Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

Često po nekoliko sati.

Koliko sam zapazio, najčešće se radi o tome da tu istovaruju turiste (sa broda, iz hotela, ili sa naših ekslurzija) dok traje obilazak tog dela centra.

Sad, neke grupe tu izađu iz autobusa, odu u Knez i prođu ga, pa se onda prekoputa Kalemegdana vraćaju u autobus pa idu dalje. A neke druge grupe parkiraju autobus tu na nekoliko sati, odu u duži obilazak centra, pa se tek par sati kasnije vrate. Dakle neki se tu samo zadrže, ali neki se i parkiraju, na po više sati.

Bilo je gužvi tu i prethodnih godina ali od 2021-2022, svake godine je sve veća gužva. Sada ometaju i JGP. Mislim ometali su i pre jer nema gde da stane EKO 2 ali sada su počeli da ometaju i okretnicu.
 
Али за то треба организација саобраћаја и планирање паркирања и заустављаља. Насупрот томе ми имамо Весића који ставља коцке и Шапића који вади коцке и хоће да затвори Париску.
 
Било је ту и врдања напред-назад. Радојичић и ако марионета је био бољи од лажног доктора Малог Синише. И Весићев тим колико год био штеточински је ипак био ефикаснији од Шапићевог циркуса са Чучком.
 
Strasno je zapusten ceo potez Studentskog trga... Ograda parka je u raspadu, pa naredjane potpuno raspad trole, fasade musave i na kraju plato ispred filozofskog... Divna slika za Expo....moderna evropska zemlja koju karakterise izuzetno savremen javni saobracaj... i jos bolji odnos prema kulturnoj bastini!

Jedino gori deo uzeg starog jezgra grada je deo oko Grcke kraljice...
 
Посрека је добио са овим пројектом, али нешто..

studentski-trg-2-113123.jpeg
studentski-trg-4-113125.jpeg
studentski-trg-3-113124.jpeg
 
Добро је па се одустало од тог плана. Боље Васину и Студентски трг да калдрмишу пре него Трг републике.
 
Nije bolje kaldrmisati. Kaldrmisali Vasinu kod Narodnog pozorišta, pa je na kraju uklonili i asfaltirali. ;)
 
Трг републике је промашај због величине коцки и због подлоге, мање коцке боље подносе оптерећење.
Карађорђева је промашај због оног преласка преко шина и њих а туда и даље иде пуно камиона.
 
Pa St. trg je do sada nekima služio otprilike tako. Mislim na one ture koje se zadrže pola sata - sat tu. Izađu kod Platoa, obiđu, i onda kod Pariske idu nazad u autobus pa dalje.

Problem je prvo što je narastao broj turista i autobusa, pa čak i ako bi svi sve poštovali, prosto ih bude previše. I drugi problem je što su neki od njih postali bahati pa počeli da ulaze i na okretnicu. Pored slanja Bumbara, Grad treba da stavi znakove zabrane ulaska u zonu okretnice i da onda dere svakoga ko uđe tu.

Dok se ne nađe bolje i trajnije rešenje za taj prostor. Ako se ikada nađe...
 
Jedino da se počne sa svakodnevnim prijavama i insistira na onemogućavanju normalnog funkcionisanja linije EKO2 i registrovanog stajališta za istu na Studentskom trgu.
 
Mene zanima, jel naplaćuju oni ulaz tim turističkim autobusima u centar grada?

U mnogim gradovima Evrope, plaća se taksa za ulazak autobusa u središte grada, tom lovom su mogli da im naprave vrhunsko parkiralište u recimo u nekom delu Luke.
 
Vrh