испред ректората су у ок стању, једино је плато ФФ распад ал то је Весићева освета критичарима министра Малог са тог факултета.
 
Ne može kapiju da sredi Zelenilo, mora da se podigne i da se urade šipovi, a zatim povežu sa stubom. Takođe, celoj ogradi treba sređivanje. Nije mala investicija, zato i koriste sve moguće izgovore u vidu budućih planova da ne bi počeli, a sve su samo izgovori jer šta god da bude, ograda i kapije ne smeju da se diraju.

Što se tiče platoa kod Filozofskog, koliko god mi bilo muka od Iznoguda, tu je bio u pravu. Parcela pripada državi, a ne gradu, a Filozofski ima pravo korišćenja. Kao što je skupština stanara dužna da održava prolaze kroz zgradu, bez obzira što su javni, tako i ovde Filozofski mora. A nije da im fali para, sigurno uzmu nekoliko hiljada evra mesečno od poslovnih prostora.

Inače, Filozofski je pogrešno upisan kao "Beogradski univerzitet - Filozofski fakultet", a treba "Univerzitet u Beogradu - Filozofski fakultet". Takođe, zgrada nije lepo uknjižena...
 
Vrh