Svi projekti kao i Studentski trg u uslovima sekretarijata za javni prevoz kao i GSP-a imaju izgradnju tramvajskih šina kao projektni zadatak.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831421#p831421:2zsknpee je napisao(la):Bender Rodriguez » 15 Mar 2021 01:02 pm[/url]":2zsknpee]Pa ni to se još ne zna. Ni to ni da li će biti tramvaja kroz KM i Vasinu.
Zato sam ja i odustao od pravljenja vizuelne predstave onoga što sam zamislio i o čemu sam pričao, jer sam shvatio da je toliko nepoznatih i neizvesnosti da je džaba sad razmišljati o tome. Još kad pomenuše i ostatke i iskopine ispod trga... pa ni bog otac ne zna kad bi se sve to raspetljalo i završilo. A još nisu ni blizu početka radova. Tako da ima vremena i ha haj...
Morate da imate u vidu da je ulaz u Vasinu sada sužen na po jednu traku ispred Pozorišta. Što je s jedne strane razumljivo, ali s druge strane i malo rogobatno rešenje. Takođe, kombinovati mrežu za trolejbuse i mrežu za tramvaje iznad iste trake je vrlo pipavo. Ja čak ni ne znam za takve primere.Дошљак":2zsknpee je napisao(la):Не видим ништа лоше у томе да се главном трасом градског центра крећу сва три вида превоза. Мада када би се 31 претворила из аутобуске у линију са тролејбусима веће аутономије, то би био чисто електрични коридор.
Ako već toliko hoće(te) tramvaj kroz Kralja Milana i Trg, onda neka bude samo tramvaj. Ne vidim smisao razvljačenja paukovih mreža kroz centar grada ako postoje alternative i druga rešenja. Što je samo još jedan razlog zašto 31 ne treba da se krati do Slavije. Ali avaj, SM(A)RT planeri znaju bolje...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831514#p831514:3hfy3zru je napisao(la):Дошљак » Mon Mar 15, 2021 4:20 pm[/url]":3hfy3zru]Ако на потезу Трг републике - Васина - Студентски трг - Узун Миркова - Калемегдан буде само трамвај, онда би било пожељно следеће:
- да трамвајске линије на том потезу буду линије 6 (Калемегдан-Трг-Ташмајдан-Устаничка) и 1 (Калемегдан-Трг-Теразије-Славија-Бањица), уз могућност преусмерења и линије 3 (Калемегдан-Трг-Теразије-Славија-Савски трг-Сајам-Раковица), а никако да ту буде само тзв. туристичка трамвајска линија 1 Славија-Калемегдан, никаква губљења и глуматање Стамбола и Барселоне;
-да тролејбуске линије остану на потезу Славија-Теразије-Трг, заједно, паралелно са трамвајима, и да од Трга имамо или спајање мреже Коларчева-Македонска са спајањима линија 19/21/22/29 и 28/41, или да се направи мрежа низ Француску до мреже која се већ прави у Жоржа Клемансоа, као што је отприлике оригинално и замишљено;
-да се задржи линија 31 каква јесте, да вози трамвајском баштицом од Трга републике до Студентског трга.
Ако ово не буде, већ на овом потезу пусте само "туристичку линију 1 Славија-Калемегдан", то ће бити пуцањ у ногу систему градског превоза у Београду.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831522#p831522:72ian5f0 je napisao(la):solecar » Mon Mar 15, 2021 4:44 pm[/url]":72ian5f0]Tamvaj se forsira jer može da se uz njega "prilepi" i ceo potez kao pešačka zona.
Mislim da se korisnici iste, medju kojima sam i ja, ne bi slozili s tobom.Što se tiče kapaciteta, 29 je pojačan kada su 21 i 22 skraćene
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831586#p831586:299l6srl je napisao(la):Bender Rodriguez » Mon Mar 15, 2021 9:25 pm[/url]":299l6srl]Vidi b'ate, ceo zivot zivim pored trolejbusa a jako blizu su mi i tramvajske sine. Znam vrlo dobro o cemu govorim kada kazem da ce biti blokiranja saobracaja.
A sto se tice cuvene "autonomije"... pricali su tako pre 10 godina da ce i tada novi BKMovi imati autonononiju do cak 500 metara i da se vise nikad nece praviti zastojim Pa ipak, za 10 godina, video BKMove kako koriste baterije svega 3 puta. Slovima - tri. I sva tri puta je bilo za kratka pomeranja unutar okretnice. Nikad nesto duze, da se zaobidje kvar ili zastoj.
Licno mislim da se mnogo vi ovde pecate na slatke pricice Vesica, Tice i pojedinih kvazi romanticara koji stavljaju estetiku ispred funkcionalnosti.
Kazem ja, jos samo fijakere da vratimo na taj pravac pa da bude kompletan cirkus.
Mislim da se korisnici iste, medju kojima sam i ja, ne bi slozili s tobom.Što se tiče kapaciteta, 29 je pojačan kada su 21 i 22 skraćene
Pa da, a ja mislim da GSP jos nije spreman za takvo odrzavanje.Jedni nisu ni održavani jer im je ta funkcionalnost bila "za ne daj bože" a od drugih će se očekivati da svakodnevno koriste tu funkcionalnost u saobraćaju.
Bender Rodriguez":25hg97wv je napisao(la):Bukvalno ne znam nijedan aktuelan primer grada, cak ni iz price, gde se trolejbuska i tramvajska mreza poduzno preplicu nad istom saobracajnom trakom.
Kao sto rekoh, ili tramvaj+autobus, ili trolejbus+autobus. Drukcije kombinovanje ne ide. Ko nadje primer, neka okaci. Ali ja koliko znam, nema. Na kraju krajeva, nije ni racionalno.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831611#p831611:25hg97wv je napisao(la):Bender Rodriguez » Mon Mar 15, 2021 10:37 pm[/url]":25hg97wv]Pisem sa mobilnog, pa moram ovako
Pa da, a ja mislim da GSP jos nije spreman za takvo odrzavanje.Jedni nisu ni održavani jer im je ta funkcionalnost bila "za ne daj bože" a od drugih će se očekivati da svakodnevno koriste tu funkcionalnost u saobraćaju.
Дошљак":3phpmle6 je napisao(la):Ако сам добро схватио, онда ће на линији 6 возити само нови трамваји са аутономијом?
Bender Rodriguez":3phpmle6 je napisao(la):Vidim da se u zadnje vreme moji postovi bojkotuju uzduž i popreko (ne mislim samo na ovu temu), tako da neka bude kako bude.
Ne bi bio ni prvi ni poslednji put da ljudi traže jedno od Grada, onda dobiju to ali na ofrlje urađen način, i da se posle kaju što su to zahtevali.
A ionako se već emotivno distanciram od celog tog kraja. Pošto su posle 10ak godina kidisanja uspeli da mi ga ogade.
Ma ok, nisam ja to napisao zbgo tebe/upućeno tebi. To je više moje razmišljanje naglas. Pošto zadnjih dana vidim kako postaje nepoželjno izreći neke stvari o kojima drugi ne žele ili ne smeju da pričaju. Pa se lako ispadne negativac. Ili u ovom slučaju, kada drugi pišu i predlažu to je ok, a kad ja kažem zašto se s time ne slažem, onda bude ''Eeee Bendere, baš mora tvoja da bude poslednja''. o.O[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831625#p831625:rpbsbnzr je napisao(la):NoLimit » Pon Mar 15, 2021 11:51 pm[/url]":rpbsbnzr]
Samo diskutujemo, niko ništa ne bojkotuje.